Καταπληκτικός ο ΠΑΣ αντί για 5-1 έφερε ισοπαλία 1-1!

Αυτό που έγινε σήμερα στο Ηράκλειο είναι έξω από κάθε λογική του ποδοσφαίρου, όπου ένας καταπληκτικός ΠΑΣ διέλυσε στην κυριολεξία τον ΟΦΗ, είχε δύο δοκάρια με Εραμούσπε, Τζίμα, είχε πέντε με έξι κλασικές ευκαιρίες, απ’ αυτές που δεν χάνονται, αλλά αντί να κερδίσει με 6-1 έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1! Ήταν σε μεγάλη μέρα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» που αν είχε έστω λίγη τύχη και καλύτερες εκτελέσεις από τους παίκτες του, θα έπαιρνε μια εκτός έδρας νίκη από τις μεγαλύτερες σε σκορ στην Ιστορία του του. Ο ΟΦΗ έχασε τα αυγά και τα καλάθια, γλίτωσε από πανωλεθρία χάρις στον σπουδαίο τερματοφύλακά του Μπάουμαν που είχε κατεβάσει τα ρολά, αλλά και από την τύχη που ήταν με το μέρος του. Ο…πολύς Νταμπράουσκας, έπεσε από τον Ψηλορείτη και βρήκε πορτοφόλι! Αν έμπαιναν γκολ όλες οι ευκαιρίες του ΠΑΣ δεν ξέρουμε ποια θα ήταν αύριο η τύχη του.
Ο ΟΦΗ στάθηκε τυχερός καθώς προηγήθηκε 1-0 με γκολ από τα αποδυτήρια, πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Μαρινάκη. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός που ο ΠΑΣ μπήκε λίγο παγωμένος στο παιχνίδι. Λίγο μετά θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 15’ με τη μεγάλη ευκαιρία του Ντίκο. Από εκεί και μετά μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το άστρο των Κρητικών έσβησε. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Στάικου είχαν την καθολική υπεροχή, χάνοντας τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, έχοντας και δύο δοκάρια, ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι λίγες φορές που ο ΟΦΗ απείλησε ήταν από φάσεις με οφσάιντ που καταλογίστηκαν οπότε είναι ως μη γενόμενες.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση και ήταν καταπληκτικός. Οι παίκτες με ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση, πάτησαν μπάλα, έκαναν φάσεις και μεγάλες ευκαιρίες. Υπό άλλες συνθήκες και ο βαθμός της ισοπαλίας θα ήταν χρυσός. Και τώρα είναι πολυτιμότατος, αλλά με τόσο καλή εμφάνιση, με δύο δοκάρια και με σειρά κλασικών ευκαιριών, η ισοπαλία αφήνει πίκρα. Σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, τις φάσεις, τις ευκαιρίες, ο ΠΑΣ άξιζε και με το παραπάνω τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Τόσο καλή εμφάνιση, όσο αυτή του δευτέρου ημιχρόνου, είχε καιρό να κάνει η γιαννιώτικη ομάδα. Μπορεί σήμερα στο Ηράκλειο η τύχη να γύρισε την πλάτη στους κυανόλευκους ή και αυτοί να μην έκαναν καλές εκτελέσεις και να μην πήραν τη νίκη, αλλά αν συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό και με σωστές μεταγραφές τα Χριστούγεννα, μπορούν να μαζέψουν βαθμούς και να διασφαλίσουν την κατηγορία. Έκαναν κόσκινο μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ, που διεκδικεί με αξιώσεις έξοδο στην Ευρώπη, με βαθύ και ποιοτικό ρόστερ, καλή οργάνωση και σε ένα πυρακτωμένο γήπεδο όπως είναι το «Γεντί Κουλέ».
Ο ΠΑΣ από το παιχνίδι αυτό, πέρα από τον πολύτιμο βαθμό κρατά και την καλή εμφάνιση, ώστε να δουλέψει σωστά στη διακοπή και να συνεχίσει με το ίδιο τέμπο στη συνέχεια.  Όλοι οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτούς αλλά θα σταθούμε μόνο σε δύο. Ο Εραμούσπε έκανε μεγάλη εμφάνιση, έσωσε το γκολ, στην ευκαιρία του Ντίκο, είχε δοκάρι και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Μεγάλη εμφάνιση από τον Αργεντινό αμυντικό που στη φάση της ισοφάρισης και με την υποδειγματική κεφαλιά που έκανε, δείχνει και στους άλλους συμπαίκτες του πως πρέπει να κάνουν τις κεφαλιές και να βρίσκουν δίχτυα. Επίσης κορυφή ήταν και ο Σόρια. Όλες σχεδόν οι φάσεις βγήκαν από δικές του πάσες και σέντρες. Έχασε και ο ίδιος μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ισπανός αμυντικός ήταν…μπακάρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Θετικός ήταν και ο Κλέιμαν που βρήκε τον καλό εαυτό του.
Πολύ καλός και ο διαιτητής Βάτσιος με τους βοηθούς του. Δεν έχασε φάση, έκοψε το καρπούζι στη μέση. Είχαμε καιρό να δούμε έναν τόσο καλό διαιτητή.

ΤΑ ΓΚΟΛ

1’: Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο ΟΦΗ έκανε το 1-0 με τον Μαρινάκη. Έγινε η σέντρα από δεξιά από τον Ριέρα, απέκρουσε προσωπικά ο Εραμούσπε, η μπάλα έφτασε στον Μαρινά που με βολέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

86’: Η ισοφάριση 1-1 του ΠΑΣ με κεφαλιά του Εραμούσπε. Έγινε η σέντρα από τον Σόρια και ο Εραμούσπε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

17’: Σε κόρνερ του Σόρια από δεξιά, κεφαλιά του Εραμούσπε βρήκε το δεξιό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ και στη συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος προ του Μπάλαν.

77’: Μετά από σέντρα του Σόρια ο Τζίμας έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε το σώμα του Μπάουμαν χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

15’: Ο Ντίκο έκλεψε τη μπάλα από τον Παντελάκη που ήταν τελευταίος παίκτης και ανεβασμένος ψηλά, μπήκε μόνος του στα καρέ του ΠΑΣ, απέφυγε τον Κλέιμαν αλλά το πλασέ απέκρουσε στη γραμμή ο Εραμούσπε.

29’: Σουτ από κοντά ο Τζίμας άουτ αλλά η φάση δεν μετρά λόγω οφσάιντ του Παμλίδη που είχε κάνει την πάσα.

34’: Ο Τζίμας βρέθηκε σε καλή θέση και ενώ ήταν δίπλα του σε καλύτερη θέση ο Παμλίδης, προτίμησε να κάνει το σουτ άουτ.

40’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Σόρια μπήκε στα καρέ του ΟΦΗ πλάσαρε προ του Μπάουμαν αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε με τα πόδια.

41’: Σε αντεπίθεση ΟΦΗ κοντινό σουτ του Μεγιάδο, όχι δυνατό, μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

51’: Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Μπάλαν από μόνος του σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, για να ακολουθήσει άστοχο σουτ του Τζίμα.

58’: Νέα μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Σόρια η κεφαλιά του Παμλίδη από κοντά έφυγε άουτ.

65’: Συρτό σουτ του Ροσέρο μπλόκαρε ο Μπάουμαν.

67’: Τεράστια ευκαιρία του ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Σόρια κεφαλιά του Παμλίδη από ένμα μέτρο πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

80’: Σουτ του Τζίμα από κοντά έφυγε άουτ.

84’: Σουτ του Νέιρα απέκρουσε πριν από τη γραμμή ο Σόρια αλλά δεν μετρά η φάση είχε προηγηθεί οφσάιντ.

91’: Από καλή θέση σουτ του Τζίμα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ΟΦΗ.

92’: Κεφαλιά του Φελίπε από κοντά εξουδετέρωσε θαυμάσια ο Κλέιμαν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτικής Αττικής. Βοηθοί του οι Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής) και Σπήλιος Οικονόμου (Αχαΐας). Τέταρτος ο Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας). Στο VAR ο Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας) με βοηθό τον Κωνσταντίνο Ψάρρη (Ζακύνθου). Και τέλος παρατηρητής ήταν ο Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (71’ Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος (90’ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκεγέγκος, Ριέρα (46’ Μοσκέρα), Φελίπε, Ντίκο (61’ Νέιρα)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο (46’ Ροσέρο), Παμλίδης, Τζίμας, Μπάλαν

Στάικος: Μας αφήνει πίκρα η ισοπαλία

Ο προπονητής του ΠΑΣ δήλωσε ότι η ισοπαλία αφήνει πίκρα καθώς η ομάδα του άξιζε τη νίκη ακόμα και με σκορ 5-1. Οι δηλώσεις του στην κάμερα της Cosmote: «Ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση. Ήταν ένα ματς όπου ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι που αντί για 1-5 ήρθε 1-1. Ήταν μια εβδομάδα φορτισμένη γενικότερα για την ομάδα. Παρόλο που δυστυχώς δεν κερδίσαμε, η εμφάνισή μας, η απόδοση και η ψυχή που είχαν οι ποδοσφαιριστές, μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε καλύτερα στο μέλλον και όπως είδαμε και πέρυσι, ο ΠΑΣ στο τέλος θα είναι πάλι ανταγωνιστικός και αξιοπρεπής. Σήμερα είχαμε σίγουρα κάτι περισσότερο, αλλά αυτό δεν αρκεί, θέλουμε νίκες. Έχουμε πολύ καλή σχέση με τους παίκτες και σήμερα το έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μας. Είμαστε πικραμένοι που δεν κερδίσαμε. Νομίζω ότι αυτή η εκτός έδρας εμφάνιση, ειδικά σε αυτό το γήπεδο σε αναμέτρηση ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα είχε χρόνια να συμβεί, απλά πρέπει να συνδυάσουμε τις εμφανίσεις με τις νίκες».

Νταμπράουσκας: Σταθήκαμε τυχεροί που δεν χάσαμε

Ο προπονητής του ΟΦΗ Βάλνταν Νταμπράουσκας στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο ΟΦΗ στάθηκε τυχερός που δεν έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι αυτός το πρόβλημα για την κάμψη της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια.
Για το αν νιώθει τυχερός ο ΟΦΗ: Ήμασταν τυχεροί που δεν χάσαμε, με τον Πανσερραϊκό ήμασταν άτυχοι που δεν κερδίσαμε και αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.
Για την εικόνα του ΟΦΗ στο παιχνίδι: “Και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί. Σκοράραμε τόσο νωρίς και ίσως η ενέργεια που βγάλαμε σας έδωσε την εντύπωση ότι ήμασταν καλοί. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν νομίζω πως ήμασταν καλοί. Σήμερα είχαμε περιορισμένο πάγκο λόγω των απουσίων.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος