Δύσκολη αποστολή του ΠΑΣ αύριο στην Τούμπα

Εκτός από τους τιμωρημένους Παναγιώτη Τζίμα και Μάριο Τσαούση, δεν θα ταξιδέψει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Παμλίδης που έχει πρόβλημα τραυματισμού (σχίσιμο στη γάμπα). Ο Παμλίδης και χθες στην απογευματινή προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ έκανε ατομικό πρόγραμμα, οπότε αναμένεται να μείνει εκτός αποστολής. Έτσι, ο Μιχάλης Γρηγορίου, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, πρέπει να καλύψει στην ενδεκάδα τα κενά των Τσαούση και Παμλίδη. Ο Τζίμας ήταν μεν στην αποστολή, αλλά κάθισε στον πάγκο. Αντί του Τσαούση στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Κιάκος. Για τη θέση του Παμλίδη στη δεξιά πλευρά της επίθεσης πιθανόν να μετατεθεί από αριστερά ο Ροσέρο, να πάει αριστερά ο Λεό και να προστεθεί ο Ριένστρα στη μεσαία γραμμή. Αυτά ως ένα πιθανό σενάριο, καθώς και χθες ο κόουτς δεν άνοιξε τα χαρτιά και στο δίτερμα είχε ανακατεμένους τους παίκτες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο δούλεμα των στατικών φάσεων, όπως και της καλύτερης αμυντικής οργάνωσης. Και είναι λογικό ο ΠΑΣ να ενισχύσει τα μετόπισθεν, καθώς ο ΠΑΟΚ θα πιέσει από την αρχή για τη νίκη, ειδικά τώρα που έχασε και από τον Άρη, και πρέπει ο ΠΑΣ να έχει αυτοσυγκέντρωση και γρήγορα αντανακλαστικά, ώστε να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Γκάρο που κατά την επίσημη εκδοχή έχει πρόβλημα στο ισχίο και είναι εκτός δράσης. Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει ελαφρά προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει με το λεωφορείο της ΠΑΕ για τη Θεσσαλονίκη.
Η αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θα γίνει χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο της Τούμπας με ώρα έναρξης 20.30 το βράδυ. Θα γίνει σε καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες, καθώς το κρύο από χθες είναι τσουχτερό σε όλη τη βόρειο Ελλάδα. Είναι και βράδυ το παιχνίδι, οπότε θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Ακλόνητο φαβορί για τη νίκη θεωρείται ο ΠΑΟΚ, που κατά πολλούς αυτή την εποχή είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Ο ΠΑΣ θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, μήπως πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Αλλά και αν δεν πάρει τίποτα, δεν θα είναι κάτι το τραγικό, αφού άλλα είναι τα παιχνίδια – κλειδιά στη μάχη της παραμονής.
Πιθανή ενδεκάδα: Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα, Ροσέρο, Λεό, Κόντε. Στην αποστολή, που θα ανακοινωθεί σήμερα, αναμένεται να είναι και οι Αθανασίου, Σούλης, Πανάγου, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Μπάλαν, Πανάγου, Λιάσος, Μπεγκάλα, Κύρκος, Έφορντ, Ναούμης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης του συνδέσμου Χαλκιδικής. Βοηθοί του θα είναι οι Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών). Στο VAR ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και βοηθός AVAR Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου). Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας).

Ο ΤΣΙΡΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΧΤΑ

Μετά τον Αλέξανδρο Λώλη και ο Άγγελος Τσίρης δόθηκε από τον ΠΑΣ δανεικός για έξι μήνες στην ομάδα του Γιούχτα. Ο Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής υπέγραψε το νέο συμβόλαιο και ανακοινώθηκε από την Κρητική ομάδα. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 18/8/2004 και αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον ΑΟ Ανατολής, συνεχίζοντας στην Κ17 της ΑΕΚ και από το 2021 στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

-Δεν θα γίνουν ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνες των ομάδων Νέων Κ19, παρά μόνο δύο εξ’ αναβολής περασμένων αγωνιστικών. Έτσι η Κ19 του ΠΑΣ δεν θα είναι σε αγωνιστική δράση.
-Για το πρωτάθλημα Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα και ώρα 15.00 στον Βόλο με την τοπική ομάδα, στο αθλητικό κέντρο «Όλγα Βασδέκη».
-Ρεπό έχει και η ομάδα Κ15 του ΠΑΣ καθώς θα γίνουν αγώνες μόνο του νοτίου ομίλου.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 232.076 ΣΕ 13 ΠΑΕ

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή επικύρωση την απόφαση Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την οποία σε 13 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που δεν συμμετείχαν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μοιραστεί ποσό 3.017.000,00 ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών. Έτσι σε κάθε ΠΑΕ από τις παραπάνω 13, μεταξύ αυτών και ο ΠΑΣ, θα δοθεί ποσό 232.076 ευρώ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
19.00 Ατρόμητος – ΟΦΗ (NOVAsports prime)
20.00 Λαμία – Πανσερραϊκός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 Παναιτωλικός – Άρης (COSMOTEsport 2)
17.00 ΑΕ Κηφισιάς – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)
17.30 Αστέρας Τρίπολης – Βόλος (NOVAsports prime)
20.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
20.30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(17η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 40
ΑΕΚ 38
ΠΑΟΚ 38
Ολυμπιακός 32
Άρης 27
Αστέρας Τρίπολης 23
————————————————–
Ατρόμητος 22
Λαμία 21
ΟΦΗ 16
Πανσερραϊκός 15
Παναιτωλικός 14
Βόλος 14
ΠΑΣ Γιάννινα 12
Κηφισιά 12
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος