Οι “Μαύροι Άγγελοι” από το Ώστιν του Τέξας, επέστρεψαν

Η αγαπημένη ψυχεδελική ροκ μπάντα The Black Angels, τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, επέστρεψαν με καινούργιο τραγούδι και το αντίστοιχο βίντεο κλιπ. Λέγεται “El Jardin” και σημαίνει “ο κήπος”. 

Ηχητικά είναι πιστό στην αμερικάνικη ψυχεδέλεια του σήμερα, αλλά και των μακρινών “λυσεργικών” ’60ς. Εξακολουθούν οι Black Angels να είναι βελτιωμένοι σε ότι αφορά στην διαδικασία της σύνθεσης. Πάνε οι μέρες που οι επικριτές τους μπορούσαν να τους προσάψουν ότι “καλοί ατμοσφαιρικά, αλλά δεν γράφουν γερές συνθέσεις”. Να ξεκαθαρίσω πως ό,τι γράφω οφείλεται αποκλειστικά βάση της ακρόασης του τραγουδιού, και της παρακολούθησης του βίντεο που το συνοδεύει.

…το οποίο είναι ένα αριστούργημα. Φουτουριστικό κομψοτέχνημα με οικολογικές ανησυχίες, προειδοποίηση σχετικά με την μοίρα του πλανήτη και “ημών των ιδίων”. Το τραγούδι το τέσταρα, ακούγοντας δίχως να βλέπω το βίντεο. Ευτυχώς, στέκει μια χαρά, απλά και μόνο ως ακρόαμα.

Ελπίζω να σου αρέσει το κομμάτι και το βίντεο, και ελπίζω το άλμπουμ – που θα λέγεται “Wilderness of Mirrors” και θα κυκλοφορήσει τις 16 Σεπτέμβρη – να είναι αντάξιο των προσδοκιών μου και να είναι υπέροχο!

Κώστας Μαζιώτης

Προηγούμενο άρθροΈνα βιβλίο – “Με καταγωγή από τη Μαριούπολη” της Νατάσα Βοντίν
Επόμενο άρθροΣυναυλία και προβολή ντοκιμαντέρ στο Θεσπρωτικό – εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα “Όχι Ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σούλι”