Παρουσίαση βιβλίου στην “Όαση” το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολη μας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουνίου. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού κ. Κώστα Μ. Σταματόπουλου με τίτλο «Οι επιστολές του Πάνου Θ. Κολοκοτρώνη προς τον Ανδρέα Καλίνσκη. (Πρέβεζα, Ιανουάριος – Μάρτιος 1879)», που εξέδωσε το Ίδρυμα.

Πρόκειται για μια μελέτη στην οποία παρουσιάζεται η ανέκδοτη και άγνωστη έως σήμερα αλληλογραφία του Πάνου Θ. Κολοκοτρώνη (τελευταίου γιου του γέρου του Μωριά)  προς τον Ανδρέα Καλίνσκη, γραμματέα και εξ απορρήτων του βασιλιά Γεωργίου Α΄.

Πάνος Θ. Κολοκοτρώνης

Με πλούσιο σχολιασμό και ανάλυση των βασικότερων σημείων της αλληλογραφίας, ο συγγραφέας, Κώστας Μ. Σταματόπουλος, επιχειρεί να την εντάξει στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα, στις αρχές του 1879, μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδος –μέλος της οποίας ήταν ο Πάνος Θ. Κολοκοτρώνης– και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αφορούσαν στον προσδιορισμό της οροθετικής γραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 20:30

Κώστας Μαζιώτης

Προηγούμενο άρθρο“Better Things” – Σχολιασμός της σειράς από την Χριστίνα Μίχου
Επόμενο άρθροΔυο λόγια, μερικές σκέψεις με αφορμή την επέτειο ενός οριακού συμβάντος