Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, 8μμΚάρμεν (του Ζορζ Μπιζέ) Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, συνεχίζονται το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 8μμ με την καινούργια παραγωγή της όπερας «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ.

Στον πρωταγωνιστικό ομώνυμο ρόλο εμφανίζεται η Aigul Akhmetshina η νεώτερη Κάρμεν σε νέα παραγωγή της όπερας από τη ΜΕΤ. Η σοπράνο Angel Blue, ο τενόρος Piotr Beczała και ο βαρύτονος Kyle Ketelsen ολοκληρώνουν το καστ. Τη νέα παραγωγή επιμελήθηκε η Carrie Cracknell τοποθετώντας την πλοκή στη σύγχρονη εποχή. Διευθύνει ο Daniele Rustioni.
Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και θα προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, σε μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη, και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι προβολές ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009 και βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από πολλούς πολίτες της Πρέβεζας αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:

Η Δύναμη του Πεπρωμένου (Βέρντι), 9 Μαρτίου, 7μμ
Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Γκουνό), 23 Μαρτίου, 7μμ
Το Χελιδόνι (Πουτσίνι), 20 Απριλίου, 8μμ
Μαντάμ Μπατερφλάι (Πουτσίνι), 11 Μαΐου, 8μμ

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.