Ο Αμβρακικός Βόνιτσας ανέβηκε θριαμβευτικά στη Γ’ Εθνική

Ο ιστορικός Αμβρακικός Βόνιτσας πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που σημείωσε στην Κέρκυρα με σκορ 3-0 επί της Αναγέννησης Περιβολίων. Έτσι ο Αμβρακικός, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του μίνι πρωταθλήματος πήρε ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου στη Γ’ Εθνική κάνοντας περήφανη τη Βόνιτσα και όλη την επαρχία Ξηρομέρου.
Πολύ νωρίς, στο 19’ ο Βασίλας έκανε το 0-1 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του Αμβρακικού. Στο 26’ ο Τσιούνης έκανε το 0-2 και στο 89’ πάλι ο Τσιούνης έκανε το 0-3.
Εντυπωσιακή η παρουσία του Αμβρακικού που είναι πρώτος στη βαθμολογία και πλέον αφού τελειώσει το πρωτάθλημα, θα αρχίσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Η Βόνιτσα έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο και μπορεί να κρατήσει ομάδα στη Γ’ Εθνική.
Η αρχική σύνθεση του Αμβρακικού: Τρανουλίδης, Χαλκιόπουλος (81’ Μπαρλαγιάννης), Βασίλας, Κτενάς, Μπουρδούβαλης, Βλάχος. Λ. Καταγής, Τσιούνης, Καλογέρης, Μπούζι, Βρεττός.
Η διοίκηση της Αναγέννησης Περιβολίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Δυστυχώς το όνειρο της ανόδου έσβησε για την ομάδα μας μετά την σημερινή ήττα με 0-3 από τον Αμβρακικό Βόνιτσας. Παρά την απογοήτευση, η υπερηφάνεια για αυτά τα παιδιά δεν σβήνει αυτά που κατάφεραν φέτος. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο σήμερα και συμπαραστάθηκε στους παίχτες μας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΠΣ Κέρκυρας που σε όλη την πορεία μας στα μπαράζ ήταν δίπλα μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς της ομάδας που μας βοήθησαν οικονομικά κατά την διάρκεια της σεζόν».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ
Αναγέννηση Περιβολίου – Αμβρακικός Βόνιτσας 0-3
Θύελλα Ελεούσας – Άρης Φιλιατών 2-1
ΑΕ Γραμμοχωρίων – Παναγρινιακός 1-2
Ρεπό ΠΑΣ Ανέζας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(5η Αγωνιστική)

1. Αμβρακικός Βόνιτσας 13
2. Θύελλα Ελεούσας 8
3. Παναγρινιακός 7
————————————————————–
4. Άρης Φιλιατών 6
5. Αναγέννηση Περιβολίου 6
6. ΠΑΣ Ανέζας Άρτας 3
7. ΑΕ Γραμμοχωρίων Καστοριάς 0
ΣΗΜ: Οι τρεις πρώτες ομάδες θα ανέλθουν στη Γ’ Εθνική
-Οι ομάδες Παναγρινιακός, ΑΕ Γραμμοχωρίων, Άρης Φιλιατών, Θύελλα Ελεούσας έχουν αγώνα λιγότερο καθώς έκαναν το ρεπό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ
ΑΕ Γραμμοχωρίων – Θύελλα Ελεούσας
Παναγρινιακός – Αμβρακικός Βόνιτσας
ΠΑΣ Ανέζας – Άρης Φιλιατών
Ρεπό Αναγέννηση Περιβολίων

Βαγγέλης Γυφτόπουλος