Παντελάκης: Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι

Ενώ από σήμερα ξεκινούν στον ΠΑΣ Γιάννινα τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις, χωρίς να έχει γίνει ακόμα κάποια μεταγραφή, ο αρχηγός Νόντας Παντελάκης σε δηλώσεις στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στη νέα σεζόν η ομάδα θα πάρει καλύτερα σε σχέση με αυτήν του έφυγε. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη χρονιά σε σχέση με αυτήν που πέρασε. Τώρα δεν είμαστε καινούργια ομάδα, όπως πέρυσι, αλλά έχουμε έναν βασικό κορμό και με κάποιες προσθήκες μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα και να παίξουμε πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα για μας και τα έργα που γίνονται στα γήπεδα που κάνουμε προπονήσεις. Θα κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας και δεν θα έχουμε πολλούς τραυματισμούς. Είμαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από πέρυσι». Όσο για τη χρονιά που έφυγε και για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε στα πλέι άουτ για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, ο Παντελάκης τόνισε: «Ενώ με τη λήξη του πρωταθλήματος είχαμε μια βαθμολογική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, πολύ γρήγορα βρεθήκαμε κοντά σε αυτή από κάποια άτυχα αποτελέσματα. Οποιαδήποτε ομάδα θα επηρεαζόταν από το γεγονός αυτό. Όμως εμείς, ως ΠΑΣ Γιάννινα, σταθήκαμε όρθιοι, γιατί λειτουργούσαμε ως οικογένεια. Οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση, οι φροντιστές, το ιατρικό τιμ, οι υπάλληλοι των γραφείων, γίναμε όλοι ένα σώμα, μια ψυχή. Αυτό μας κράτησε όρθιους και με τη μεγάλη βοήθεια του κόσμου δώσαμε με επιτυχία τη μάχη της παραμονής». Χθες, θα είχε τα 68α γενέθλιά του ο εμβληματικός πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαΐου 2023. Ο Νόντας Παντελάκης, ανέφερε για τη συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο ηγέτη του ΠΑΣ: «Ήταν πραγματικός κύριος με τα όλα του. Έντιμος άνθρωπος, ήρεμος, με ήθος και αξιοπρέπεια. Τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα και τώρα πάω στον πέμπτο, ποτέ δεν τον άκουσα να πει άσχημη κουβέντα για άνθρωπο, ποτέ δεν μπήκε στα αποδυτήρια για να μας κάνει παρατηρήσεις μετά από ήττες ή να πει οτιδήποτε όπως κάνουν άλλοι. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να είχε πρόεδρο σαν τον Χριστοβασίλη. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα παίζουμε και γι’ αυτόν όπως και για τον κόσμο. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν λείπει μόνον από τον ΠΑΣ, αλλά και από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Από σήμερα ανοίγει η αυλαία της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν 2023-24 στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Σήμερα και αύριο οι παίκτες θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ανά γκρουπ τα εργομετρικά. Το πρόγραμμα προπονήσεων θα ξεκινήσει από Δευτέρα στο κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ και σε άλλα γήπεδα της περιοχής, καθώς στα βοηθητικά γήπεδα της ομάδας γίνονται βελτιωτικά έργα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σήμερα από τον Θανάση Στάικο που είναι από την Κυριακή στα Γιάννινα, όπως και οι άλλοι συνεργάτες του, ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός και ο νεοπροσληφθέντας προπονητής τερματοφυλάκων Δημήτρης Διαμάντης.

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στο Κίελτσε της Πολωνίας στο δεύτερο μισό του Ιουλίου. Για το διάστημα εκείνο ο Στάικος ζήτησε αν είναι δυνατόν να γίνουν και τρία φιλικά είτε με ομάδες της Πολωνίας, είτε με άλλες που θα κάνουν εκεί προετοιμασία, όπως έγινε πέρυσι με την Μπάνικ Οστράβα και την Ομόνοια Κύπρου. Αρχές Αυγούστου που θα ακολουθήσει το τρίο στάδιο θα γίνουν άλλα δύο φιλικά παιχνίδια. Το ένα από αυτά, θα είναι με τον Παναιτωλικό που συμφωνήθηκε να γίνει την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στο Αγρίνιο. Είναι ένα φιλικό που γίνεται εκ παραδόσεως κάθε χρόνο και επί σειρά ετών.

Η NOVA…ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει κλείσει η συμφωνία με τη NOVA για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς το ισχύον λήγει τυπικά αύριο. Όπως αναφέραμε και άλλες φορές, η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει στο να κλείσουν και ανοιχτές υποθέσεις στο μεταγραφικό κομμάτι.

ΚΟΛΛΗΣΕ ΜΕ ΚΛΕΙΜΑΝ

Ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν, όπως και συνεχόμενα δημοσιεύματα ότι κλείνει ο γκολκίπερ Μπόρις Κλέιμαν στον ΠΑΣ, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κλέιμαν προτάθηκε στον ΠΑΣ χωρίς περαιτέρω εξελίξεις, ενώ εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις τερματοφυλάκων που ενδιαφέρουν.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ενώ γράφονται και φημολογούνται πολλά ονόματα, ακόμα δεν υπήρξε μεταγραφική ανακοίνωση. Αν δεν γίνει κάτι μέχρι αύριο, θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει την προετοιμασία χωρίς κανένα νέο πρόσωπο στο ρόστερ. Υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και στον φίλαθλο κόσμο για τη μεταγραφική στασιμότητα επικρατεί, γνωρίζοντας όλοι ότι υπάρχουν βασικές ελλείψεις παικτών σε καίριες θέσεις. Τέλος, χθες ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές 350 παικτών από πολλές περιοχές της χώρας που έγιναν στα Γιάννινα και εντός των ημερών θα κληθούν αυτοί που ξεχώρισαν προκειμένου να ενταχθούν στις ομάδες νέων του ΠΑΣ. Τις δύο τελευταίες προπονήσεις παρακολούθησε και ο Θανάσης Στάικος, σε συνεργασία με τους προπονητές των ομάδων Νέων Τάσο Ανθυμιάδη και Γιάννη Λώλη.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος