Νέο ξεκίνημα με υποσχέσεις και ερωτηματικά

Κλείνοντας η διοίκηση το θέμα προπονητή, μετά την παραίτηση του Θανάση Στάικου που δεν έγινε δεκτή, ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΟΦΗ που θα γίνει στο Ηράκλειο για την 11η αγωνιστική. Καθώς βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του α’ γύρου, ο ΠΑΣ πριν πέσει η αυλαία του μισού της διαδρομής θέλει και άλλους βαθμούς πλην των 6 που έχει μαζέψει μέχρι τώρα. Έχει να αγωνιστεί στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, στα Γιάννινα με την ΑΕΚ και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Δύσκολα παιχνίδια όπου για να έχει ελπίδες θετικών αποτελεσμάτων πρέπει να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της τοπικής ομάδας, κάτι που δεν παρατηρήθηκε σε προηγούμενα παιχνίδια.
Υπάρχει μια παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη, με αρκετούς παίκτες να είναι ντεφορμέ και κανένας να μην έχει κάνει τη διαφορά ή να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ακόμα και οι πρωτοκλασάτοι παίκτες, που πέρυσι συνέβαλαν τα μέγιστα για την παραμονή της ομάδας και ξεκίνησαν καλά το φετινό πρωτάθλημα, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη μετριότητα και να κάνουν τη διαφορά. Η ισοπαλία 1-1 στα Γιάννινα με τον ουραγό Βόλο προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες προς τον Στάικο και τους μεγαλομετόχους, αναγκάζοντας τον προπονητή σε παραίτηση που τελικά δεν έγινε δεκτή. Υπάρχει μια γενικότερη απογοήτευση στον κόσμο των Ιωαννίνων, βλέποντας ότι παρά τα προβλήματα που είχε πέρυσι, καθώς σώθηκε από θαύμα την τελευταία στιγμή δεν ενισχύθηκε το καλοκαίρι με τους ανάλογους ποδοσφαιριστές και τον τελευταίο καιρό έχει ένα αρνητικό σερί αποτυχημένων εμφανίσεων και αποτελεσμάτων.
Ο Στάικος και οι συνεργάτες του, όπως και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς για να γυρίσουν αλλιώς το κουμπί ώστε ο άλλοτε πανίσχυρος «Άγιαξ της Ηπείρου» να πάρει μπροστά και να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή στην κατηγορία. Προέχει το δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και προς την κατεύθυνση αυτή έστρεψαν όλοι τα βλέμματα.
Οι μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης εξέτασαν όλες τις παραμέτρους όταν το βράδυ της Κυριακής, υπό το βάρος και της νέας απώλειας βαθμών με τον Βόλο και τις αποδοκιμασίες, ο Στάικος έθεσε στη διάθεσή τους την παραίτησή του. Είχαν συνάντηση με τον προπονητή, με τους αρχηγούς της ομάδας και με τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τελικά κατέληξαν στο να μη γίνει δεκτή η παραίτηση Στάικου, να στηρίξουν το τεχνικό τιμ και τους παίκτες, υποσχόμενοι στους φιλάθλους, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσαν, ότι θα ενισχυθεί η ομάδα και θα γίνει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέτρησε σε σημαντικό βαθμό και η γνώμη των ποδοσφαιριστών που ήταν πολύ θετική για τον προπονητή τους. Κατά πόσο οι μεγαλομέτοχοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα και να βρεθούν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές θα φανεί στη συνέχεια.
Ήταν η δεύτερη φορά που η διοίκηση αναγκάστηκε να στηρίξει τον Στάικο, καθώς αυτός έγινε ο εύκολος στόχος πληρώνοντας αδίκως και δικές της ευθύνες για τη μη ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι. Όμως τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις θα καθορίσουν πολλά για τη συνέχεια.

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο παλιός προπονητής του ΠΑΣ και άλλων ομάδων Στέφανος Βασιλειάδης σχολιάζοντας την προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ που ανέφερε ότι και οι παίκτες στηρίζουν τον Στάικο, ανέφερε και τα εξής: «Από την στιγμή που έμπλεξαν και τους παίκτες ότι συμφώνησαν να στηρίξουν τον προπονητή το βάρος μετατίθεται αποκλειστικά σε αυτούς και σας θυμίζω την αντίδραση παίκτη μας όταν ισοφάρισε με τις Σέρρες ελπίζω να την θυμάστε. Από δω και πέρα όλη η ευθύνη τους βαρύνει, ας αποδείξουν το αντίθετο σώζοντας την ομάδα μας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή, αφού δήλωσε ότι μπορεί να τους εμπνεύσει η ερώτηση όμως είναι γιατί δεν το έκανε μέχρι τώρα ας απαντήσουν».

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΖΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝΟ

Με πρωινή προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ. Ήταν ένα νέο ξεκίνημα μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες υποσχόμενοι όλοι ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη συνέχεια. Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν με τον Βόλο έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι κανονική προπόνηση με παιχνίδια τακτικής σε κλειστούς χώρους και τελειώματα φάσεων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δουλέψουν για την βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας στα στημένα, ειδικά στα κόρνερ ή στα γεμίσματα, όπου ο ΠΑΣ από στημένες μπάλες και κακή αντίδραση της άμυνας δέχτηκε γκολ στα παιχνίδια με Λαμία, Άρη και Βόλο. Στα δύο τελευταία ματς δέχθηκε γκολ από κεφαλιές βραχύσωμων παικτών όπως είναι ο Σουλεϊμάνοφ του Άρη και ο Κόμπα του Βόλου. Είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξουν πολύ ο Στάικος και οι παίκτες. Επιστρέφουν οι Τζίνο (εξέτισε την ποινή), Τζίμας (αποθεραπεύτηκε), ενώ μετά από δυόμιση μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και ο Κύρκος. Χθες, ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό ο Έφορντ, αλλά επισήμως έγινε γνωστό ότι δεν είναι κάτι σοβαρό για να μην του επιτρέψει το ταξίδι για το Ηράκλειο. Όμως καλύτερη εικόνα θα υπάρξει σήμερα.

ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΤΟΡΑΛ ΤΟΥ ΟΦΗ

Πέρα από την ήττα ΜΕ 2-1, πονοκέφαλος υπάρχει στον ΟΦΗ και για τον Τζον Τοράλ καθώς αποχώρησε τραυματίας από την προχθεσινή αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό. Παρότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, στο πρώτο λεπτό του δευτέρου αποχώρησε τραυματίας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Η συμμετοχή του στο ματς με τον ΠΑΣ είναι αμφίβολη. Επίσης θα απουσιάσει ο Γκλάζερ που θα αναχωρήσει σήμερα για το Ισραήλ καθώς κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του για τα παιχνίδια με Κόσοβο (12/11), Ελβετία (15/11) και Ανδόρα (21/11). Επίσης δεν υπολογίζεται και ο τραυματίας Μπάκιτς.

ΕΥΧΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΙΠ

Δεν πάει καλά φέτος ο «Άγιαξ της Ηπείρου», αλλά δεν πάει καλά και ο αυθεντικός Άγιαξ της Ολλανδίας! Οι Ολλανδοί άλλαξαν προπονητή, καθώς ανέλαβε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας μας Τζον Φαν’τ Σιπ αντί του Μόρις Στάιν με τον οποίο διακόπηκε η συνεργασία. Ο Τζον Φαν’τ Σιπ βοήθησε και αυτός από την πλευρά του στο να γίνει πέρυσι το καλοκαίρι το φιλικό βετεράνων των δύο Άγιαξ στα Γιάννινα. Και με αφορμή της ανάληψης των νέων καθηκόντων του στον Αίαντα του Άμστερνταμ οι βετεράνοι του ΠΑΣ δεν παρέλειψαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση: «Με την ευκαιρία της ανάληψης από τον Τζον φαν ΄τ Σιπ, της τεχνικής ηγεσίας της μεγάλης ομάδας του Άγιαξ, oι βετεράνοι ποδοσφαιριστές ΠΑΣ Γιάννινα εύχονται στον καλό τους φίλο προπονητή, υγεία και πολλές επιτυχίες».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος