Ομάδα που να …δαγκώνει θέλει ο Στάικος

Για το δεύτερο φιλικό σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ με τον Παναιτωλικό ετοιμάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, θέλοντας ο Θανάσης Στάικος να δει καλύτερη απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό επί του Πανσερραϊκού που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Επειδή στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια, αφού ο «Άγιαξ» στις 19 Αυγούστου θα υποδεχθεί την Κηφισιά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το αυριανό παιχνίδι θα είναι η τελευταία πρόβα ενόψει των επίσημων αγώνων. Για τον λόγο αυτόν η χθεσινή προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπως το ίδιο θα γίνει και σήμερα, για να μπορέσει ο κόουτς σε καλύτερο αγωνιστικό χώρο να προπονήσει την ομάδα του, κάνοντας και εσωτερικά διτέρματα. Ο Στάικος θέλει η ομάδα να έχει το ίδιο αγωνιστικό πάθος με πέρυσι, να παλεύει όλα τα παιχνίδια, έχοντας φέτος καλύτερη ομοιογένεια, καθώς παρέμεινε ο βασικός κορμός από πέρυσι και οι παίκτες έχουν μεταξύ τους καλύτερη συνεργασία στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί φίλαθλοι ανυπομονούν να δουν αγωνιζόμενο και τον Αργεντινό επιθετικό Χουάν Γκάρο, ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα ως δανεικός από την Ουρακάν, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουν το πρωτάθλημα. Ο Γκάρο συνεχίζει να κάνει τρέξιμο και ατομικό πρόγραμμα μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και το πιθανότερο είναι να μην τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό φιλικό με τον Παναιτωλικό. Πρόγραμμα αποθεραπείας συνεχίζουν οι Λεό, Ροσέρο, Μίνα, Σούλης. Στα μεταγραφικά δεν υπάρχουν ακόμα εξελίξεις, είτε για τον δανεισμό του αριστερού αμυντικού του ΠΑΟΚ Μάριου Τσαούση, είτε κάποιου άλλου παίκτη για την θέση αυτή.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ότι στο φιλικό του Σαββάτου (αύριο) με τον Παναιτωλικό θα υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ ενώ θα ισχύουν και τα εισιτήρια διαρκείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο (12/08, 19:00) στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Τα εισιτήρια της αναμέτρησης έχουν οριστεί στα 5 ευρώ γενική είσοδος, ενώ ανοικτές θα είναι οι ΘΥΡΕΣ 3-4. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τα εκδοτήρια της ομάδας στο Ζωσιμάδες την ημέρα του αγώνα από τις 17:30. Τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2023-24 ισχύουν κανονικά στο παιχνίδι».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΣ

Ο Γιάννης Ρίζος έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Πέρυσι ήταν δανεικός στον Θεσπρωτό με καλή παρουσία στη Β Εθνική. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Είχε κάνει καλό ξεκίνημα στον ΠΑΣ αλλά χωρίς την ανάλογη συνέχεια, αφού οι τελευταίοι προπονητές δεν τον πίστεψαν. Ο Ρίζος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για όσα του προσέφερε.
Ο Γιάννης Ρίζος γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 2002. Είναι αριστερός αμυντικός βγαίνοντας πολύ καλά και στην επίθεση. Είναι φουλ μπακ. Το 2020 από την ομάδα Νέων Κ19 του Ατρόμητου μεταπήδησε στην ομάδα Νέων του ΠΑΣ, υπογράφοντας και επαγγελματικό συμβόλαιο. Με τον ΠΑΣ στη Σούπερ Λιγκ έκανε 2 συμμετοχές και 2 στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα Νέων της Σούπερ Λιγκ είχε 40 συμμετοχές και 6 γκολ. Στο περασμένο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνική) με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας είχε 25 συμμετοχές.

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Στο Αγρίνιο θα ταξιδέψουν σήμερα οι ομάδες Νέων Κ19 και Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου στις 19.00 θα δώσουν φιλικά παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες του Παναιτωλικού στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου EMILLEON ιδιοκτησίας του Φώτη Κωστούλα.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Σήμερα και ώρα 11.00 στα γραφεία της ΕΠΟ θα γίνει η κλήρωση των δύο πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας, στις οποίες θα λάβουν μέρος οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο την περασμένη σεζόν στις 52 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Από τα Γιάννινα στην κληρωτίδα θα μπει σήμερα η Κυπελλούχος ΕΠΣΗΠ Θύελλα Κατσικά. Οι αγώνες των δύο πρώτων φάσεων θα είναι μονοί και γηπεδούχος ομάδα θα είναι όποια βγει πρώτη από την κληρωτίδα για τον σχηματισμό του ζευγαριού. Οι αγώνες της 1ης φάσης θα γίνουν στις 27 Αυγούστου και της 2ης φάσης στις 3 Σεπτεμβρίου. Από την 3η φάση θα μπουν στη διοργάνωση οι ομάδες Β’ Εθνικής, από την 5η φάση (7-8 Οκτωβρίου 2023) θα μπουν οι 9 ομάδες της Σούπερ Λιγκ (μεταξύ αυτών και ο ΠΑΣ Γιάννινα), πλην ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Άρη, οι οποίες θα μπουν στη διαδικασία των αγώνων από την 5η φάση.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος