Μεταγραφική κινητικότητα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Άγγλος Ζόρντι Οσέι Τούτου είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ, καθώς πέρασε τις εξετάσεις και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ως δανεικός από τη Μπόχουμ Γερμανίας για έξι μήνες, έχοντας η τοπική ομάδα το δικαίωμα αγοράς. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Ζόρντι Οσέι Τούτου. Ο 25χρονος Άγγλος εξτρέμ γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1998 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άρσεναλ με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2015 σε ηλικία 17 ετών. Στην Άρσεναλ μέτρησε 30 συμμετοχές με την Κ21 και 29 με την Κ18. Το καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόχουμ με την οποία αγωνίστηκε σε 21 αγώνες, έχοντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε ξανά δανεικός στην Κάρντιφ με την οποία μέτρησε οκτώ συμμετοχές. Το 2021 ακολούθησε η Νότιγχαμ Φόρεστ μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022 όπου είχε τέσσερις συμμετοχές. Εκείνη την μεταγραφική περίοδο μετακόμισε για το υπόλοιπο της σεζόν στην Ρόδεραμ όπου είχε ένα γεμάτο εξάμηνο με 14 αγώνες κι ένα γκολ. Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Μπόχουμ. Στην πρώτη του σεζόν με την γερμανική ομάδα ήταν από τους βασικούς συντελεστές της παραμονής στη Μπουντεσλίγκα έχοντας 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται κάθε επιτυχία.
Στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ομάδας το www.pasgiannina.gr, ο Ζόρντι Οσέι δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και περιμένω πως και πως να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσω την ομάδα να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται». Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλες μεταγραφές, τερματοφύλακα, αμυντικού, δύο χαφ και ενός επιθετικού.

Χωρίς τρεις ο ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη

Χωρίς τρεις βασικούς παίκτες θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για τους Παντελάκη, Παμλίδη, Τζίνο που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι θα χρειαστούν στα άλλα κρίσιμα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν (Λαμία, Άρη. Βόλο κλπ) όπου θα παιχτεί η υπόθεση παραμονής.
Από σήμερα που θα ξεκινήσει η προετοιμασία ο Μιχάλης Γρηγορίου θα δοκιμάσει σχήματα χωρίς τους παίκτες αυτούς. Πιθανοί αντικαταστάτες τους, αντί του Παντελάκη ο Μπακαδήμας που πήγε καλά και με τον ΠΑΟΚ, αντί του Παμλίδη ο Τζίμας και αντί του Τζίνο στη γραμμή των αμυντικών χαφ ο Λιάσος.
Ο νεοαποκτηθείς Ζόρντι Τούτου, ανάλογα με την κατάσταση που θα είναι και τι έδειξαν τα εργομετρικά, θα εξαρτηθεί σε πόσο χρόνο μπορεί να τον υπολογίζει για την ενδεκάδα ο Γρηγορίου. Όπως και να είναι, θα ακολουθήσει την αποστολή.
Από πλευράς τραυματισμών επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά καλύτερη εικόνα θα υπάρχει από σήμερα Τρίτη που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας.

Τελειώνει ο Κλέιμαν από ΠΑΣ

Ο Μπόρις Κλέιμαν ήρθε το καλοκαίρι με καλές προϋποθέσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς όμως να αποδώσει τα ανάλογα, με συνέπεια οι δύο πλευρές να οδηγούνται στο διαζύγιο. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ήταν βασικός από την αρχή του πρωταθλήματος αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει αυτά που ήθελαν από την ομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλέιμαν ειδοποιήθηκε ότι δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια και το πιθανότερο είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν για τη λύση της συνεργασίας. Όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Γρηγορίου στις πρώτες μεταγραφικές εισηγήσεις που έκανε ήταν και η απόκτηση τερματοφύλακα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Σύμφωνα με πληροφορίες προς Γιάννινα οδεύει ο Ούγγρος γκολκίπερ Γκέργκελι Νάγκι που αναμένεται να αποχωρήσει από τη Λαμία. Ο Νάγκι πριν πάει το περασμένο καλοκαίρι στη Λαμία φορούσε τη φανέλα της Paksi fc στη χώρα του (Ουγγαρία) από την οποία και έμεινε ελεύθερος. Ο Γκέργκελι Νάγκι γεννήθηκε στις 27-5-1994, έχει ύψος 1,97 και έχει παίξει στο παρελθόν στις Ουγγρικές Gyor, Vasas και Dunaujvaros ενώ έχει αγωνιστεί και στη χώρα μας το 2020 με την ομάδα της Λάρισας, στη Super League 1, καταγράφοντας συνολικά με τους “βυσσινί” 27 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νάγκι ήταν μέλος σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουγγαρίας U17, U19 και U21. Με τη Λαμία είχε έναν τραυματισμό στο χέρι και αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο που έληξε με σκορ 2-2.
Για την περίπτωση Κλέιμαν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ίσως και αύριο Τρίτη να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Κλείνει δεκάρι από Αργεντινή

Κοντά στο κλείσιμο μιας ακόμα μεταγραφής βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα με κεντρικό μέσο από την Αργεντινή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αργεντινός μέσος είναι 29 ετών και εκτός από επιτελικό χαφ παίζει και στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης.
Είναι γεννημένος το 1995 σε επαρχιακή πόλη της Αργεντινής και αγωνίστηκε σε γνωστές ομάδες της πατρίδας του και από αρχές Ιανουαρίου είναι ελεύθερος. Έχει αρκετές συμμετοχές σε Α’ και Β’ Αργεντινής και στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Προέρχεται από αγωνιστική δράση έχοντας στην τελευταία ομάδα του που ήταν από το 2021 πάνω από 65 συμμετοχές.
Επί του παρόντος και για ευνόητους λόγους επιφυλασσόμαστε να δημοσιοποιήσουμε το όνομά του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αργεντινός μέσος που έρχεται από αγωνιστική δράση, είναι με το διαβατήριο στο χέρι για να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στα Γιάννινα.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος