Ξεκινά η εξωτερική διαβούλευση από το Δήμο Πρέβεζας για τη διαμόρφωση του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πρέβεζας (ΒΑΑ)» της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» (ΟΧΕ) Πρέβεζας.

Στον ιστότοπο του Δήμου Πρέβεζας, από σήμερα και για 14 μέρες, έχει αναρτηθεί ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο καλούμαστε να συμπληρώσουμε στα πλαίσια δημόσιας διαβούλευσης με στόχο τη διαμόρφωση του “Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πρέβεζας”. Ο Τοποτηρητής εκτιμά ότι πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει χαμένη. Οι πιο δύσπιστοι και κυνικοί θα πουν το τετριμμένο “γιατί να μπούμε στον κόπο, αφού δεν θα γίνει τίποτα”; Αφενός κανείς δεν το ξέρει με σιγουριά πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν διατυπώσουμε τις απόψεις μας όσο περισσότεροι γίνεται, αφετέρου, σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει κάτι εφόσον δεν δοκιμάσουμε. Εξάλλου, με τον κίνδυνο να φανεί ο Τοποτηρητής αυστηρός και απόλυτος, οι μη συμμετέχοντες και οι μη προτείνοντες, δεν δύνανται να διαμαρτύρονται, να επικρίνουν και να καταδικάζουν. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να θυμηθούμε, τέλος, πως τα πολιτικά μας δικαιώματα δεν εξαντλούνται μονάχα σε περίσταση εκλογών. Πεδίο δόξης λαμπρόν!

Δελτίο Τύπου

Καλούνται οι Δημότες όπως συμμετάσχουν στην ανοικτή εξωτερική διαβούλευση στο πλαίσιο της κατάρτισης μελέτης για την εκπόνηση στρατηγικής του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πρέβεζας» της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» (ΟΧΕ) Πρέβεζας, την οποία ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος έχει αναπτύξει και δρομολογήσει στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!».

Η διαβούλευση διαρκεί για 14 ημέρες από την ημέρα έναρξης 10 Μαΐου 2023 και στόχος της είναι να κάνει την τοπική κοινωνία συμμέτοχο στην αναπτυξιακή διαδικασία για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες καθώς και τις προτάσεις των Δημοτών και στη συνέχεια να συλλέξει και να αξιολογήσει πιθανές προτάσεις για δράσεις.

Για τη διεξαγωγή της διαβούλευσης, διαμορφώθηκε ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο οι Δημότες μπορούν να συμπληρώνουν είτε στη ψηφιακή πλατφόρμα http://www.dimosprevezas.gr/diavouleusi-vaa/, αλλά και κατεβάζοντας το σχετικό αρχείο pdf του ερωτηματολογίου, είτε στο ειδικό έντυπο ερωτηματολόγιο που μπορούν να προμηθεύονται από το γραφείο του Δημάρχου.

Σκοπός είναι να γνωστοποιηθούν οι στόχοι και η λογική της ΒΑΑ Πρέβεζας στους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς ώστε να ανατροφοδοτηθεί η συνέχιση της μελέτης με τις δικές τους απόψεις, ιδέες και προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις και έργα. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε τους Δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εξωτερική ανοικτή διαβούλευση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την οποιαδήποτε διευκρίνιση mail grammateia@dimosprevezas.gr και ntinadennis@gmail.com τηλέφωνο 2682025196.