Ο Άρης Διαμαντής κυκλοφορεί νέο τραγούδι και δηλώνει “Αστικό Φρικιό”

 

Ο τραγουδοποιός Άρης Διαμαντής επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που έχει το τίτλο “Αστικό Φρικιό”.

Πρόκειται για ένα τραγούδι με καταιγιστικό ηλεκτρονικό ρυθμό, που μιλάει για τον κάθε ένα από εμάς που γυρνάει τους δρόμους της πόλης του και καταγράφει εικόνες. Τέτοιες εικόνες άλλωστε, από το προσωπικό του φωτογραφικό αρχείο συγκέντρωσε ο Σπύρος Καραβάς για να δημιουργήσει το lyric video, που συνοδεύει τη κυκλοφορία.

 

Aς αφήσουμε τον ίδιο να περιγράψει και να μας πει την ιστορία του τραγουδιού, με τα δικά του λόγια. “ Το “Αστικό Φρικιό” ήρθε απρόσμενα μία στιγμή που ήθελα να βγάλω όλη την ένταση που είχα μέσα μου και άρχισα να γράφω πρόχειρα ηλεκτρικές κιθάρες και παράλληλα σημείωνα στίχους και έβαζα φωνές. Δανείστηκα τα ακόρντα από ένα παλιότερο αγγλόφωνο τραγούδι μου, άλλαξα τη μελωδία στη φωνή και άρχισα να το φέρνω στα τωρινά μου γούστα. Με το που τελείωσε η ηχογράφηση το έστειλα στην εταιρεία μου The Hubsters και ύστερα από την προτροπή του Αντώνη Βιλλιώτη αποφασίσαμε να το αλλάξουμε πλήρως, να γίνει electronica κι αν μας αρέσει το αποτέλεσμα, να το πάμε παραπέρα. Επιλέξαμε να το αναλάβει ο Γιάννης Μασούρας (Sound Service), στείλαμε τα tracks στο Λονδίνο και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε 100%. Το τραγούδι απογειώθηκε, πήρε μία χορευτική post punk electronica μορφή και σήμερα φτάνει στα αυτιά σας “ετοιμοπόλεμο”. Στιχουργικά μετέφερα την απόγνωση και την αγανάκτησή μου σαν εργαζόμενος που κινούμαι καθημερινά στα μέσα μεταφοράς, το περιθώριο και ό,τι συνεπάγεται αυτό στην καθημερινότητα μας…θέλω να γίνει ένα τραγούδι που θα ακούγεται δυνατά είτε στα μπαρ είτε στα ακουστικά σου, να παίζει στα ηχεία μικρών και μεγάλων παιδιών, να ακούγεται στα μεγάφωνα των γηπέδων – ένα τραγούδι που θα ξεσηκώνει τους πάντες”.

 

H συνεργασία του Διαμαντή με τη The Hubsters ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με το “Απλώνεις Την Αγάπη Σου Παντού” και ακολούθησαν τα “Σημάδι Στο Λαιμό” και πρόσφατα το ντουέτο με τη Κατερίνα Μπουρνάκα στο “Ανεβαίνεις Τα Σκαλοπάτια Μου”  – όλα φλερτάρουν με την ηλεκτρονική indie pop και αποτελούν μέρος ενός mini album που ο ίδιος θέλει να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

 

Στο “Αστικό Φρικιό” συμμετείχαν δημιουργικά οι:

Στίχοι, Μουσική, Ερμηνεία: Άρης Διαμαντής 

Όλα τα όργανα, Μίξη: Γιάννης Μασούρας (Sound Service) 

Backing Vocals: Lou is 

Παραγωγή: Γιάννης Μασσούρας (Sound Service), Αντώνης Βιλλιώτης 

Artwork, Graphic Design, Lyric Video: Σπύρος Καραβάς

 

 

 

 

SMARTLINK

https://orcd.co/frikio

 

Κυκλοφορεί από τη The Hubsters

 

Ακολουθήστε μας στα social media και στο You Tube

YouTube || Instagram || Facebook || Spotify || Souncloud