Μετά το 3-0 ο ΠΑΣ σκεπτόταν τον…Πανσερραϊκό!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να ορθώσει ανάστημα στην Τούμπα και έχασε με σκορ 4-0 από τον καταπληκτικό ΠΑΟΚ, που έδειξε και σήμερα ότι έχει πολύ καλή ομάδα. Ο ΠΑΣ είχε καλή παρουσία μόνο στο πρώτο ημίχρονο έχοντας στο 1’ και στο 45’+1’ δύο καταπληκτικές ευκαιρίες για να βάλει γκολ με τον Λεό και μέχρι το 29’ κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Το γκολ του Μπάμπα στο 29’ έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει ο Λεό, άρχισε να…γέρνει το γήπεδο προς την πλευρά των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασε πολύ τις στροφές, στο 49’ έκανε το 2-0 με τον Μεϊτέ και στο 53’ το 3-0 με τον Τζίμα. Πλέον το ματς είχε κριθεί. Αφού σε αυτό το κρίσιμο διάστημα όπου ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του ΠΑΟΚ καθώς είδε στο πρώτο μέρος ότι τα πράγματα δεν του πήγαιναν τόσο καλά, ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να βάλει..…οδοφράγματα και να κλείσει τους διαδρόμους για να είναι μέσα στο παιχνίδι, το σκορ με 3-0 που είχε διαμορφωθεί στο 53’ ήταν πλέον μη αναστρέψιμο.
Όπως είπε και ο Μιχάλης Γρηγορίου, από εκεί και μετά, το ματς είχε κριθεί και είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Το μυαλό του κόουτς ήταν στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες» το ερχόμενο Σάββατο. Είναι ματς κομβικής σημασίας όπου η νίκη είναι μονόδρομος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Για τον λόγο αυτόν ο κόουτς του ΠΑΣ έκανε αλλαγές για να ξεκουράσει και να προστατέψει παίκτες, αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλα παιδιά του πάγκου, καθώς όλοι θα χρειαστούν στη συνέχεια. Μετά το 3-0 το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Ήταν ένας διαρκής μονόλογος του ΠΑΟΚ, που έκανε στο 66’ το 4-0 με αυτογκόλ του Ριένστρα, είχε δοκάρι με τον Τόμας Μπράντον και τρεις ακόμα καλές στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει.
Ο ΠΑΣ ξεκίνησε κάπως διαφορετικά το παιχνίδι, προσθέτοντας ο Γρηγορίου και τον Μπακαδήμα στην άμυνα, μαζί με Παντελάκη, Εραμούσπε και από τα πλάγια ως φουλ μπακ τους Σόρια και Κιάκο. Έχοντας επίσης στη μεσαία γραμμή Καραχάλιο, Τζίνο, Ριένστρα και μπροστά Λεό, Κόντε. Σωστή ως σκέψη και το σύστημα αυτό δούλεψε πολύ καλά στην αρχή, όπου αν ο Λεό ήταν λίγο εύστοχος και έβαζε κάποιο γκολ στα δύο τετ-α-τετ που είχε, ίσως να πήγαινε διαφορετικά το παιχνίδι. Και πάλι θα ήταν δύσκολα, γιατί ο «Άγιαξ» είχε την ατυχία να πέσει σε έναν πολύ καλό και δημιουργικό ΠΑΟΚ, αλλά τουλάχιστον θα το πάλευε καλύτερα. Η σημερινή διάταξη ήταν μια καινοτομία του Γρηγορίου στη σωστή κατεύθυνση αφού μόνο με καλή άμυνα και αντεπιθέσεις θα είχε ελπίδες κάτι να πάρει. Και επιπλέον βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει σε όλα τα προηγούμενα ματς ένα μονότονο στυλ παιχνιδιού από τον ΠΑΣ που όπως άρχιζε τοι ματς έτσι το τελείωνε, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις και αλλαγές πλάνων.
Ο ΠΑΣ πήγε στην Τούμπα για το….θαύμα, μήπως μπορέσει να κλέψει κανέναν βαθμό. Δεν τα κατάφερε, δεν του βγήκαν οι λίγες ευκαιρίες, ηττήθηκε με σκορ 4-0. Το καλό είναι ότι δεν πήρε κάρτες, δεν είχε τραυματισμούς και θα πάει δυνατά το Σάββατο να κερδίσει τον Πανσερραϊκό, ο οποίος Πανσερραϊκός το απόγευμα του Σαββάτου πέρασε εύκολα με 2-0 από την αδύναμη Λαμία, σκιά του καλού της εαυτού. Σίγουρα από το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει να δείξει πολλά αυτές τις ημέρες, τα καλά και τα άσχημα, γιατί το παιχνίδι είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Ο ΠΑΟΚ, κέρδισε δίκαια. Αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Ο δε Κωνσταντέλιας που μπήκε ως αλλαγή, θύμισε σε δύο τρεις περιπτώσεις τον…Γιόχαν Κρόιφ με κάποιες μαγικές προσπελάσεις που έκανε. Το παιδί αυτό χαίρεσαι να το βλέπεις όταν ζωγραφίζει στο γήπεδο.
Καλή σε γενικές γραμμές και η διαιτησία του Τσακαλίδη. Έκανε κάποια λάθη στην αρχή προκαλώντας κάποιες διαμαρτυρίες από τον ΠΑΣ, αλλά γενικά τα πήγε καλά, δεν έχασε ουσιαστική φάση.

ΤΑ ΓΚΟΛ

29’: Σουτ του Ντεσπόντοφ απέκρουσε ο Κλέιμαν, δεν μπόρεσε να διώξει κάποιος αμυντικός και ο Μπάμπα με νέο σουτ από πολύ κοντά έγραψε το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

49’: Φάουλ του Μουργκ απέκρουσε η άμυνα του ΠΑΣ, η μπάλα πήγε στον Μεϊτέ πήγε να κάνει σέντρα από δεξιά, η μπάλα έκανε μια περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ.

53’: Σέντρα του Μουργκ καρφωτή κεφαλιά του Τζίμα στα δίχτυα του ΠΑΣ και 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

66’: Ο Σάστρε πήγε να βγάλει σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε το πόδι του Ριένστρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κλέιμαν.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

86’: Κοντινό πλασέ του Τόμας Μπράντον στο κάθετο δοκάρι της γιαννιώτικης ομάδας.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

1’: Σε επίθεση του ΠΑΣ ο Λεόι απέφυγε τον Κουλιεράκη μπήκε στα καρέ του ΠΑΟΚ, πήγε να βγάλει αριστερά ασίστ στον Κόντε που ακολουθούσε, αλλά ήταν λίγο δυνατή απ’ ότι έπρεπε η μπαλιά και δεν πρόλαβε ο Ισπανός φορ να την σπρώξει στα δίχτυα.

20’: Σε κόρνερ από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Τζίμα αριστερά στον Κουλιεράκη που σούρα από κοντά και απέκρουσε ο Κλέιμαν.

44’: Ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε με τον Μουργκ φάουλ χωρίς να δώσει εντολή ο Τσακαλίδης, ο Σάστρε έκανε το σουτ από δεξιά πλάγια θέση και απέκρουσε ο Κλέιμαν.

45’+1’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Κόντε με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Λεό που μπροστά από τον Κοτάρσκι έκανε το σουτ που έγινε ελάχιστα άουτ από το δεξιό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

51’: Ο Τζίμας μόνος του πήγε να πλασάρει τον Κλέιμαν, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε με το πόδι.

52’: Ο Κεντζιόρα από πολύ κοντά αστόχησε και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Κλέιμαν.

71’: Κοντινό σουτ του Ροσέρο έφυγε άουτ.

76’: Νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ όταν ο Κωνσταντέλιας απέφυγε Σόρια και Παντελάκη, βρήκε τον Τόμας Μπράντον που αστόχησε από κοντά

83’: Καλή απόκρουση Κλέιμαν σε σουτ του Τόμας Μπράντον.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης του συνδέσμου Χαλκιδικής. Βοηθοί οι Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών). Στο VAR ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και βοηθός AVAR Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79’ Λύρατζης), Κεντζιορα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73’ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (68’ Ζίφκοβιτς), Τάισον, Μουργκ, Τζίμας (68’ Τόμας Μπράντον).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια (88’ Πανάγου), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος (71’ Έφορντ), Τζίνο, Μπακαδήμας (71’ Λιάσος), Ριένστρα, Λεό (62’ Ροσέρο), Κόντε (62’ Μπάλαν).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1
Λαμία – Πανσερραϊκός 0-2
Παναιτωλικός – Άρης 0-4
ΑΕ Κηφισιάς – Ολυμπιακός 2-3
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 1-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(18η Αγωνιστική)
ΠΑΟΚ 41
Παναθηναϊκός 41
ΑΕΚ 39
Ολυμπιακός 35
Άρης 30
Αστέρας Τρίπολης 26
————————————————–
Ατρόμητος 23
Λαμία 21
Πανσερραϊκός 18
ΟΦΗ 17
Παναιτωλικός 14
Βόλος 14
ΠΑΣ Γιάννινα 12
Κηφισιά 12
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.30 Λαμία – ΑΕ Κηφισιάς
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός
20.00 ΟΦΗ – Παναιτωλικός
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Βόλος – ΠΑΟΚ
17.30 Ατρόμητος – ΑΕΚ
19.30 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης
20.30 Άρης – Ολυμπιακός

Γρηγορίου: Αντέξαμε μόνον ένα ημίχρονο στην Τούμπα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε ότι τέτοια παιχνίδια όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ θέλει μεγάλη προσπάθεια για να πάρει μια ομάδα του 3 βαθμούς. Ο ΠΑΣ προσπάθησε στο πρώτο μέρος που τα πήγε καλά, αλλά από τα γρήγορα γκολ που δέχθηκε στην επανάληψη έχασε κάθε ελπίδα θετικού αποτελέσματος, βλέποντας πλέον το επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Συγκεκριμένα τόνισε: «Νομίζω ότι το σημερινό παιχνίδι είχε δύο σκέλη. Το α’ και β’ ημίχρονο. Στο α’ είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία στο 1ο και το τελευταίο λεπτό. Αλλάξαμε σχηματισμό, προφανώς και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά στο α’ ημίχρονο στο 3-5-2, κλείσαμε αρκετά καλά τους διαδρόμους για την εξαιρετική ομάδα του ΠΑΟΚ που τουλάχιστον μεσοεπιθετικά νομίζω ότι από την αρχή του πρωταθλήματος έχει πάρα πολλές λύσεις και είναι μία άριστα δουλεμένη ομάδα. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να περιορίσουμε τον αριθμό ευκαιριών που κάνει ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι.
Στο β’ ημίχρονο ένα γκολ του Μεϊτέ στο 49’ και με βάση την ψυχολογία που υπήρχε μετά απ’ αυτό ήρθε κι ένα του Τζίμα στο 53’ και έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Εμείς από εκεί και μετά σκεφτόμασταν το επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Για να μη γελιόμαστε, αυτά είναι τα παιχνίδια που πρέπει να δώσουμε τα πάντα να πάρουμε τους 3 βαθμούς για να πετύχουμε έναν τεράστιο στόχο που τέθηκε από την ημέρα που ήρθα. Άρα λοιπόν το παιχνίδι ήταν στο 3-0, είχαμε το μυαλό μας στο επόμενο ματς και γι’ αυτό έγιναν και οι αλλαγές, για να ξεκουράσουμε παιδιά ενόψει του επόμενο παιχνιδιού. Είχαμε και τρεις απουσίες και επιβαλλόταν η αλλαγή σχηματισμού.
Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, η νίκη του είναι δίκαιη, δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και συνεχίζουμε έχοντας στο μυαλό μας την επόμενη αγωνιστική».
Για τις μεταγραφές που ρωτήθηκε ανέφερε: «Είχα πει ότι ήμασταν κοντά σε δύο μεταγραφές την προηγούμενη εβδομάδα. Η ομάδα κατέθεσε τις προτάσεις της, ήμασταν κοντά σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, αλλά τελευταία στιγμή προτίμησαν κάτι διαφορετικό. Είναι περίοδος που καταλαβαίνετε κι εσείς ότι όλα είναι ρευστά. Συνεχίζεται το σκάουτινγκ, κάνουμε τις προτάσεις μας σε ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν και ευελπιστώ ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καλύτερη».

Λουτσέσκου: Μπορούσαμε και άλλα γκολ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας του. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ξεκινήσαμε με αργό ρυθμό. Ήθελα να παίζουμε πιο γρήγορα τη μπάλα, να αλλάζουμε πλευρές, χάσαμε εύκολες μπάλες. Ξεκινήσαμε πολύ καλύτερα από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Είχαμε καλή κυκλοφορία και passing games. Έτσι, τους αναγκάζεις στο τέλος να κάνουν λάθη. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε πολλά περισσότερα γκολ. Στα πρώτα δέκα λεπτά όμως του αγώνα ήμασταν λίγο έξω από τα… νερά μας, χάσαμε κάποιες μπάλες που θα μπορούσε ο αντίπαλος να εκμεταλλευτεί. Παίζουμε 11 εναντίον 11. Δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να κάνει ευκαιρίες. Μπορεί όλες οι ομάδες να μην εμφανίζονται τόσο “θερμές” στην αρχή του παιχνιδιού όπως έκανε ο ΠΑΣ σήμερα. Δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο σήμερα. Πετύχαμε τέσσερα γκολ και θα μπορούσαμε ακόμη περισσότερα. Σαν προπονητής θέλω όλα να πηγαίνουν καλά από την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος