Θρίαμβος του ΠΑΣ με 3-0 επί της Κηφισιάς

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η αναμέτρηση του ΠΑΣ με την ΑΕ Κηφισιάς, όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θριάμβευσε με σκορ 3-0 με δύο γκολ του Πέδρο Κόντε (31’, 53’) και ένα του Γκάρο (90+8’). Ο Αργεντινός μπήκε ως αλλαγή στο 83’ στη θέση του Τζίμα και συνδύασε το ντεμπούτο με ένα καταπληκτικό γκολ με κεφαλιά. Το ματς αυτό, παρά την ταλαιπωρία που είχε αφού έγινε σε δύο…δόσεις, παίζοντας ένα ημίχρονο χθες (Σάββατο) και ένα σήμερα (Κυριακή) λόγω βλάβης του ηλεκτροφωτισμού, σήμανε και τη μεγάλη επιστροφή του Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός είναι γεννημένος γκολτζής, ενώ η θέληση και η δύναμη που επέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια ξεπερνώντας δύο σοβαρούς τραυματισμούς, πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους παίκτες. Ειδικά το δεύτερο γκολ με απευθείας χτύπημα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, είναι για σεμινάριο. Πως βρήκε τη μπάλα, πως την πέρασε πάνω από το τείχος και πως την έστειλε στο «γάμα» της εστίας του Κρίστινσον που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα άλλο από το να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα. Η νίκη αυτή είναι μεγάλης σημασίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς. Αν δεν υπήρχε η αποβολή στο 82’ του Καραχάλιου με 2η κίτρινη κάρτα σε μια σύγκρουση με τον Σάκιτς όλα θα ήταν ιδανικά για τους γηπεδούχους, που αποθεώθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο.
Όπως είναι γνωστό το παιχνίδι αυτό έγινε σε δύο ημέρες! Το βράδυ του Σαββάτου έγινε το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΣ να προηγείται 1-0 με εκτέλεση πέναλτι του Κόντε στο 31’. Όμως βγαίνοντας οι παίκτες και οι διαιτητές για το δεύτερο ημίχρονο, διαπίστωσαν ότι λόγω βραχυκυκλώματος στον μετασχηματιστή έσβησαν οι προβολείς σε έναν πυλώνα. Έτσι το παιχνίδι διακόπηκε και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ίδιο γήπεδο και με τους ίδιους παίκτες και διαιτητές.
Έγινε ένα διαφορετικό δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο, σαν να είδαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Στο α’ ημίχρονο το βράδυ του Σαββάτου ο ΠΑΣ έπαιξε…μονότερμα την Κηφισιά και θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον άλλα δύο με τρία γκολ, καθώς στο 4’ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Παμλίδη και άλλες καλές ευκαιρίες. Και μόνο το γεγονός ότι η κατοχή μπάλας ήταν 70-30% υπέρ του ΠΑΣ δείχνει και την εικόνα του πρώτου μέρους. Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση συμβαδίζουν με τα γεγονότα. Η Κηφισιά κάπως φάνηκε επιθετικά μετά το γκολ του Κόντε, αλλά χωρίς να κάνει ούτε μια φάση της προκοπής.
Στο δεύτερο ημίχρονο που έγινε απόγευμα Κυριακής, ο ΠΑΣ δεν έκανε πολλές φάσεις, αλλά ήταν ουσιαστικός στις επιθέσεις που έκανε. Μετά το δεύτερο γκολ του Κόντε στο 53’ περισσότερο πήγε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και να κρατήσει το προβάδισμα προσέχοντας περισσότερο την αμυντική λειτουργία του. Η Κηφισιά έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Έβγαλε αντίδραση, έκανε επιθέσεις, δημιούργησε φάσεις μπροστά από την εστία του Κλέιμαν. Κάποιος τρίτος, αν δει τα δύο ημίχρονα, θα νομίσει ότι ήρθε να αγωνιστεί μια άλλη ομάδα και όχι αυτή που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος του Σαββάτου. Κατάφερε όμως ο ΠΑΣ να κοντρολάρει το παιχνίδι και όχι μόνο να κρατήσει το 2-0, όπως διαμορφώθηκε από το 53’ με το καταπληκτικό γκολ του Κόντε, αλλά να σημειώσει στις καθυστερήσεις και ένα τρίτο γκολ με τον Γκάρο, σφραγίζοντας τη νίκη με 3-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

Στο 29′ της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά ο Τζήλος πήγε στο VAR για να δει μια παράβαση μέσα στην περιοχή και υπέδειξε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Κόντε και προκάλεσε τα παράπονα των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα σε κόρνερ από τα αριστερά οι Παντελάκης-Εραμούσπε σηκώθηκαν για να πάρουν την κεφαλιά μαζί με τον Τσάπμαν με τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του αμυντικού των φιλοξενούμενων. Σε πρώτο πλάνο ο Τζήλος έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση. Την είδε από αρκετές κάμερες και εν τέλει αποφάσισε πως υπάρχει χέρι αλλά και πως στη διεκδίκηση της μπάλας οι Εραμούσπε και Παντελάκης δεν είχαν κάνει φάουλ στη φάση και υπέδειξε την παράβαση. Με την υπόδειξη του πέναλτι πήρε τη μπάλα ο Εραμούσπε και την έδωσε στον Κόντε για να χτυπήσει το πέναλτι όπως και έγινε. Ο Ισπανός φορ αφιέρωσε το γκολ στον γιατρό Σταύρο Ριστάνη και στον φυσιοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο, καθώς μαζί τους μοιράστηκε τη μεγάλη περιπέτεια με τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε τα δύο τελευταία χρόνια.
Η Κηφισιά κλείστηκε στην άμυνα και προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις του ΠΑΣ, χωρίς να έχει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στο 4’ σε κόρνερ του Σόρια κεφαλιά του Παμλίδη τράνταξε το κάθετο δοκάρι. Στο 19’ πάλι σε κόρνερ του Σόρια κεφαλιά του Παντελάκη απέκρουσε θαυμάσια ο Κρίστινσον και στο 26΄ βολίδα του Καραχάλιου εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων. Στο 43’ χτύπησε στον ώμο και αντικαταστάθηκε με τον Τσαούση ο Κιάκος.

ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Κηφισιά μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ σημείωσε γκολ με τον Μασούρα που ακυρώθηκε, αφού όταν ξεκίνησε η φάση είχε γίνει φάουλ στον Τζίμα από τους Σάκιτς και Μασούρα. Το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VARO «Άγιαξ» αφού πέρασε αυτόν τον κίνδυνο στο 53΄κέρδισε φάουλ σε καλή θέση σε ανατροπή του Ριένστρα που εκτέλεσε στη γωνία ο Κόντε, κάνοντας το 2-0. Ακολούθησε ένα διάστημα πίεσης από την Κηφισιά. Στο 58’ σε μπαλιά τρύπα του Νίνη πρόλαβε και απέκρουσε ο Παντελάκης προ του Τετέι που ήταν μόνος, στο 69’ καλό σουτ του Κρισιούμα έφυγε μόλις άουτ, στο 75’ σε μπαλιά του γρήγορου Κρισιούμα ο Οζέγκοβιτς από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 82’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καραχάλιος και έτσι θα απουσιάσει από το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (ώρα 21.00) στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Στο 90’ ο ΠΑΣ είχε οριζόντιο σε κεφαλιά του Παντελάκη που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη. Στο 98’ σε αντεπίθεση του ΠΑΣ ο Παμλίδης από δεξιά έβγαλε έξυπνη σέντρα στον Γκάρο και ο Αργεντινός επιθετικός με πλασαριστή κεφαλιά στη γωνία έγραψε το τελικό σκορ 3-0.

ΚΕΡΔΙΖΕ ΔΙΚΑΙΑ Ο «ΑΓΙΑΞ»

Γενικά ο ΠΑΣ, ζυγίζοντας και τα δύο ημίχρονα, έκανε καλή εμφάνιση και κέρδισε δίκαια. Μπορεί ακόμα να μην είναι απολύτως έτοιμος αλλά έδειξε ότι έχει χημεία, είναι μαχητικός, έχει δεμένο σύνολο και καλό κλίμα που βγαίνει στο γήπεδο. Η Κηφισιά φάνηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας παίκτες με ικανότητες και καλά στοιχεία. Ως νέα ομάδα με 17 μεταγραφές θέλει τον χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια. Προς το τέλος τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη ο Πρίτσας που μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Βοήθησαν σε αυτό και από το ιατρικό τιμ του ΠΑΣ όπως και οι παίκτες του «Άγιαξ».

Ο ΤΖΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ VAR

Καλός και ο ρέφερι Τζήλος παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες από πλευράς Κηφισιάς. Τις καθοριστικές φάσεις εξέτασε στο VAR πριν πάρει οριστικές αποφάσεις όπως στο πέναλτι του ΠΑΣ και στο ακυρωθέν γκολ της Κηφισιάς. Στη φάση αποβολής του Καραχάλιου έπεσαν άτσαλα πάνω στη μπάλα ο παίκτης του ΠΑΣ και ο Σάκιτς. Σκληρή φάση που σήκωνε κίτρινη κάρτα και για τους δύο. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Παντελάκης, Τσαούσης (ΠΑΣ), Σάκιτς, Ιπαλίμπο, Μασούρας, Οζέγκοβιτς (Κηφισιάς).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Επειδή το παιχνίδι έγινε σε δύο ημέρες, οι προπονητές είχαν το δικαίωμα τους παίκτες που αντικατέστησαν στο πρώτο ημίχρονο να τους ξαναβάλουν στην επανάληψη.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος (43’ λ. τρ. Τσαούσης), Καραχάλιος, Ριένστρα (74’ Λιάσος), Τζίνο, Παμλίδης, Τζίμας (83’ Γκάρο), Κόντε (83’ Ροσέρο).
ΚΗΦΙΣΙΑ: Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ (88’ Ιπαλίμπο), Ιπαλίμπο (46’ Νίνης), Σάκιτς, Αντούνες (83’ Πρίτσας – 99′ λ. τρ. Αντερέγκεν), Αντερέγκεν (46’ Κρισιούμα), Τεττέη, Οζέγκοβιτς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ – Παναιτωλικός αναβλήθηκε
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος αναβλήθηκε
Βόλος – Λαμία 2-2
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕ Κηφισιάς 3-0
ΟΦΗ – Άρης 3-2
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(1η Αγωνιστική)

ΠΑΟΚ 3
ΠΑΣ Γιάννινα 3
Ολυμπιακός 3
ΟΦΗ 3
Βόλος 1
Λαμία 1
ΑΕΚ 0
Αστέρας Τρίπολης 0
Ατρόμητος 0
Παναθηναϊκός 0
Παναιτωλικός 0
Άρης 0
Πανσερραϊκός 0
Κηφισιά 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
20.00 Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος
21.30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.15 Λαμία – Άρης
21.00 ΠΑΟΚ – ΑΕ Κηφισιάς
21.30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Βαγγέλης Γυφτόπουλος