Ισοπαλία 0-0 με Άρη και η ζωή τραβά την ανηφόρα

Ο ΠΑΣ στο ισόπαλο 0-0 παιχνίδι με τον Άρη πήρε έναν βαθμό και από εκεί και πέρα έχει ο Θεός στη μάχη της παραμονής. Τουλάχιστον πάλεψε, έδειξε σημαντική βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του, έδειξε με λίγα λόγια ότι είναι ομάδα και όχι φάντασμα όπως στα προηγούμενα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Λαμία. Αν και σε αυτές τις αναμετρήσεις είχε τέτοια απόδοση, ασφαλώς και θα έπαιρνε περισσότερους βαθμούς και όχι την απογοήτευση των διασυρμών που υπέστη. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι πολύτιμος ο βαθμός, αυτό θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, αλλά τουλάχιστον είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στο γήπεδο, κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως μια υπόσχεση για καλύτερη πορεία στη συνέχεια, έχοντας απέναντι μια καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα σε σχέση από κάτι….Λαμίες και Κηφισιές που διασύρθηκε.
Ο Άκης Μάντζιος, προκειμένου να κερδίσει τον ΠΑΣ, έκανε περιορισμένες αλλαγές, ρισκάροντας πολλά πράγματα ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Παναιτωλικό την ερχόμενη Τρίτη στο Αγρίνιο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα έχει και απώλειες τραυματισμών. Παρόλα αυτά ο Άρης δεν φάνηκε ιδιαίτερα, γιατί τον περιόρισε πολύ ο ΠΑΣ, με τα στενά μαρκαρίσματα και το έξυπνο κλείσιμο των χώρων. Αν εξαιρέσουμε το σουτ του Μανού Γκαρθία στο 84’ που εξουδετέρωσε ο Νάγκι, δεν είχε καμία άλλη σημαντική ευκαιρία για γκολ. Και αυτό το σουτ είναι φάση, όχι ευκαιρία. Αντίθετα ο ΠΑΣ, έφτασε σε αρκετές φάσεις κοντά στο γκολ, όπως στο 11’, 47’ και 62’ με τον Κόντε, στο 15’ με τον Τζίνο και στις καθυστερήσεις με τον Λεό. Αν έπρεπε να κερδίσει μια ομάδα, αυτή θα έπρεπε να είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε σωστά την ομάδα, με έναν επιθετικό, τον Πέδρο Κόντε και με ένα σχηματισμό 4-2-3-1. Φρεσκάρισε με νέα πρόσωπα την ομάδα, αφήνοντας στον πάγκο Παντελάκη, Καραχάλιο, Αθανασίου και γενικά του βγήκαν πολλά πράγματα, εκτός από το γκολ που θα έκανε τη διαφορά. Ο κόουτς ότι μπορεί και περνά από το χέρι του κάνει. Από εκεί και πέρα, θαυματοποιός δεν είναι κανένας στο ποδόσφαιρο.
Οι αλλαγές δεν βοήθησαν ιδιαίτερα, καθώς ο Ντεμίρ μπήκε στα τελειώματα και ο Λεό έδειχνε κουρασμένος, ήταν αργός και δεν είχε τη σπιρτάδα άλλων εμφανίσεων. Ίσως το σύστημα αυτό ταιριάζει καλύτερα στον ΠΑΣ, γιατί τουλάχιστον είναι δεμένος πίσω και δεν τρώει εύκολα γκολ. Με τέτοια τακτική προσέγγιση ήταν δύσκολο να τον κέρδιζε ο Πανσερραϊκός και η Λαμία. Και ισοπαλίες να έπαιρνε στα παιχνίδια αυτά, θα ήταν πολύ καλύτερα. Αλλά ότι έγινε ας το αφήσουν πίσω κοιτάζοντας μόνον μπροστά.
Πολλοί παίκτες τα πήγαν καλά όπως οι Ροσέρο, Μπακαδήμας, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο, ενώ και ο γκολκίπερ Νάγκι δείχνει να είναι σταθερός και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Από τον μέτριο Άρη, που είχε ασφαλώς και το μυαλό του στο Αγρίνιο, διακρίθηκαν οι Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, αλλά όχι σε τοπ επίπεδα.
Ο διαιτητής Βάτσιος στο πρώτο ημίχρονο έκανε κάποια λάθη σε βάρος του ΠΑΣ, αλλά μετά είχε καλά σφυρίγματα. Έδειξε κίτρινες κάρτες σε Τζίνο, Εραμούσπε, Λιάσο, Νάγκι – Ζαμόρα, Σαβέριο.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11’: Ωραία πάσα του Τζίνο στον Κόντε, αυτός μέσα από την περιοχή και δεξιά πλάσαρε τον Κουέστα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

13’: Ο Ζαμόρα μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά πρόλαβε και απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ ο Μπακαδήμας.

15’: Ο Ντουκουρέ πήγε να απομακρύνει, η μπάλα βρήκε το σώμα του Ροσέρο και πήγε στον Τζίνο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έφυγε άουτ.

37’: Εκτέλεση φάουλ του Κόντε από απόσταση 2 μέτρων έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

47’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Ροσέρο έκανε ασίστ προς τον Κόντε, αλλά ο Ισπανός φορ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα μπροστά από την εστία του Κουέστα υπό την πίεση του Οντουμπάτζιο.

51’: Ωραίο γύρισμα από δεξιά του Ροσέρο στον Κόντε, το τακουνάκι του Ισπανού δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα.

60’: Σουτ του Σαμόρα υπό την πίεση του Μπακαδήμα άουτ

62’: Σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν συστημένη σέντρα του Τζίνο στον Κόντε, ο Ισπανός στοπάρισε τη μπάλα με το στήθος αλλά δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κάνει το σουτ απέναντι από τον Κουέστα.

84’ Καλή φάση για τον Άρη όταν δυνατό μονοκόμματο σουτ του Μανού Γκαρσία απέκρουσε με θαυμάσια εκτίναξη ο Νάγκι.

92’: Σε πάσα του Ντεμίρ ο Λεό βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, αλλά κινήθηκε πολύ αργά και μέχρι να τη φέρει στο αριστερό χάθηκε το πλεονέκτημα να πλασσάρει.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής). Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών). Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών). VAR: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών), AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Κιάκος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Ριένστρα, Τζίνο, Λιάσος, Τούτου, Παμλίδης, Ροσέρο (86’ Ντεμίρ), Κόντε (63’ Λεό).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Τζούρασεκ (58’ Μανού Γκαρσία), Ντουκουρέ (57’ Βέλεθ), Σαβέριο (72’ Μορόν), Φετφατζίδης (46’ Σουλεϊμάνοφ), Μπένετ (46’ Νταρίντα), Σαμόρα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.30 Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0
19.30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Κηφισιά – Βόλος (COSMOTEsport 1)
17.00 Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
19.30 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 1)
20.00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(21η Αγωνιστική)
ΠΑΟΚ 50
ΑΕΚ 48
Παναθηναϊκός 47
Ολυμπιακός 44
Άρης 35
Λαμία 30
————————————————–
Αστέρας Τρίπολης 29
Πανσερραϊκός 23
Ατρόμητος 23
ΟΦΗ 20
Παναιτωλικός 18
Βόλος 16
Κηφισιά 15
ΠΑΣ Γιάννινα 13
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19.30 Ατρόμητος – Άρης
20.30 Παναθηναϊκός – Λαμία
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.30 Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα
19.00 ΑΕΚ – ΑΕ Κηφισιάς
20.30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.30 ΟΦΗ – Πανσερραϊκός
18.00 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός

Μάντζιος: Μέτριο παιχνίδι, δίκαια η ισοπαλία

Ο προπονητής του Άρη Άκης Μάντζιος χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα και μέτριο το παιχνίδι. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι από πλευράς φάσεων και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Κάναμε μία μέτρια εμφάνιση. Δεν είχαμε επιθετικότητα ή ενέργεια ως ομάδα για να δημιουργήσουμε παραπάνω. Σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού κάναμε πολλά λάθη, δεν απειλήσαμε και δεν δικαιούμασταν τη νίκη».

Γρηγορίου: Άξιζε τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας και σημείωσε ότι αξίζει να παλέψει η ομάδα για τον κόσμο της. Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Άλλο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, έξι ημέρες μετά το ματς απέναντι στη Λαμία. Νομίζω ότι είχαμε εμφανή διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, κυρίως στο κομμάτι των ατομικών λαθών. Δεν επιτρέψαμε πολύ ποιοτικό αντίπαλο με πολλές λύσεις επιθετικές και όχι μόνο, να δημιουργήσει καμία ευκαιρία, εκτός από αυτή που απέκρουσε ο Νάγκι. Από εκεί και πέρα θέλαμε να δημιουργήσουμε εμείς δικές μας προϋποθέσεις και ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι. Έχω την εντύπωση ότι είχαμε δύο καλές στιγμές, κυρίως με τον Κόντε. Γενικά, αν μια ομάδα φαινόταν ότι μπορούσε να κάνει κάτι, αυτή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ανασταλτικά πήγαμε εξαιρετικά, όλα τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ καλά. Θέλαμε να δημιουργήσουμε και επιθετικά. Παρόλα αυτά με αφήνει ικανοποιημένο η εικόνα που έδειξαν τα παιδιά και εννοείται ότι θα πρέπει να καθίσουμε σε αυτή την εικόνα, σε αυτό το πάθος που έδειξαν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως και τη συγκέντρωση. Με αυτά τα στοιχεία να πάμε στα επόμενα ματς και να διεκδικήσουμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε. Οφείλουμε να το κάνουμε για τον κόσμο του ΠΑΣ. Αυτό που έκανε περιμένοντας το πούλμαν της ομάδας, χωρίς να έχει δικαίωμα να μπει στο γήπεδο, για να ενθαρρύνει τους ποδοσφαιριστές και το ποδοσφαιρικό τμήμα, ήταν σημαντικό. Συνεχίζουμε, δίνοντας πίστωση χρόνου στα νέα παιδιά, όσο μπορούμε. Έχω ξανατονίσει, ότι για να μπορέσουμε να είμαστε έτσι όπως θέλουμε, η διαδικασία των νέων παιδιών που έχουν έρθει είναι διαχρονικά η ίδια, δεν έχει αλλάξει κάτι. Χρειάζονται χρόνο, χρειάζονται παιχνίδια και με αυτή την αντιμετώπιση που είχαμε σήμερα, θεωρώ ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον».
Σε ερώτηση αν θα είναι ο Μπακαδήμας βασικός και στα επόμενα παιχνίδια ή θα επανέλθει ο Παντελάκης, ο κόουτς απάντησε: «Πάρα πολύ καλά πήγε ο Μπακαδήμας και ο Λιάσος, ο Ριένστρα. αν με ρωτάτε εμένα προσωπικά, δεν έχω δει κανένα παιδί που να ήταν μέτριο. Ακόμα και ο Τουτού, σε σχέση με έξι μέρες πριν που είχε ένα άσχημο παιχνίδι, σήμερα ήταν και αυτός πάρα πολύ καλός. Άρα, λοιπόν, εννοείται ότι το ποιοι παίζουν, ποιοι είναι στον πάγκο και ποιοι εκτός αποστολής, το καθορίζουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Εξάλλου αυτό ήταν το δόγμα σε όλες τις ομάδες που ήμουνα, να προσπαθώ να είμαι δίκαιος στα αποδυτήρια. Εννοείται ότι με την εμφάνιση που κάνανε, δικαιούνται να συνεχίσουν.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος