Θυμήθηκαν τα νιάτα τους στο Πέραμα Ιωαννίνων

Φιλικό παιχνίδι των βετεράνων της Προοδευτικής Περάματος με τους βετεράνους του Ηρακλή Θεσσαλονίκης έγινε χθες το απόγευμα στο γήπεδο «Γεώργιος Πρίσκας» για ενίσχυση του ποδοσφαιριστή Λάζαρου Γκόλια με σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια κυνηγιού. Ο Λάζαρος Γκόλιας είχε αγωνιστεί και στο Πέραμα εκτός από την ομάδα του χωριού του Τιτάν Λογγάδων. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, ποιος κέρδισε και ποιος έχασε, αλλά ποιος έβαλε γκολ για λογαριασμό της φιλανθρωπίας, όπως είπε και ο αρχηγός του βετεράνων του Γηραιού, παλιός διεθνής άσσος Κώστας Αϊδινίου. Βέβαια η μπάλα δεν ξεχνιέται. Παρά την ζέστη που επικρατούσε και τις απότομες μεταπτώσεις του καιρού, έγινε σε γενικές γραμμές ένα καλό παιχνίδι, παρουσία 150 περίπου θεατών.
Πριν από το παιχνίδι ο πρόεδρος της Προοδευτικής Σταύρος Ιορδανίδης καλωσόρισε τις ομάδες, ευχαρίστησε τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει αυτό το παιχνίδι, καθαρά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι βετεράνοι της Προοδευτικής, πρόσφατα ίδρυσαν σύλλογο και όπως ανέφεραν θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις. «Ευχόμαστε περαστικά στον Λάζαρο Γκόλια, είναι καλό να γίνονται τέτοιες δράσεις για να βοηθάμε συνανθρώπους μας, ενώ δίνεται η ευκαιρία και σε εμάς να θυμηθούμε λίγο τα νιάτα μας παίζοντας ποδόσφαιρο» είπε εκ μέρος των παικτών της Προοδευτικής ο Παύλος Κοντογιάννης.
Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος των βετεράνων του Ηρακλή Κώστας Αϊδινίου σημείωσε: «Κάποτε μας κάλεσαν στην Ασπροβάλτα, ένα παραλιακό χωριό της Θεσσαλονίκης, για να παίξουμε για ένα κοριτσάκι που έδινε αγώνα ζωής τα Χριστούγεννα. Παίξαμε 27 Δεκεμβρίου με θερμοκρασία -12. Στις εξέδρες ήταν πέντε χιλιάδες κάτοικοι του χωριού. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός έχουν μεγάλη δύναμη και εμείς με πολύ ευχαρίστηση ήρθαμε στα Γιάννινα για αυτόν τον αγώνα».
Εις ανάμνηση του φιλικού η Προοδευτική τίμησε με πλακέτα την ομάδα του Ηρακλή. Την πλακέτα παρέλαβε ο παλιός διεθνής άσσος Λάκης Παπαϊωάννου, από τα μεγαλύτερα κεντρικά χαφ των ελληνικών γηπέδων, ο οποίος αγωνίστηκε και στον ΠΑΣ Γιάννινα την τριετία 1988-91. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κύριος Απόστολος Γεωργίου με βοηθούς τον κύριο Βίτσα και την κυρία Βλαχοπούλου.
Με την Προοδευτική αγωνίστηκαν οι: Τασιούλας, Ευαγγελίδης, Κατέρης, Τσιάβος, Γούσιας, Ζαλαβράς, Σούλιος, Παύλος Κοντογιάννης, Παπαδόπουλος, Δημήτριος Κοντογιάννης, Λαδιάς.
Με τον Ηρακλή αγωνίστηκαν οι: Βλαχογιάννης, Λαμπριανίδης, Αμαραντίδης, Αγγέλου, Κουγιουμτζίδης, Πατζόγλου, Ντινόπουλος, Ζάρκος, Λάκης Παπαϊωάννου, Μπεκιάρης, Δούμας και ως αλλαγή οι Δανδήρας, Μέτσιος,Μωραίτης, Βλαχούδης.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν οι Βασίλης Γοργόλης και Οδυσσέας Πότσης. Ήταν επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Λάμπρος Γεωργόπουλος. Εκ μέρος του δήμου Ιωαννιτών ήταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης, ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας, η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα 2023 Τατιάνα Καλογιάννη και ο δημοτικός σύμβουλος και παλιός άσος του ΠΑΣ Γιώργος Λαδιάς. 

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

 

Η Προοδευτική Περάματος όπως παρατάχτηκε στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι
Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης με Κώστα Αϊδινίου και Λάκη Παπαϊωάννου που θύμισαν το ένδοξο παρελθόν
Ο Κώστας Αϊδινίου στο μέσον με τον παλιό ποδοσφαιριστή Μπάμπη Παπαρούνα (αριστερά) και τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο