Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα γύρω από το αρχαίο θέατρο Κασσώπης χθες στην “Όαση”

Η πλήρης αποκάλυψη των δομικών μερών του θεάτρου και η πιλοτικού χαρακτήρα σημειακή αποκατάστασή του αποτέλεσε το αντικείμενο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας «Αποκατάσταση – Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)» που υλοποιήθηκε την περίοδο 2017-2022.

Με αφορμή την χρονική ολοκλήρωση του έργου, χθες Τετάρτη 28 τρέχοντος, πραγματοποιήθηκε στην παλιά “Όαση” ημερίδα με θέμα την παρουσίαση των πεπραγμένων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συγκινητικό κλίμα, μιας και έδωσαν το παρών όλοι όσοι εργάστηκαν στα πλαίσια του εν λόγω έργου. Μετά τους προβλεπόμενους χαιρετισμούς τον λόγο έλαβαν κατά σειρά: η Έφορος Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ανθή Αγγέλη, ο Πολιτικός Μηχανικός Δρ Γιώργος Ντουνιάς και, κλείνοντας τις ανακοινώσεις, η Αρχαιολόγος Msc κ. Δήμητρα Δρόσου.

Έχω προσωπική άποψη για το επίπεδο της κατάρτισης των εργαζομένων που υπηρετούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, και την όρεξη και το συναίσθημα ευθύνης που τους χαρακτηρίζει. Κλείνω ευχόμενος να στηριχθούν από τους αρμόδιους φορείς ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάδειξη των καταλοίπων της κληρονομιάς. Κληρονομιάς τόσο τοπικής όσο και διεθνούς.

Κώστας Μαζιώτης

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα μνήμης στον μεγάλο κανονιέρη Όσκαρ Αλβαρέζ
Επόμενο άρθροΔέκα συν ένα αποφθέγματα του Πλάτωνα