Θέλει ξεκίνημα με νίκη ο «Άγιαξ της Ηπείρου»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τις δύο τελευταίες μεταγραφές των Χουάν Γκάρο και Μάριου Τσαούση, ουσιαστικά κάλυψε τις δύο θέσεις της αριστερής πλευράς, δηλαδή του αριστερού χαφ και αριστερού μπακ. Ήταν δύο κενά που απασχολούσαν πολύ και τον προπονητή Θανάση Στάικο. Με τις δύο αυτές μεταγραφές ουσιαστικά καλύφθηκαν οι άμεσες ανάγκες που υπήρχαν, βάσει του αρχικού στρατηγικού σχεδιασμού που υπήρχε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν και οι μεταγραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται επαφές και για την απόκτηση κεντρικού χαφ. Απλά είναι μια περίπτωση που δεν είναι στις επείγουσες. Η αυριανή πρεμιέρα θα γίνει με το υπάρχον ρόστερ και στη συνέχεια, αφού μεταγραφές θα γίνουν και τον Σεπτέμβριο, αν βρεθεί κάποια καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή, ασφαλώς και θα τον αποκτήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ απέκτησε τους Χουάν Γκάρο (δανεικό από την Ουρακάν Αργεντινής), Μάτους Μπεγκάλα (Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε Σλοβακίας), Μπόρις Κλέιμαν (ΝΠΣ Βόλος), Παναγιώτη Τζίμα (δανεικό από ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνο Πανάγου (Ηρακλή Θεσσαλονίκης), Μάριο Τσαούση (δανεικό από ΠΑΟΚ). Αποχώρησαν οι Γιάννης Ρίζος, Σωτήρης Νίνης (Κηφισιά), Απόστολος Σταματελόπουλος (Νιουκάστλ Τζετς Αυστραλίας), Αχμάντ Μορέϊρα (ΑΕ Λεμεσού), Παναγιώτης Τσιντώτας (Ατρόμητος), Σταύρος Πήλιος (ΑΕΚ). Στο ρόστερ υπάρχουν 32 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Χθεσινές πληροφορίες από Κοζάνη ανέφεραν ότι ενδέχεται να δοθεί δανεικός για έναν χρόνο στην ομάδα της Κοζάνης ο Μανσούρ Φοφανά. Παρόμοια πρόταση για να πάνε δανεικοί θα γίνει και σε άλλους νεαρούς παίκτες για να πάρουν παιχνίδια.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία για τον αγώνα της πρεμιέρας με την ΑΕ Κηφισιάς που θα γίνει το Σάββατο στο γήπεδο Ιωαννίνων. Χθες η προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπου ο Θανάσης Στάικος δοκίμασε σχήματα που σκέφτεται να παρατάξει στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Ζήτησε από τους παίκτες ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα παιχνίδια της πρεμιέρας έχουν παγίδες και δυσκολίες. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει τη νίκη για να ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο τη μάχη του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής (σήμερα) με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Θανάσης Στάικος θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή. Οι Ροσέρο και Λεό μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα, αλλά επειδή προέρχονται από τραυματισμό και έχασαν προπονήσεις δεν υπολογίζονται για τη βασική ενδεκάδα. Ωστόσο θα είναι στην αποστολή. Απουσίασε ο τραυματίας Κύρκος, ο Φοφανά που έχει ελαφρύ διάστρεμμα και ο Νίκος Λώλης ο οποίος ακολουθεί στο Πήλιο το πρόγραμμα προπονήσεων της Εθνικής Νέων. Τέλος, ο Ριένστρα έγινε ευτυχής πατέρας καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, δεχόμενη η οικογένειά του τις ευχές από την ΠΑΕ, τους συμπαίκτες και το προσωπικό της ομάδας. Γεμάτος χαρά συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση. Κανονικά προπονούνται και οι Γκάρο, Τσαούσης, που είναι οι δύο τελευταίες μεταγραφές και είναι θέμα Στάικου να αξιολογήσει να μπορούν να βοηθήσουν στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κηφισιά.
Για την προπόνηση της Πέμπτης η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ έχει ως εξής: «Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την πρεμιέρα κόντρα στην Κηφισιά και το απόγευμα της Πέμπτης (17/08) το πρόγραμμα περιελάμβανε ρόντο καθώς και κινήσεις επιθετικής τακτικής με τελειώματα. Τέλος, υπήρξε και το καθιερωμένο παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα. Ο Φοφανά έκανε θεραπεία, ενώ ο Νίκος Λώλης βρίσκεται με την Εθνική Νέων».

Ο ΤΖΗΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Ο Αθανάσιος Τζήλος του συνδέσμου Λάρισας ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ (Σάββατο 19/8 ώρα 20.00 στάδιο «Ζωσιμάδες). Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας), Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης). Τέταρτος διαιτητής ο Φώτιος Πολυχρόνης του συνδέσμου Πιερίας. Στο VAR ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και βοηθός AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαίδης (Μακεδονίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ορίστηκαν οι διαιτητές
Βόλος – Λαμία Τσαγκαράκης (Χανίων)
ΟΦΗ – Άρης Μανούχος (Αργολίδας)
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης Φωτιάς (Πέλλας)
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Ο αγώνας ΑΕΚ – Παναιτωλικός έχει αναβληθεί λόγω υποχρεώσεων της ΑΕΚ στην Ευρώπη.

ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Ο ΦΟΦΑΝΑ;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα με πηγές από ΜΜΕ του νομού Κοζάνης, ο Μανσούρ Φοφανά του ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να δοθεί δανεικός για έναν χρόνο στην ομάδα της Κοζάνης που φέτος απέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική.
Παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ από την ηλεκτρονική έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας Πτολεμαίος του νομού Κοζάνης.
«Σύμφωνα με πληροφορίες του eptolemeos.gr αλλά και του soccerpractor κοντά σε μια πολύ σπουδαία μεταγραφή είναι η Κοζάνη (μετά τους Καλλέργη και Σουλιώτη). Πιο συγκεκριμένα θα αποκτήσει με μορφή δανεισμού από τον ΠΑΣ Γιάννενα , τον Μανσούρ Φοφανά. Ο 21χρονος Ιβοριανός εξτρέμ είχε πέρυσι 5 παρουσίες και 1 γκολ με τον ΠΑΣ στη Σούπερ Λιγκ 1, ενώ ξεχώρισε πρόπερσι στην πορεία τίτλου της Βέροιας στην κατηγορία, με 31 συμμετοχές και 6 γκολ».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την Κηφισιά που θα γίνει το Σάββατο 19 Αυγούστου στο στάδιο «Ζωσιμάδες», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ, θα είναι η πρώτη στα χρονικά των δύο ομάδων. Η ΑΕ Κηφισιάς είναι μια νέα ομάδα που ιδρύθηκε το 2012 από τη συγχώνευση του Α.Ο. Ελπιδοφόρου με τον Α.Π.Ο. Κηφισιάς. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στοιχεία από τον αντίπαλο του «Άγιαξ» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η Κηφισιά μέχρι το 2019 ήταν στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΑ. τη σεζόν 2018-19 ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, τη σεζόν 2020-21 ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνική) και την περασμένη σεζόν 2022-23 ανέβηκε για πρώτη φορά στη Σούπερ Λιγκ. Θα χρησιμοποιεί ως έδρα της γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης. Πρόεδρος τα τελευταία χρόνια είναι ο Χρήστος Πρίτσας. Ως σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας είναι η περιοχή της Κηφισιάς, όπως λέει και το όνομά της. Στο Ζηρίνειο αθλητικό κέντρο θα κάνει προπονήσεις.
Με την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ έγιναν μεγάλες αλλαγές στην ΑΕ Κηφισιάς και ειδικότερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Προπονητής ανέλαβε ο Γιάννης Αναστασίου που αποχώρησε από τον Παναιτωλικό, με τους συνεργάτες του Επαμεινώνδα Κουτρομάνο, Ανδρέα Σκέντζο, Παναγιώτη Πομώνη, Βασίλειο Δρούζα, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Παναγιώτη Τράμπα. Πέρυσι η ΑΕ Κηφισιάς πήρε τον τίτλο στη Β’ Εθνική με προπονητή τον Γιώργο Πετράκη, γιο του Γιάννη Πετράκη που έγραψε τη δική του ιστορία στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Από το περυσινό ρόστερ έμειναν μόνον 12 ποδοσφαιριστές, Έλληνες οι περισσότεροι και νέοι σχετικά σε ηλικία. Έγιναν 17 μεταγραφές, έγινε ένας επαγγελματίας από την ομάδα Νέων και συγκεκριμένα ο Γιώργος Κωνσταντακόπουλος. Αποχώρησαν 16 ποδοσφαιριστές. Είναι μια νέα ομάδα, ειδικά ο βασικός κορμός θα αποτελείται με παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, κάτι που είναι ένα στοίχημα για τον Γιάννη Αναστασίου, ώστε να τους μοντάρει ως σύνολο. Ας δούμε τις αλλαγές που υπήρξαν στο ρόστερ.
Αποκτήθηκαν οι Αλμπέρτο Μποτία (ελεύθερος από ομάδα της Αραβίας), Όγκνιεν Οζέγκοβιτς (ΝΠΣ Βόλος), Γιάννης Μασούρας (Μίετζ Λέγκνιτσα της Πολωνίας), Τζακ Ιπαλίμπο (Στρομγκόστερν Νορβηγίας), Όουμουντουρ Κρίστινσον (ελεύθερος από Ολυμπιακό), Εμάνουελ Σάκιτς (Ιωνικός), Σωτήρης Νίνης (ΠΑΣ Γιάννινα), Φάμπιεν Αντούνες (Ιωνικός), Λούκα Τσάπαν (Χόνβεντ Ουγγαρίας), Γιάννης Νικοπολίδης (ελεύθερος από Λαμία), Θεόδωρος Αντωνόπουλος (Πανιώνιος), Παύλος Παντελίδης (Θύελλα Ραφήνας), Ματέους Κρισιούμπα (Φαρούλ Ρουμανίας), Αλέξανδρος Παρράς (ΑΕΚ Β’), Λούμορ (ελεύθερος από το 2022), Γιώργος Κωνσταντακόπουλος (ομάδα Νέων Κ19 Κηφισιάς), Μανώλης Σμπώκος (ΠΑΟ Ρουφ), Βασίλειος Σπίνος (Αιγάλεω).
Αποχώρησαν οι Μιχάλης Κουϊρουκίδης, Μαντί Ταλάλ, Κυριάκος Μαζουλουξής, Στέλιος Ποζατζίδης, Μιχάλης Αγριμάκης, Γιάννης Σωτηράκος, Νταμιάν Γκίνη, Βαγγέλης Νοικοκυράκης, Κωνσταντίνος Παναγιώτου, Ντίλαν Σέις, Ζοζέφ Αντουάν Να, Μανώλης Καλλέργης, Ευθύμιος Παυλάκης, Λεωνίδας Ποζατζίδης, Γκαέλ Τζορντάν Ντιμπόνγκ, Κωνσταντίνος Προβυδάκης.
Σε σχέση με την ομάδα της περασμένης σεζόν 2022-23 έμειναν μόνον 12 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Νικόλας Βαφέας, Γιώργος Δημοσθενιάδης, Χρήστος Μπάκος, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Στράτος Δασκαλάκης, Ματέους Μπαρμπόσα, Νικόλαος Πέιος, Αντώνης Παπασάββας, Παναγιώτης Πρίτσας, Ανδρέας Τέτει, Νικόλας Αντερέγκεν, Παύλος Παντελίδης.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος