Η τελευταία πρόβα του ΠΑΣ και η μεταγραφή Έφορντ

Στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα γίνει σήμερα η προπόνηση του ΠΑΣ, όπου ο Θανάσης Στάικος θα κάνει τις τελικές δοκιμές ως προς την τακτική και το σχήμα που θα ακολουθήσει στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Μπορεί κάποιοι παίκτες του ΠΑΣ, λόγω και του μικρού ρόστερ που διαθέτει, να δείχνουν ότι έχουν τη φανέλα βασικού στο…σπίτι τους, αλλά για τον κόουτς κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη τακτική. Πάνω σε αυτό το κομμάτι έχει επικεντρωθεί η προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες όπου στο πρόγραμμα προετοιμασίας πλεονάζει το κομμάτι της τακτικής. Η σημερινή σημαντική προπόνηση θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες», γιατί ο αγωνιστικός χώρος στο κεντρικό γήπεδο στο ΠΕΑΚΙ είναι σε κακή κατάσταση με καταπόνηση των παικτών και με κίνδυνο να βγάλουν προβλήματα τραυματισμών. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο διπλανό γήπεδο που χρησιμοποιεί ο ΠΑΣ, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, οι προπονήσεις θα έχουν ρίσκο και βαθμό δυσκολίας για τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Χθες οριστικοποιήθηκε και η απουσία του Πέδρο Κόντε στο παιχνίδι με τον Αστέρα, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο ισχίο. Από την Δευτέρα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα φάνηκε ο βαθμός δυσκολίας για την σύντομη αποκατάσταση. Ο Ισπανός φορ ακολουθεί πρόγραμμα ώστε να είναι καλά από μεσοβδόμαδα, μήπως και μπορέσει να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Όπως σημειώσαμε και χθες, ο 29χρονος Ρουμάνος επιθετικός Κλαούντιο Μπάλαν θα είναι ο αντικαταστάτης του. Ο Μπάλαν είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή στα δύο τελευταία παιχνίδια με Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό. Είχε αποκτηθεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην…παράταση των μεταγραφών μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κόντε στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Λαμία. Χθες ο Ριένστρα αποχώρησε νωρίτερα από την προπόνηση αλλά χωρίς να έχει πρόβλημα. Το συνηθίζει ο Στάικος, να δίνει εναλλάξ στους παίκτες χρόνο αποφόρτισης. Θα γίνει και αύριο πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια θα αναχωρήσει η αποστολή για Τρίπολη. Ο «Άγιαξ» θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα δείχνοντας ότι έχει πολύ δυνατό σκαρί και μέταλλο.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΟΡΝΤ

Όσον αφορά τα άλλα θέματα, μετά το ναυάγιο με τον δανεισμό του Φαντιγκά από τον Ολυμπιακό, το τελευταίο διήμερο υπήρξαν φήμες περί ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού επιθετικού Τζόσεφ Έφορντ που έμεινε ελεύθερος από τη Μαδέργουελ, ομάδα Β’ Κατηγορίας της Σκωτίας με την οποία είχε φέτος 3 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς είχε αγωνιστεί στον Εργοτέλη την τριετία 2017-20 στη Β’ Εθνική, παίζοντας ως αντίπαλος και του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Έφορντ είναι επιθετικός, σέντερ φορ αλλά και στα δύο άκρα της επίθεσης. Ήταν στις ομάδες Νέων της Μαγιόρκα, συνέχισε στον Εργοτέλη, είχε ένα πέρασμα από τη Μπέβερεν Βελγίου και από τον Ιανουάριου του 2022 ήταν στη Μαδέργουελ. Με τον Εργοτέλη είχε σε Β’ και Γ’ Εθνική 82 συμμετοχές και 32 γκολ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έφορντ θα είναι σήμερα Παρασκευή στα Γιάννινα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Ο ΦΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β’

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φωτός» ο Ολυμπιακός πίεσε μέχρι την τελευταία στιγμή των μεταγραφών να πάει δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως ο Γάλλος μέσος προτίμησε για τους δικούς του λόγους να μείνει στην Αθήνα. Για τον λόγοι αυτό, την τελευταία στιγμή δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο ο Κούντε. Ο Φαντιγκά κάθισε πάνω στο συμβόλαιό του, αλλά επειδή δεν τον έχουν στα πλάνα για την πρώτη ομάδα, θα προπονείται και θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική με την ομάδα Β’ του Ολυμπιακού.

«ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ»

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Χουάν ΜιριτέλοΓια ανακηρύχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Παίρνοντας το βραβείο και μιλώντας για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε: «Θεωρώ πως όλα τα ματς θα είναι δύσκολα κι αυτό θα έχει τις δικές του δυσκολίες. Η ομάδα είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι και θέλουμε να κάνουμε το 2/2 στην έδρα μας. Νομίζω πως με σκληρή προπόνηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σωστή προετοιμασία και τη στήριξη του κόσμου που θέλουμε να έρθει για να μας βοηθήσει σ’ αυτόν τον αγώνα θα μπορέσουμε να πετύχουμε μια δεύτερη νίκη που θα μας δώσει έναν άλλον αέρα».

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15 ΕΥΡΩ

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή στις 15.00 τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ματς όπου θέλει τη νίκη για να κάνει το 2/2 στο σπίτι του. Οι Αρκάδες ανακοίνωσαν γενική είσοδο 15 ευρώ για το αν λόγω ματς, για το οποίο έχουν ήδη κάνει κάλεσμα στον κόσμο.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος