Δάφνη Γερογιάννη “Don’t forget the angels” – “Αστικός Ρομαντισμός”

Το νέο τραγούδι της Δάφνης Γερογιάννη καλείται “Don’t forget the angels” και αντλεί το θέμα του από την υπέροχη και αξεπέραστη ταινία του Wim Wenters “Τα Φτερά του Έρωτα” (Wings of Desire/Der Himmel uber Berlin). Στην ταινία ένας άγγελος απαρνείται την αθανασία προς χάριν του έρωτα. Στο τραγούδι της Γερογιάννη – τουλάχιστον, όπως εγώ το καταλαβαίνω – δοξάζονται ως “άγγελοι” εκείνοι και εκείνες που δεν φοβούνται και τολμούν να καταδυθούν στα βάθη των πόθων τους και να υποστούν την “βία της ερωτικής αγάπης”.

Μουσικά το τραγούδι είναι μια πανέμορφη μελαγχολική μπαλάντα με το πιάνο να επισημαίνει το ρομαντικό του πράγματος, με πινελιές διακριτικές μα στοχευμένες και αξιομνημόνευτες. Φυσικά, η κάθαρση επέρχεται με το γερό, μεστό και μελωδικό σόλο της ηλεκτρικής κιθάρας. Έχω να σημειώσω πως καιρό είχα να ακούσω σε τραγούδι τέτοιου τύπου ενορχήστρωση, και είναι κάτι που λείπει στα σημερινά alternative rock & pop τραγούδια.

Αισθητικά το τραγούδι κινείται σε ύφος “Urban Romantic” ή αλλιώς αστικό/ρομαντικό/εναλλακτικό ροκ.

Η μουσική ομάδα της ηχογράφησης αποτελείται από τους: Vinzenz Benjamin (bass), Phil G (drums) και Andy Vickery (guitars) – τρεις μουσικοί από την Αγγλία που έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Mike and the Mechanics, ABC, Holly Johnson, Go West, Paul Young, Amy McDonald – Γιώργο Μπουσούνη (piano/keyboards) και Χρύσα Τσαλταμπάση (backing vocals).

Την μουσική υπογράφει ο Άρης Ζάρακας, και τους στίχους ο ίδιος μαζί με την Δάφνη Γερογιάννη. Την παραγωγή υπογράφουν οι Γιώργος Μπουσούνης και Γιώργος Γκίνης. Τέλος υπεύθυνος για την φωτό του εξωφύλλου είναι ο Χρήστος Πετρόπουλος, και για την καλλιτεχνική επιμέλειά του η Δήμητρα Διαμάντη.

Το single κυκλοφορεί από την Ammos Music και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Spotify, iTunes/Apple Music, Google Play, deezer, Amazon, κ.λ.π.

Κώστας Μαζιώτης

 

 

Ακολουθεί το βιογραφικό σημείωμα της Δάφνης Γερογιάννη:

Νεορομαντική ροκ performer της ανεξάρτητης αθηναϊκής σκηνής, η Δάφνη Γερογιάννη ακολουθεί τώρα τη σόλο πορεία της. To 2016 η επιλογή της διασκευής “Shes Lost Control” στη διαφημιστική καμπάνια της Gucci με τίτλο “ Gucci Cruise 2016”, ανέσυρε πολλές μνήμες και ιστορίες από το ξεκίνημά της ως front woman του cult minimal synth/postpunk συγκροτήματος Alive She Died. Η Δάφνη συνέχισε σαν στιχουργός, τραγουδίστρια και κεντρική φιγούρα των συγκροτημάτων Trespass, Atria και Atria the Project, κινούμενη σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από new wave μέχρι electro και alternativerock. Αυτό που παραμένει άφθαρτο σε όλες τις εμφανίσεις της, είναι μια φωνή που χαρακτηρίζεται από συναισθηματική ένταση και στίχοι που ασχολούνται με τις ατέλειες και την εύθραυστη πλευρά της ανθρώπινης φύσης, το σκοτάδι και το φως, τον έρωτα και τον πόνο, τον φόβο και την πίστη – με ένα αίσθημα μελαγχολικής νίκης επάνω τους.

Αυτή την περίοδο η Δάφνη βρίσκεται στο στούντιο και προετοιμάζει τα επόμενα τραγούδια της που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα!

Προηγούμενο άρθρο“Η Μούτα και άλλες ιστορίες” της Δήμητρας Λουκά – βιβλιοπαρουσίαση την Δευτέρα 8 Αυγούστου.
Επόμενο άρθροΧέ#σε ψηλά κι αγνάντευε!