Σήμερα το δεύτερο ημίχρονο ΠΑΣ – Κηφισιά

Δεν ολοκληρώθηκε ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά καθώς στην ανάπαυλα του ημιχρόνου υπέστη βλάβη ο ηλεκτροφωτσιμός σε έναν πυλώνα του σταδίου και το παιχνίδι διακόπηκε και ενώ το σκορ ήταν 1-0, γκολ που προήλθε στο 31’ από εκτέλεση πέναλτι του Πέδρο Κόντε. Γύρω στις 22.30 οι ομάδες αποχώρησαν από το στάδιο με την ενημέρωση ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε, δηλαδή την ανάπαυλα του ημιχρόνου και με το ίδιο σκορ, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 και ώρα 19.00. Αυτό επιβεβαιώθηκε στις 23.10 με ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ κ. Τζήλος αποφάσισε τη διακοπή του, λόγω μη επαρκούς φωτισμού στο ΕΘΝ. ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ”. Ο αγώνας θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00». Αναμένεται και ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για το πως θα εισέλθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το δεύτερο ημίχρονο και την ολοκλήρωση του αγώνα.
Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος μιλώντας στη NOVA σημείωσε: «Ο κ. Τζήλος μας ενημέρωσε ότι ο αγώνας διακόπτεται και θα ενημερωθούμε για το πότε θα γίνει. Οι παίκτες της Κηφισιάς όταν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο είπαν ότι δεν έβλεπαν σε εκείνη την πλευρά. Μας φώναξαν εμάς και τους ανθρώπους της Κηφισιάς και αποφάσισαν τη διακοπή». Είναι αλήθεια ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης αφού έφτασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παν ενδεχόμενο, καθώς το βραχυκύκλωμα στον μετασχηματιστή προκάλεσε και φωτιά που αμέσως έσβησε. Ο διαιτητής Τζήλος με τους βοηθούς και τους παίκτες βγήκαν για το δεύτερο ημίχρονο, περίμεναν περίπου για 20 λεπτά μήπως αποκατασταθεί η βλάβη, κάτι που δεν έγινε, με συνέπεια την διακοπή. Έτσι αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου ο ΠΑΣ θα κληθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα του και να σφραγίσει την πολύτιμη νίκη.

 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας θα μπουν κανονικά στο γήπεδο για την ολοκλήρωση του αγώνα με την Κηφισιά και οι υπόλοιποι με την επίδειξη του αποκόμματος από το εισιτήριο που έκοψαν για να μπουν στο γήπεδο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει πως ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Stoiximan Super League θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00. Δυνατότητα εισόδου θα έχουν όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας ενώ οι υπόλοιποι φίλαθλοι θα πρέπει να προσκομίσουν το απόκομμα του εισιτηρίου τους».
Σε νεότερη διευκρινιστική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλάθλων της, ενημερώνει πως για την περίπτωση που κάποιος έχει απολέσει το εισιτήριο του αγώνα με την Κηφισιά θα υπάρχει η δυνατότητα επανέκδοσης εισιτηρίου από τα εκδοτήρια του γηπέδου ΕΣΙ «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» την Κυριακή (20/08) από τις 16:00 έως τις 18:00 έχοντας μαζί του το ΑΜΚΑ και Δελτίο Ταυτοπροσωπίας (Αστυνομική Ταυτότητα/ Διαβατήριο). Παράλληλα υπενθυμίζουμε πως ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και όσοι έχουν κρατήσει το απόκομμα του εισιτηρίου θα μπορούν να δώσουν ξανά το παρών στις εξέδρες του γηπέδου μας».

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΚΟΛ

Σε καλή μέρα βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα που στο πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο μισό γήπεδο την Κηφισιά, κάνοντας το σκορ 1-0 με πέναλτι του Κόντε στο 31’, με δοκάρι στο 4’ με κεφαλιά του Παμλίδη και δύο – τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Ο «Άγιαξ» έπαιξε μονότερμα την αντίπαλη ομάδα και είναι κρίμα γι’ αυτόν που δεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι λόγω του προβλήματος με τον ηλεκτροφωτισμό όπως γράφουμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ. Η συνέχεια θα δοθεί αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου και ώρα 19.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και ένα σκορ 3-0 θα ήταν απολύτως φυσιολογικό. Τελικά έμεινε στο 1-0 με το γκολ του Κόντε. Στο 29′ της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά ο Τζήλος πήγε στο VAR για να δει μια παράβαση μέσα στην περιοχή και υπέδειξε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Κόντε και προκάλεσε τα παράπονα των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα σε κόρνερ από τα αριστερά οι Παντελάκης-Εραμούσπε σηκώθηκαν για να πάρουν την κεφαλιά μαζί με τον Τσάπμαν με τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του αμυντικού των φιλοξενούμενων. Σε πρώτο πλάνο ο Τζήλος έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση. Την είδε από αρκετές κάμερες και εν τέλει αποφάσισε πως υπάρχει χέρι αλλά και πως στη διεκδίκηση της μπάλας οι Εραμούσπε και Παντελάκης δεν είχαν κάνει φάουλ στη φάση και υπέδειξε την παράβαση. Με την υπόδειξη του πέναλτι πήρε τη μπάλα ο Εραμούσπε και την έδωσε στον Κόντε για να χτυπήσει το πέναλτι όπως και έγινε. Ο Ισπανός φορ αφιέρωσε το γκολ στον γιατρό Σταύρο Ριστάνη και στον φυσιοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο, καθώς μαζί τους  μοιράστηκε τη μεγάλη περιπέτεια με τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε τα δύο τελευταία χρόνια.

Η Κηφισιά κλείστηκε στην άμυνα και προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις του ΠΑΣ χωρίς να έχει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στο 4’ σε κόρνερ του Σόρια κεφαλιά του Παμλίδη τράνταξε το κάθετο δοκάρι. Στο 19’ πάλι σε κόρνερ του Σόρια κεφαλιά του Παντελάκη απέκρουσε θαυμάσια ο Κρίστινσον και στο 26΄ βολίδα του Καραχάλιου εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων. Στο 43’ χτύπησε στον ώμο και αντικαταστάθηκε με τον Τσαούση ο Κιάκος.
Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ φώναξαν συνθήματα για τον Μιχάλη, τον άτυχο φίλαθλο της ΑΕΚ που σκοτώθηκε από μαχαιριά στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου έγινε αναφορά στον εκλιπόντα πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη με θερμά χειροκροτήματα από την εξέδρα για την προσφορά του στην ομάδα. Στο γήπεδο ήταν οι δύο γιοί του Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης που ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας και η σύζυγός του Χαρίκλεια Χριστοβασίλη.
Διαιτητής ο Τζήλος (Λάρισας) με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Στάικο, επίσης από τη Λάρισα και Θεόδωρο Τζιουβάρα από την Κοζάνη. Στο VAR είναι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Μακεδονία και AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος (43’ Τσαούσης), Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίμας, Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης, Κόντε.
ΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Βαφέας, Τσάπαν, Σάκιτς, Ιπαλίμπο, Αντούνες, Λούμορ, Αντερέγκεν, Μασούρας, Τετέι, Οζέγκοβιτς.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος