Ο ΠΑΣ παίρνει τον Αργεντινό Γκάρο από την Ουρακάν

Ο Χουάν Γκάρο, 30 ετών μεσοεπιθετικός, που αγωνίζονταν στην Ουρακάν αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ενίσχυση από την Αργεντινή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έχει ουσιαστικά «κλείσει» τον 30χρονο δεξιό μεσοεπιθετικό που ανήκει και παίζει στην Ουρακάν. Όπως μεταδίδουν στην πατρίδα του ποδοσφαιριστή υπάρχει συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών για δανεισμό του, ενώ ο ΠΑΣ θα διατηρεί οψίον αγοράς στο φινάλε της νέας σεζόν. Ο Γκάρο ξεκίνησε από τη Γοδόι, όπου και έπαιζε από το 2011 μέχρι το 2018, οπότε και πήγε στην Ουρακάν. Ενδιάμεσα παραχωρήθηκε δανεικός στη Νιούελς, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο επέστρεψε στο club του Μπουένος Αϊρες. Παίζει κυρίως στο «φτερό», έχει ύψος 1.79, ενώ την τρέχουσα σεζόν μετρά 14 συμμετοχές και τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν τελικά κλείσει αυτή η μεταγραφή, τότε απομένει η απόκτηση και ενός αριστερού αμυντικού για να ολοκληρωθεί και ο σχηματισμός του ρόστερ. Από την άλλη εβδομάδα ο Θανάσης Στάικος θα έχει συνεργασία και με τους υπεύθυνους των ομάδων νέων για την τελική αξιολόγηση παικτών που πρέπει να γίνουν επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόουτς άναψε το πράσινο φως για τον Δημήτρη Ναούμη που τον έχει από την αρχή στην προετοιμασία όπως και στην Πολωνία.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, μετά την επιστροφή της ομάδας από την Πολωνία, όπου εκεί έγινε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, έγιναν χθες διπλές προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ. Είναι ουσιαστικά η έναρξη του τρίτου και τελευταίου σταδίου προετοιμασίας, καθώς από εδώ και πέρα ο Θανάσης Στάικος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να μοντάρουν την ομάδα για το πρωτάθλημα. Από την πρεμιέρα με την Κηφισιά στα Γιάννινα που θα γίνει το Σάββατο 19 Αυγούστου, υπολείπονται 17 ημέρες. Εκτός ήταν οι Μίνα, Σούλης, Λεό. Επέστρεψαν στις προπονήσεις Εραμούσπε και Ρίζος.
Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Στην πρωινή προπόνηση το πρόγραμμα περιελάμβανε ρόντο για να ακολουθήσει επιθετική τακτική σε ενεργοπαθητική μορφή δέκα εναντίον έξι. Στο τελευταίο κομμάτι υπήρξε παιχνίδι δέκα εναντίον οκτώ. Ο Μίνα έκανε ατομικό στο γυμναστήριο, ενώ ο Σούλης συνέχισε την θεραπεία του. Προληπτικά εκτός ο Λεό». Στην απογευματινή προπόνηση έγιναν πολλές ασκήσεις τακτικής με κυκλοφορία της μπάλας, για να ακολουθήσει και δίτερμα στις κανονικές διαστάσεις του γηπέδου.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ο Τζάκσον Πορόσο προσγειώθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη (2/8) για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό..
-Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Βέλγου μεσοεπιθετικού, Τουρ Ντιρκς, για 1+1 χρόνο.
-Ο Καρλίτος είναι και τυπικά παίκτης της Λαμίας. Ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε στα γραφεία το απόγευμα της Τρίτης, αποθεώθηκε από το κοινό και στη συνέχεια υπέγραψε το συμβόλαιό του. Ο 33χρονος πρώην φορ του Παναθηναϊκού επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Λέγκια.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος