Στις Σέρρες για θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΣ

Με προπόνηση που θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό που θα γίνει αύριο στις Σέρρες. Στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τον προορισμό της. Σήμερα θα εξακριβωθεί αν μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή ο Τζίνο που χθες δεν προπονήθηκε γιατί είχε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. Είναι αλήθεια ότι ο παίκτης αυτός τα έδωσε όλα τον τελευταίο καιρό, πότε σαν κόφτης και πότε ως οργανωτής του παιχνιδιού, είναι και ιδιαίτερα μαχητικός, με συνέπεια να έχει κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Περισσότερο από την κούραση αλλά και από το πάθος που δείχνει μπαίνοντας σε όλες τις φάσεις. Χθες έκανε φυσιοθεραπεία και ειδικές ασκήσεις παλεύοντας με τον χρόνο μήπως μπορέσει να είναι έτοιμος. Διαφορετικά θα συνεχίσει τις ατομικές προπονήσεις ώστε να παίξει στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα. Το ευτύχημα για τον Θανάση Στάικο είναι ότι επιστρέφει ο Καραχάλιος, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και προπονήθηκε κανονικά, οπότε θα υπάρχει στήριγμα στη μεσαία γραμμή σε περίπτωση που δεν θα είναι εντάξει ο Τζίνο. Επίσης επιστρέφουν οι Τζίμας, Τσαούσης που εξέτισαν την ποινή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τραυματίες είναι οι Κύρκος, Ριένστρα. Ο πρώτος είχε τραυματιστεί στο φιλικό του καλοκαιριού με τον Παναιτωλικό (κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο) και εντός των ημερών θα ξεκινήσει τρέξιμο ώστε σύντομα να μπει σε πρόγραμμα προπονήσεων επανένταξης. Ο Ριένστρα θέλει ακόμα έναν μήνα να γίνει εντελώς καλά. Όπως τονίσαμε και χθες, ο ΠΑΣ βγάζει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με δύσκολα συνεχόμενα παιχνίδια συν το μακρινό ταξίδι στις Σέρρες. Το καλό για τους κυανόλευκους είναι ότι μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα θα διακοπεί για δύο εβδομάδας λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, οπότε θα δοθεί και η ευκαιρία ξεκούρασης. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι στις Σέρρες, ο ΠΑΣ θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα.

ΕΚΤΙΕΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΕΡΑΜΟΥΣΠΕ

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, δηλώθηκε να εκτίσει την μία αγωνιστική στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Θα τον αντικαταστήσει ένας εκ των Μπακαδήμα, Μπορταγκαράι. Ο Εραμούσπε σήμερα θα ταξιδέψει κανονικά για τις Σέρρες.

ΡΕΦΕΡΙ Ο ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ

Τον αυριανό αγώνα του Πανσερραϊκού με τον ΠΑΣ στις Σέρρες θα διευθύνει ο Ευστάθιος Γκορτσίλας του συνδέσμου Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι Άγγελος Κολιάκος, Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής). Στο VAR ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) και βοηθός AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας ο Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας). Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Παναιτωλικός – ΟΦΗ Ανδριανός (Αχαΐας), ΑΕ Κηφισιάς – Λαμία Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Ολυμπιακός – Άρης Μοχάμεντ Αλ Χακίν (Σουηδίας), ΠΑΟΚ – Βόλος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός Ευαγγέλου (Αθηνών), ΑΕΚ – Ατρόμητος Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΧΑΓΕΚ

Σήμερα θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία του Πανσερραϊκού υπό την επίβλεψη του Πάμπλο Γκαρσία για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ. Επιστρέφει ο κεντρικός αμυντικός Χάγεκ που στο παιχνίδι με τη Λαμία εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20, 15 και 10 ευρώ.

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο στο γήπεδο Σερρών με τον Πανσερραϊκό μετά από 11 περίπου χρόνια. Τελευταία φορά είχαν αγωνιστεί σε αγώνα Κυπέλλου στις 23/12/2012, όπου ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 2-0 με γκολ που σημείωσαν οι Νικλητσιώτης και Ίλιτς. Σε αγώνα πρωταθλήματος, στο ΔΑΚ Σερρών, είχαν αγωνιστεί στη Β’ Εθνική στις 20/1/2008 φέροντας ισοπαλία 1-1. Ο Πανσερραϊκός άνοιξε πρώτος το σκορ στο 60’ με τον Παπαποστόλου και ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 1-1 στο 84’ με τον Κοντογουλίδη που μπήκε σαν αλλαγή στην θέση του Γόγολου. Επίσης οι Γιαννιώτες από το 63’ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κιάσσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Σε επίπεδο Α’ Εθνικής αγωνίστηκαν τη σεζόν 1990-91 όπου ο Πανσερραϊκός κέρδισε με σκορ 1-0.

Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

όπως τονίσαμε και χθες, επέκταση συμβολαίου του Ζήση Καραχάλιου από το 2025 στο 2027 πρόκειται να γίνει στον ΠΑΣ Γιάννινα, επιβραβεύοντας τις μεγάλες υπηρεσίες που προσφέρει στην ομάδα ο έμπειρος μέσος. Για τον λόγο αυτόν ήταν στα Γιάννινα ο μάνατζέρ του Βασίλης Ρόβας που είχε συζήτηση με τους παράγοντες της ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν χθες από τον Βασίλη Ρόβα, επήλθε συμφωνία των δύο πλευρών που θα οριστικοποιηθεί προσεχώς με την υπογραφή νέου συμβολαίου.

ΖΟΥΜ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ

Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν ο δεξιός αμυντικός Κάρλες Σόρια που αποκτήθηκε πέρυσι από την Εστορίλ Πορτογαλίας. Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1996 στην πόλη Ιγουαλάδα της Καταλονίας που εντάσσεται στην επαρχία Βαρκελώνης. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Εσπανιόλ, φτάνοντας μέχρι και την ομάδα Β’. Η Εσπανιόλ είναι από τα μεγάλα κλαμπ του ισπανικού ποδοσφαίρου με κατακτήσεις και κυπέλλων Ευρώπης. Στη Λα Λίγκα της Ισπανίας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Η Εσπανιόλ Β’ τον έδωσε αρχικά δανεικό για έναν χρόνο (2017-18) στην ΑΕΚ Λάρνακας Κύπρου και το 2020 τον έδωσε με μεταγραφή στην Εστορίλ Πορτογαλίας που είχε ανεβεί στην Α’ Εθνική. Από εκεί πέρυσι ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ο ΡΑΝΤΟΒΑΤΣ

Ο 27χρονος Βόσνιος μέσος Σαμίρ Ράντοβατς, που είχε περάσει και από τον ΠΑΣ τη σεζόν 2019-20, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Ηλιούπολης, η οποία αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνική). Στον ΠΑΣ είχε 4 συμμετοχές στη Β’ Εθνική.

ΣΤΗΝ ΚΛΗΜΑΤΙΑ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

Με αφορμή την 10η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού που θα γιορταστεί αύριο στα σχολεία και της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού που διανύουμε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης αντιπροσωπεία βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, θα επισκεφθεί σήμερα το δημοτικό σχολείο Κληματιάς και μαζί τους θα έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να μιλήσουν για θέματα αθλητισμού. Συγχαρητήρια στη διεύθυνση του σχολείου αλλά και στους βετεράνους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ για αυτή την πρωτοβουλία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6η
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

16.00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ (COSMOTEsport 1)
18.00 Κηφισιά – Λαμία (COSMOTEsport 2)
20.30 Ολυμπιακός – Άρης (COSMOTEsport 1)
20.30 ΠΑΟΚ – Βόλος (NOVAsports prime)
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)
20.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
21.00 ΑΕΚ – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(5η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 13
ΠΑΟΚ 10
Παναθηναϊκός 9
ΑΕΚ 8
ΟΦΗ 8
Άρης 7
————————————————–
Αστέρας Τρίπολης 7
Πανσερραϊκός 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Λαμία 5
Κηφισιά 4
Βόλος 2
Ατρόμητος 2
Παναιτωλικός 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος