Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας εγκαινιάζει το θερινό της πρόγραμμα προβολών

Δελτίο τύπου ΚΛΠ
Καλοκαιρινή Κινηματογραφική Λέσχη με
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Πρεμιέρα με τα ” 142 χρόνια”
του Στέλιου Κούλογλου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιμένει θερινά και παρουσιάζει στον αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, δίπλα στο νερό την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 21.00 το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου ” 142 χρόνια”. Το δικαστικό θρίλερ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η προβολή των ταινιών του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης υποστηρίζεται από τον Αποσπερίτη, καφέ-ποτό –μουσική, Αγ. Γεωργίου 27, Πρέβεζα.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεργάζεται με το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ, με την οποία προβάλει σε πόλεις της περιφέρειας ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού προγράμματος. Ενισχύει έτσι την πολιτιστική αποκέντρωση και μεταφέρει κλίμα αυτής της κινηματογραφικής γιορτής στις αίθουσες και πολιτιστικούς χώρους συγκεκριμένων πόλεων. Το σχέδιο της αφίσας υπογράφει ο χορογράφος, σκηνοθετης ,εικαστικός κ περφορμερ Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται καταδικασμένοι χιλιάδες πρόσφυγες ως διακινητές. Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος συμμετέχει σε μια διεθνή προσπάθεια για να σωθούν 3 αθώοι άνθρωποι. Ο πρώτος έχει καταδικαστεί σε 142 χρόνια φυλάκισης και οι άλλοι δύο σε 50. Σε ένα δικαστικό θρίλερ που διαρκεί πάνω από έναν χρόνο, θα δικαιωθεί ο αγώνας τους για την ελευθερία; Και θα είναι η απόφαση αυτή απαρχή μιας άλλης θεώρησης από την πλευρά της Ελληνικής Δικαιοσύνης;

Σκηνοθεσία:Στέλιος Κούλογλου
Σενάριο:Στέλιος Κούλογλου
Διεύθυνση φωτογραφίας:Ξενοφώντας Βαρδαρός
Μοντάζ:Γωγώ Μπεμπέλου
Ήχος:Κωνσταντίνος Λινοξυλάκης
Μουσική:Μίμης Νικολόπουλος
Παραγωγή:TVXS
Παραγωγοί:Στέλιος Κούλογλου
Φορμάτ:DCP
Χρώμα:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Έτος Παραγωγής:2024
Διάρκεια:74′