Με καλύτερες προϋποθέσεις φέτος ο ΠΑΣ

Μπορεί ακόμα να υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες στο μεταγραφικό κομμάτι, καθώς στον σχεδιασμό είναι να γίνουν ακόμα τρεις με τέσσερις μεταγραφές πρωτοκλασάτων παικτών, συν και δύο-τριών ταλαντούχων νεαρών παικτών από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, αλλά στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία για καλύτερη πορεία από πέρυσι στη νέα αγωνιστική σεζόν. Πέρυσι η ομάδα «Άγιαξ της Ηπείρου» χτίστηκε από την αρχή καθώς είχαν αποχωρήσει σημαντικοί βασικοί παίκτες, σχεδόν όλος ο κορμός. Φέτος δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση και τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Υπάρχει ο βασικός κορμός παικτών από πέρυσι και πάνω σε αυτόν θα χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν ο Θανάσης Στάικος, έχοντας και το δεδομένο ότι κατά ποσοστό 80% με πέρυσι έχει τους ίδιους παίκτες, οπότε μπορεί να τους δουλέψει καλύτερα και ως σύνολο η ομάδα να έχει συνοχή και ανθεκτικότητα. Οι μεταγραφές που θα γίνουν είναι για συγκεκριμένες θέσεις, τόσο για να καλυφθούν κενά που υπάρχουν όσο και να εμπλουτιστεί το ρόστερ με πιο ποιοτικούς παίκτες.
Πρώτο μέλημα ήταν να αναπληρωθούν τα κενά που υπήρχαν κάτω από τα γκολπόστ, εκεί που πονούσε πολύ ο ΠΑΣ στην περασμένη σεζόν. Λόγω αποχώρησης του Τσιντώτα αποκτήθηκε ο Κλέιμαν, ένας δοκιμασμένος από τον Βόλο και εξαιρετικός τερματοφύλακας. Στις προπονήσεις δείχνει σε καθημερινή βάση το άστρο του και πόσο πολύτιμη μεταγραφή είναι. Ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Αθανασίου και παραμένοντες είναι Σούλης, Βρακάς. Όπως τονίσαμε και χθες, η μάχη γίνεται αυτές τις ημέρες για την απόκτηση δύο ακραίων μπακ, για να καλυφθεί από αριστερά το κενό του Πήλιου και να υπάρχει εναλλακτική λύση δεξιά που είναι βασικός ο Σόρια. Συζητήθηκαν κάποιες περιπτώσεις παικτών από Αργεντινή, Ισπανία, Γαλλία, αλλά χωρίς ουσιαστική κατάληξη. Τώρα στράφηκαν στην εσωτερική αγορά. Στα Γιάννινα διέρρευσαν τα ονόματα των Τασουλή και Μπαλογιάννη που έμειναν ελεύθεροι αντίστοιχα από Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες κατά πόσο ευσταθούν όλα αυτά. Απομένει η απόκτηση αριστερού χαφ, κεντρικού χαφ και ενός επιθετικού. Γίνονται προσπάθειες μέχρι την άλλη Πέμπτη που θα φύγει η αποστολή για την Πολωνία, όπου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, να έχουν κλείσει τουλάχιστον άλλες δύο μεταγραφές. Κλεισμένος είναι ο 22χρονος Σλοβάκος μέσος Μπεγκάλα, ενώ σήμερα ή αύριο θα έχει αποφασίσει ο Στάικος για τον 21χρονο επιθετικό από τη Λάρισα Μιχάλη Τσουμάνη που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες. Οι μεταγραφές είναι ασφαλώς αναγκαίες στον ΠΑΣ, ειδικά σε θέσεις που θέλει καλύτερους παίκτες, αλλά για τη νέα σεζόν περισσότερο ποντάρουν στη δουλειά και στους υπάρχοντες παίκτες. Οι μεταγραφές θα βοηθήσουν, αλλά το αγωνιστικό βάρος θα σηκώσουν οι παραμένοντες παίκτες από πέρυσι.
Χθες έγινε μόνο πρωινή προπόνηση, θέλοντας ο Στάικος λόγω και του καύσωνα να κατεβάσει λίγο στροφές, μετά τις διπλές και κοπιαστικές προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Από σήμερα πάλι το πρόγραμμα έχει διπλές προπονήσεις. Θα απουσιάσει για κάποιες ημέρες ο Άγγελος Λιάσος που κατατάχτηκε στον στρατό για να υπηρετήσει την θητεία του. Για τη χθεσινή προπόνηση στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρονται και τα εξής: «Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας με τον προπονητή να αναλαμβάνει δράση στην τακτική με την ομάδα να δουλεύει στην επιθετική συμπεριφορά και την μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα, με την προσοχή να επικεντρώνεται σε παιχνίδια κατοχής ανάμεσα σε μικρά γκρουπ ομάδων (4 vs 4) αλλά και παιχνίδια καθοδήγησης, για να ολοκληρωθεί με παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα. Μοναδική απουσία αυτή του Άγγελου Λιάσου ο οποίος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία. Επόμενο ραντεβού για την ομάδα την Πέμπτη (13/07) στις 08:30».

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 21:00 στo Island / Residence (27ο χλμ Λ.Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, 16672) θα πραγματοποιηθεί η φετινή κλήρωση της Super League, με τις 14 ΠΑΕ να παίρνουν σιγά-σιγά θέσεις μάχης για την επόμενη σεζόν. Πριν την κλήρωση θα έχουμε Δ.Σ. στη Λίγκα, το οποίο θα γίνει αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου προκειμένου να εγγραφούν και επίσημα ως νέα μέλη Πανσερραϊκός και Κηφισιά, ενώ θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της κλήρωσης του πρωταθλήματος και θα “κλειδώσει” το πρόγραμμα των τριών πρώτων αγωνιστικών.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Η Ένωση απέρριψε την πρόταση της Μπριζ για την αγορά του Καμερουνέζου Αρόλντ Μουκουντί, η οποία ήταν σχεδόν ισόποση με εκείνη που είχε καταθέσει η Λανς, δηλαδή 8 εκατομμύρια.

-Η πρόταση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ συν μπόνους του Παναθηναϊκού για την αγορά του Γιακούμπ Μπράμπετς φαίνεται πως για την ώρα δεν “ψήνει” τον ιδιοκτήτη των κίτρινων, Θοδωρή Καρυπίδη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

-Η ΑΕΚ έχει ανοίξει ξανά δίαυλο επικοινωνίας με την Αμέρικα για την απόκτηση του Μεξικανού στόπερ Νέστορ Αραούχο.

-Ο Βιθέντε Ιμπόρα και ο Κίνι, τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, έφτασαν στην Αυστρία και ενσωματώθηκαν με την αποστολή των ερυθρόλευκων.

-Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος ήταν ο φύλακας άγγελος της Κηφισιάς την περσινή σεζόν, με τους νεοφώτιστους να ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον έμπειρο τερματοφύλακα.

-Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου με τον Έλτον Φικάι. Ο Αλβανός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026. Προέρχεται από την Κ19 των πράσινων.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ

Στον «Η.Α» της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022 καταγράφαμε τις μεταγραφές των Σόρια και Ριένστρα που είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ, όπως και την αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία, τονίζοντας σε σχετικό ρεπορτάζ και τα εξής: «Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε στα Γιάννινα τον κύκλο προετοιμασίας και από χθες το απόγευμα είναι στην Αθήνα, καθώς σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αναχωρήσει για την Πολωνία, όπου μέχρι στις 23 Ιουλίου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, δίνοντας και δύο φιλικά παιχνίδια με Μπάνικ Οστράβα (19/7) και την Ομόνοια Κύπρου (22/7). Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η πρώτη προπόνηση στο αθλητικό κέντρο Κίελτσε. Η αποστολή θα ανακοινωθεί σήμερα. Θα είναι ο προπονητής Θανάσης Στάικος και οι συνεργάτες του Χαράλαμπος Πενταρβάνης, Βασίλης Αργυρίου, ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός, ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Σλόμποταν Σούιτσα. Εκτός απροόπτου, γιατί υπάρχουν και τα τεστ κορονοϊού θα ταξιδέψουν για Πολωνία οι οι Πριόρ, Σούλης, Αθανασίου, Κιάκος, Εραμούσπε, Τσάβος, Παντελάκης, Ροσέρο, Μπιλμπάο, Λώλης Α., Ρίζος, Κύρκος, Μορέιρα, Καραχάλιος, Σταματελόπουλος, Πήλιος, Ποζνάνσκι, Λιάσος, Κόντε, Κάρλεν Σόρια, Ριένστρα. Μαζί τους θα είναι και ορισμένοι παίκτες από τις ομάδες νέων που ακολούθησαν το πρώτο στάδιο προετοιμασίας».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος