Σε ρυθμούς πρωταθλήματος κινείται ο ΠΑΣ

Μετά την απόφαση αναστολής της αποχής των διαιτητών και τη διεξαγωγή των αγώνων της 14ης αγωνιστικής στο τριήμερο του ερχόμενου Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας, σε ρυθμούς πρωταθλήματος μπήκε από χθες και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Βέβαια, ποτέ δεν σταμάτησαν οι προπονήσεις, για να μην βρεθεί η ομάδα εξ απροόπτου, αλλά τώρα που επισημοποιήθηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος όλοι κινούνται στον ρυθμό του μεθαυριανού αγώνα με την Κηφισιά που θα γίνει στις 17.30 στο γήπεδο Καισαριανής. Πάνω στα δεδομένα αυτού του αγώνα κινήθηκε και η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ, κάνοντας ο Στάικος διτέρματα μικρής διάρκειας σε μικρούς χώρους, χωρισμένοι οι ποδοσφαιριστές σε τρεις ομάδες των 8 ατόμων. Ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης έβγαλε ο Παναγιώτης Τζίμας, αποφεύγοντας μόνο το δίτερμα, κάνοντας στο διάστημα αυτό τρέξιμο και ειδικές ασκήσεις με τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό. Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι και στην αποστολή του αγώνα με την Κηφισιά, αλλά αυτό θα φανεί σήμερα και αύριο και σε περίπτωση που η συμμετοχή του δεν θα είναι ρίσκο κάποιας υποτροπής. Ο Μπόρις Κλέιμαν μετά τη διήμερη άδεια που είχε επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις. Ο έμπειρος γκολκίπερ στα τελευταία παιχνίδια έκανε πολύ καλές εμφανίσεις ξαναβρίσκοντας τον παλιό καλό εαυτό του, αποτελώντας έτσι ένα βαρύ χαρτί στη μάχη της παραμονής. Χθες απουσίασε και ο Αθανασίου λόγω του στρατού αλλά σήμερα θα είναι και αυτός στην προπόνηση. Ουσιαστικά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει πάνοπλος στην Αθήνα για να διεκδικήσει νικηφόρο αποτέλεσμα που θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια. Με την Κηφισιά ισοβαθμούν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς σε όλο τον πρώτο γύρο. Για τον λόγο αυτόν η νίκη θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΣ προέρχεται από την ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και η Κηφισιά από την ήττα με 3-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, γεγονός που προκάλεσε την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από την τεχνική. Από την περασμένη εβδομάδα προπονητής είναι ο Δανός Ντέιβιντς Νίλσεν.

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Αν έχουν σκοπό να κάνουν μεταγραφές και να ενισχύσουν την ομάδα ώστε να παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή στη Σούπερ λιγκ, θα πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις, με τη λογική οι νεοαποκτηθέντες παίκτες να πάρουν τον χρόνο τους για να μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα από την Πρωτοχρονιά και μετά. Η μεταγραφική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι 31 Ιανουαρίου 2024 και για τους ελεύθερους μέχρι 10 Φεβρουαρίου, αλλά η ομάδα του ΠΑΣ μέχρι τότε θα έχει δώσει τα πιο σημαντικά παιχνίδια και θα πρέπει να ενδυναμώσει το δυναμικό του για να πάρει αποτελέσματα. Πιστεύουμε οι μεγαλομέτοχοι να έχουν πάρει τα μηνύματα και να έχουν ακούσει και τις δηλώσεις του Στάικου που πολλές φορές παραδέχθηκε ότι θέλει κάποιες προσθήκες.

ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Όπως είναι γνωστό, με κυβερνητική απόφαση μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024 οι αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου ομάδων της Σούπερ Λιγκ θα γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Το μέτρο έχει επεκταθεί και στους αγώνες των ομάδων Νέων. Έτσι και η αναμέτρηση του Σαββάτου με την Κηφισιά στο γήπεδο Καισαριανής θα γίνει χωρίς κόσμο. Για την Κηφισιά λίγο το κακό, καθώς δεν έχει πολύ κόσμο, είναι ζήτημα αν κόβει πάνω από 100 εισιτήρια. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Βόλο. Το μέτρο πλήττει κυρίως τις λαϊκές ομάδες όπως είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών δικαίωμα εισόδου έχουν 30 άτομα από κάθε σωματείο, με ονομαστική κατάσταση που θα έχει ο παρατηρητής του αγώνα. Επίσης δικαιούνται εισόδου και κάτοχοι προσκλήσεων από τη Σούπερ Λιγκ μέχρι 10 στον αριθμό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΡΕΦΕΡΙ ΑΠΟ ΟΥΕΦΑ

Αλλάζουν τα δεδομένα με τους διαιτητές στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ δεν θα έρθουν ξανά στη χώρα μας ξένοι διαιτητές για τα παιχνίδια ελληνικών ομάδων. Συγκεκριμένα η ΟΥΕΦΑ καλεί τους ξένους διαιτητές να μην αποδέχονται προσκλήσεις για την Ελλάδα για να διευθύνουν παιχνίδια στη χώρα μας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο για την απόφαση της ομοσπονδίας.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος