Ειδήσεις από το ερασιτεχνικό της Ηπείρου

Με προπόνηση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η προετοιμασία της Θύελλας Κατσικά για τον αγώνα που θα δώσει την Κυριακή στη Λευκίμμη Κέρκυρας με την τοπική ομάδα. Για χθες ο Νίκος Γκούρας έδωσε ρεπό ενώ από σήμερα οι ερυθρόλευκοι των Ιωαννίνων επιστρέφουν πάλι στο γήπεδο για να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου την Κυριακή να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα. Εκτός ομάδας είναι πάλι οι τραυματίες Τορμούσογλου και Πολυχρόνης.
Η Θύελλα την περασμένη Κυριακή έκανε επίδειξη δυνάμεων συντρίβοντας με σκορ 4-1 τη Φήκη Τρικάλων στο γήπεδο Κατσικά. «Όταν βάζεις τέσσερα γκολ στη Γ’ Εθνική σημαίνει πολλά» τόνισε χθες στον «Η.Α» ο προπονητής της Θύελλας Νίκος Γκούρας, συμπληρώνοντας: «Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Και πιστεύω ότι η ομάδα μας μπορεί να αποδώσει πολλά περισσότερα στη συνέχεια».
-Η διοίκηση της Θύελλας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τους φιλάθλους για την παρουσία τους στο γήπεδο στο παιχνίδι με τη Φήκη.

Ο Τσαλούκας στην Πάργα

Ο Απόλλων Πάργας ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή Φώτη Τσαλούκα από τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. «Αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την ομάδα μας καθώς ανταποκρίνεται πλήρως στον τρόπο λειτουργίας και στη φιλοσοφία της ομάδας μας, να υπάρχει μίξη έμπειρων και καταξιωμένων ποδοσφαιριστών με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία για ένα μεγαλύτερο βήμα στην ποδοσφαιρική τους διαδρομή».

Με επιτυχία το φιλικό των βετεράνων

Με επιτυχία έγινε στο γήπεδο του Περάματος το φιλικό παιχνίδι των βετεράνων της Προοδευτικής με τους βετεράνους του Εδεσσαϊκού για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Συνδετικός κρίκος αυτής της προσπάθειας ήταν ο Γιώργος Λαδιάς που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική με την ομάδα της Έδεσσας και κάλεσε στα Γιάννινα τους παλιούς συμπαίκτες του με αρχηγό τον Πέτρο Πασσαλή που αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό.

Οι Γιαννιώτες της Λευκάδας

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ο Τηλυκράτης Λευκάδας αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνική) κερδίζοντας στην πρεμιέρα το ιστορικό Αιγάλεω με σκορ 1-0. Στη Λευκάδα ζουν ιστορικές στιγμές και στην συγγραφή αυτής της ιστορίας συμμετέχουν και Γιαννιώτες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον Τηλυκράτη όπως οι Κώστας Ζδράβος, Γιάννης Ρίζος, Βαγγέλης Καραμπουίκης, Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Ξεκινά προετοιμασία ο Κεραυνός

Την ερχόμενη Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 θα ξεκινήσει η προετοιμασίας της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Κεραυνού Θεσπρωτικού, που θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Εντός των ημερών θα γίνει η πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή που να καλύπτει και τις προδιαγραφές που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με ΠΑΟΚ οι ακαδημίες του Άτλαντα

Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν οι ακαδημίες της σχολής ποδοσφαίρου Άτλας Ιωαννίνων, δίνοντας φιλικά παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Μακεδονικό. Η ανακοίνωση του συλλόγου: «Οι ομάδες μας αναμετρήθηκαν σε φιλικούς αγώνες με την Κ13 και Κ14 του ΠΑΟΚ στα γήπεδα της Μίκρας, καθώς και σε παιχνίδια με την Κ16 του Μακεδονικού και Κ12 του ΠΑΟΚ στα γήπεδα Planet. Οι ποδοσφαιριστές μας προσπάθησαν κόντρα σε πολύ καλές ομάδες, δείχνοντας πως βρίσκονται ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας.
Τα αποτελέσματα: Κ16 Μακεδονικός – Άτλας 6-1, Κ15 ΠΑΟΚ – Άτλας 1-0, Κ14 ΠΑΟΚ – Άτλας 0-1, Κ13 ΠΑΟΚ – Άτλας 4-1.

Στο Αγρίνιο οι ακαδημίες του ΑΟ Σταυρακίου

Στο Αγρίνιο βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο οι ακαδημίες του ΑΟ Σταυρακίου που έδωσαν φιλικά παιχνίδια με τις ακαδημίες του Παναιτωλικό στο αθλητικό κέντρο EMILLION. Την αποστολή του Σταυρακίου υποδέχθηκαν άνθρωποι της ομάδας του Παναιτωλικού με επικεφαλής τον πρόεδρο Μάκη Μπελεβώνη, ο οποίος την διετία 1990-92 είχε αγωνιστεί με τον ΑΟ Σταυρακίου στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής. Τα παιδιά των ακαδημιών συνόδευσε ο πρόεδρος Σπύρος Γώγος ενώ η χαρά ήταν διπλή καθώς βρέθηκε στο Αγρίνιο και ο επίτιμος πρόεδρος Κώστας Καμηνάς.

Νέος τάπητας στο γήπεδο Κόνιτσας

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δήμου Κόνιτσας έχει εγκριθεί ποσό 743.163 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την αντικατάσταση του χορτοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Κόνιτσας και την προμήθεια λοιπού εξοπλισμού για το στάδιο και τους βοηθητικούς χώρους. την περασμένη Δευτέρα υπογράφτηκε η σύμβαση από τον δήμαρχο Νίκο Εξάρχου με την ανάδοχο εταιρία και αναμένεται να αρχίσει σύντομα η κατασκευή των έργων. Μέχρι να γίνουν τα έργα στον αγωνιστικό χώρο η Πίνδος θα αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο, πιθανόν στα Γιάννινα.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος