Πανέτοιμος ο “Άγιαξ” για το παιχνίδι Κυπέλλου

Γέμισε και πάλι το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την επιστροφή σημαντικών ποδοσφαιριστών και έτσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με πολλά εφόδια θα δώσει τη μάχη της πρόκρισης στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο, που θα γίνει αύριο και ώρα 15.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Χθες έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις ο Άγγελος Λιάσος, οπότε και αυτός είναι στη διάθεση του Θανάση Στάικου. Προχθές επέστρεψε από τραυματισμό ο Τζίνο, που παράλληλα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό εξέτισε και την ποινή της μιας αγωνιστικής από τις κίτρινες κάρτες. Οι δύο αυτές επιστροφές όπως επίσης του Καραχάλιου που ήταν τιμωρημένος λόγω της αποβολής στις Σέρρες και του Εραμούσπε που είχε κάρτες, λύνουν σημαντικά τα χέρια του Στάικου για να μπορέσει καλύτερα να κάνει τα πλάνα για το αυριανό παιχνίδι. Κυρίως ενισχύεται η μεσαία γραμμή, εκεί όπου στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φάνηκαν κενά και αδυναμίες, όπως και η άμυνα με την επιστροφή του Εραμούσπε, καίτοι ο νεαρός Μπακαδήμας ήταν από τους λίγους που ξεχώρισαν με τον Ολυμπιακό. Απόντες θα είναι οι γνωστοί τραυματίες Κύρκος και Ριένστρα που δεν είναι νέο πρόβλημα, αλλά απουσίασαν και από τα προηγούμενα παιχνίδια. Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπου ο κόουτς δοκίμασε σχήματα που ήθελε να δει στο δίτερμα, χωρίς να έχει αποκαλύψει και τα σχέδιά του. Σε κάποιες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το ποιοι θα παίξουν. Ίσως κάνει κάποιες αλλαγές σε μικρή έκταση, για να πάρουν και άλλοι παίκτες χρόνο συμμετοχής, καθώς θα χρειαστούν στη συνέχεια, χωρίς να χαλάσουν οι ισορροπίες. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με σημερινό προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή. Κοντά στον ΠΑΣ θα είναι και οι φίλαθλοι που ξέρουν να βάζουν πλάτη στα δύσκολα και όταν η ομάδα προσπαθεί να κρατηθεί όρθια μετά τις τελευταίες ήττες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Βόλος που θα γίνει το Σάββατο και ώρα 15.00 για το Κύπελλο Ελλάδας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας). Τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Τσιμεντερίδης του συνδέσμου Κοζάνης. Παρατηρητής διαιτησίας ο Δαμιανός Ευθυμιάδης.

ΧΩΡΙΣ VAR ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το αυριανό παιχνίδι είναι για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και θα είναι νοκ άουτ με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Στους αγώνες αυτής της φάσης δεν υπάρχει VAR, ό,τι δουν οι διαιτητές και βοηθοί δια γυμνού οφθαλμού στο γήπεδο και ο….Θεός βοηθός! Υπάρχουν φάσεις που δυσκολεύονται να ξεκαθαρίσουν στο VAR και σε αυτές τις δύσκολες φάσεις όλα επαφίενται στο ένστικτο των ρέφερι.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν στην 20άδα του φύλλου αγώνα τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, γεννηθέντες από 2003 και εντεύθεν. Ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου. Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1500 ΕΥΡΩ

Με χρηματικό πρόστιμο 6500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣΑ Γιάννινα από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για το πανό των φιλάθλων και τη συμπεριφορά τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ

Επιτέλους τελειώνει σε λίγο το μαρτύριο των προπονήσεων, καθώς τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, θα δοθεί προς χρήση για τον ΠΑΣ Γιάννινα το ανακαινισμένο γήπεδο στο ΠΕΑΚΙ. Είναι το ακρινό γήπεδο προς την εθνική οδό, που σκάφτηκε από την αρχή, τοποθετήθηκε ειδικό χώμα και άμμος και νέος τάπητας. Χθες κουρεύτηκε το χόρτο, οπτικά φαίνεται σαν πράσινο χαλί. Στο νέο γήπεδο θα μπορούν οι προπονητές και οι παίκτες να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

ΣΤΟΝ ΕΟΡΔΑΪΚΟ Ο ΓΡΟΣΔΑΝΗΣ

Στον Εορδαϊκό Πτολεμαίδας που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική θα συνεχίσει την καριέρα του ο 21χρονος επιθετικός μέσος Παύλος Γροσδάνης, που αγωνίστηκε στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ. Μάλιστα έγινε και επαγγελματίας κάνοντας τέσσερις συμμετοχές στα πλέι άουτ. Αποχώρησε το 2022 αρχικά στην Καβάλα που τον έδωσε στον ΑΟ Πόρου και τώρα υπέγραψε στον Εορδαϊκό.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος