Νεάνιδες Σ.Κ. απολογισμός συμμετοχής στη Β φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων

Οι νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη δεν έφτασαν στο στόχο τους Με μία ήττα που ήταν καθοριστική από τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα στην έδρα του, αλλά και μια νίκη επί του ΓΑΣ Άμφισσας που δεν ήταν αρκετή, η Νικόπολη αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και δεν έφτασε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Οι αγώνες σε αυτό το επίπεδο έχουν να κάνουν με την προετοιμασία, τη συγκέντρωση και το βαθμό ετοιμότητας που βρίσκεται η κάθε ομάδα. Η ομάδα του Βόλου φάνηκε πιο έτοιμη γι’ αυτό το τουρνουά και δίκαια πήρε την πρώτη θέση και το πολυπόθητο εισιτήριο. Αγωνιστικά τα κορίτσια της Νικόπολης προσπάθησαν, και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την φετινή τους πορεία. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς, ιώσεις και πολλά εμπόδια, ωστόσο οι εμπειρίες που αποκόμησαν είναι πολλές, οι ήττες ενδυναμώνουν το χαρακτήρα αυτής της ομάδας που εντυπωσιάζει στην βορειοδυτική Ελλάδα. Στο παιχνίδι με το Βόλο η άμυνα ήταν αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα, τα πολλά φάουλ και η αστοχία της ομάδας. Η ψυχολογία σε αυτές τις ηλικίες παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η ομάδα αυτή θα είναι η ίδια και την επόμενη χρονιά στις νεάνιδες αφού τα κορίτσια ήταν ηλικιακά μικρότερες. Στο παιχνίδι με την Άμφισσα, μια πολύ δυνατή και αξιόλογη ομάδα, τα κορίτσια έχοντας να διαχειριστούν την απογοήτευση από την προηγούμενη μέρα, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αφού άντεξαν στην επίθεση της Άμφισσας που βρέθηκε πίσω και με 18 πόντους. Αξίζει να αναφερθεί ότι το γυναικείο μπάσκετ της μικρής μας πόλης έχει παρόν και μέλλον αφού η ακαδημία του ΣΚ Νικόπολη έχει μία πολύ δυνατή βάση από κορίτσια όλων των ηλικιών, τα οποία θα μπορέσουν να στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα στις επόμενες χρονιές και να διατηρήσουν τα γυναικεία τμήματα μπάσκετ της Νικόπολης σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όλες τις κατηγορίες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Γονείς, διοίκηση, προπονητές και παίχτες βαδίζουν μαζί σε μια κοινή προσπάθεια ώστε η ομάδα να γίνει πραγματική οικογένεια

Τέλος, η αποστολή του ΣΚ Νικόπολη, προπονητές, αθλήτριες και διοίκηση ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου για την εξαιρετική φιλοξενία.

Έξω από τις 4 γραμμές του παρκέ χτίζοντας φιλίες και εκτίμηση κάτι που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ολυμπιακός Βόλου-Νικόπολη Πρέβεζας : 74-49

Διαιτητές: Λυτροσυγκούλης, Πάνος

Δεκάλεπτα: 20-9, 41-27, 62-35, 74-49

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 14 (1), Πολύζου 16 (13 ριμπ), Ρωμούδη, Νιφόρου, Λογοδότη 2, Καραστάθη 6, Κοτοπούλη 10, Οικονομίδου, Σιουμουρέκη, Πορτοφέρι, Φούτρα, Νταιάκη 26 (5).

ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(Αντύπας-Σταμάτη): Μπάμπη 16 (1), Ρεμεντζά, Λιάλιου 16, Κωστή 7 (1), Σουλιώτη, Ντάτσα-Μαστρογιάννη, Γκοράτσα 3 (1), Παππά 5, Μπάκα, Κυζιροπούλου, Μικρούλη 1, Τούση.

 

Νικόπολη Πρέβεζας -ΓΑΣ Άμφισας : 59-57

Διαιτητές: Γεωργοσόπουλος-Κοντοστάθης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 36-22, 47-39, 59-57.

ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Αντύπας-Σταμάτη): Μπάμπη 20, Ρεμέντζα, Λιάλιου 20 (2), Κωστή 4, Σουλιώτη, Ντάτσα, Γκοράτσα, Παππά 9, Μπάκα, Κυζιροπούλου, Μικρούλη 6, Τούση.

ΓΑΣ ΑΜΦΙΣΑΣ (Φαρόπουλος): Λίβα 6, Τσικνή Χ., Τσικνή Π., Καραηλιά 30 (2), Σγουρομάλλη 2, Καραγιάννη, Υφαντή 16, Ξενοκώστα 3 (1), Ξεπλάτη, Τσαρούχα, Αναγνωστοπούλου.

 

Η τελική βαθμολογία Ολυμπιακός Βόλου 4 Νικόπολη Πρέβεζας 3 ΓΑΣ Άμφισσας 2