Για δύο ακραία μπακ ψάχνει τώρα ο ΠΑΣ

Προτεραιότητα στην ενίσχυση της άμυνας, όσον αφορά τις μεταγραφικές επιλογές δίνουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, ψάχνοντας για έναν πρωτοκλασάτο αριστερό αμυντικό που θα καλύψει το κενό του Σταύρου Πήλιου που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ και για έναν δεξιό αμυντικό που θα αποτελεί εναλλακτική λύση σε περίπτωση απουσίας του Σόρια. Τη θέση του αριστερού αμυντικού θα διεκδικήσει και ο Κιάκος που είχε αποκτηθεί πέρυσι από τον Ιωνικό, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί τον κράτησαν για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Φέτος θα διεκδικήσει τη θέση μαζί με τον παίκτη που θα αποκτηθεί, καθώς ο Στάικος θέλει να υπάρχουν δύο παίκτες σε κάθε θέση και να υπάρχει ευγενής άμιλλα. Για τη θέση του αριστερού αμυντικού έγιναν συζητήσεις για τον Μπαλενσιάγκα της Μπιλμπάο και τον Κενζί Φαν Μποτό της Οσέρ από Γαλλία, αλλά δεν προχώρησαν περαιτέρω. Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι τώρα ο ΠΑΣ στρέφεται για να βρει αριστερό στην ελληνική αγορά και σε παίκτες που δεν δεσμεύονται με συμβόλαια από ομάδες. Ενδιαφέρον υπάρχει για Τασουλή και Μπαλογιάννη, που έμειναν ελεύθεροι από Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ αντίστοιχα. Αρχικά υπήρξε σκέψη για απόκτηση και κεντρικού αμυντικού, εκεί όπου δεσπόζει το δίδυμο Παντελάκη, Εραμούσπε, για αναπλήρωση αυτού. Όμως επειδή στις προπονήσεις ο Στάικος είδε σαφή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι της απόδοσης των Μπορταγκαράι, Μπακαδήμα, έγινε διαφοροποίηση του σχεδιασμού και δεν είναι στην παρούσα φάση στις προτεραιότητες του ΠΑΣ η απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Για τις άλλες θέσεις και κυρίως στα χαφ, μετά την παραμονή των Νίνη, Μπιλμπάο, υπάρχουν αρκετές επιλογές για τον Στάικο. Ωστόσο χρειάζεται ένας επιθετικογενής αριστερός χαφ, αντί του Μορέιρα που πήγε στην Κύπρο και ένας ακόμα επιθετικός που μπορεί να δημιουργεί παιχνίδι ως στήριγμα των Κόντε, Μπάλαν και Παμλίδη. Στον σχεδιασμό του Στάικου αρχικά ήταν και ένα καλό κεντρικό χαφ που ενδεχομένως να είναι στις αναζητήσεις στη μεταγραφική αγορά. Ίσως η θέση αυτή να καλυφθεί με την απόκτηση του Σλοβάκου Μπεγκάρα που μέχρι να φύγει η ομάδα για την Πολωνία θα έχει υπογράψει το συμβόλαιο. Τις τελευταίες ημέρες προπονείται δοκιμαστικά και ο 21χρονος υψηλόσωμος επιθετικός Μιχάλης Τσουμάνης, με παρουσία στην ΑΕΛ και στον Απόλλωνα Λάρισας. Δοκιμαστικές προπονήσεις κάνουν εναλλάξ και νεαροί παίκτες από τις ομάδες νέων του ΠΑΣ, που είχαν αξιόλογη πορεία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια. Φιλοσοφία της ομάδας είναι προτεραιότητα στα δικά της παιδιά, καθώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα που βγήκαν σπουδαίοι παίκτες και με διεθνή καριέρα, όπως οι Γιούρκας Σεϊταρίδης, Ντίνος Μαυροπάνος, Μάριος Οικονόμου, Χάρης Χαρίσης. Το μήνυμα αυτό για τόσο στα νιάτα είχε περάσει τα προηγούμενα χρόνια ο αείμνηστος Γιώργος Χριστοβασίλης και έγινε πλέον κανόνας για όλους. Με διπλές προπονήσεις συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απουσιάζει ο Άγγελος Λιάσος που κατατάχτηκε στον στρατό.

ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, ικανοποιητική κίνηση παρουσίασε χθες η αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Μάλιστα ήταν η πρώτη ημέρα που τέθηκαν σε κυκλοφορία. Είναι κατά 20 και 30 ευρώ μειωμένες οι τιμές σε σχέση με πέρυσι, δείχνοντας η ΠΑΕ τη διάθεση προσέγγισης όλων των φιλάθλων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επίσης αναμένεται να κλείσει η συμφωνία με τη NOVA όπως και ο βασικός χορηγός για τη φανέλα.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Τέλος, ο σύνδεσμος φιλάθλων, μετά τις εκδηλώσεις για την 57η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣ Γιάννινα σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει: «Αφήνουμε πίσω μας ακόμη μία ξεχωριστή ημέρα, με στιγμές και εικόνες που θα θυμόμαστε για πάντα. Μία ημέρα αφιερωμένη στα 57α γενέθλια του αγαπημένου μας συλλόγου. Ευχαριστούμε έναν έναν, τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, που στήριξε με την παρουσία του την γιορτή μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ και την αρχηγό μας Ντίνα, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους άφησαν, έστω και 1 ευρώ στον κουμπαρά που είχε στηθεί για την οικονομική ενίσχυση του αδελφού μας Δημήτρη. Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Με την ευχή όλων μας, χρόνο με τον χρόνο, η γιορτή που θα στήνουμε να μεγαλώνει και να αγκαλιάζεται από όλα τα τμήματα και σύσσωμη την οικογένεια που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα».

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Άρη για την απόκτηση του Στέφαν Μπράμπετς για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας του. Χθες οι πράσινοι απέκτησαν τον Τόμι Βιλένα από την Εσπανιόλ.
-Ο Πανσερραϊκός έκλεισε τον 24χρονο Κώστα Πηλέα από τον Άρη Λεμεσού της Κύπρου.
-Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον αμυντικό Χοσέ Μαρίν Ρουθ ή αλλιώς Κίνι από τη Γρανάδα και τον Ισπανό μέσο Βιθέντε Ιμπόρα από τη Βιγιαρεάλ.
-Ο Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον έφτασε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον Άρη.
– Ο Ράχμαν Μπάμπα ενσωματώθηκε στην αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Ακολουθούν Κεντζιόρα και Στέφανος Τζίμας.
-Τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό Λούκας Ατσεβέδο από την Κολόν της Αργεντινής έκλεισε ο Ατρόμητος Περιστερίου.
-Η Λαμία απέκτησε τον αμυντικό Γιώργο Γιαννούτσο από την ομάδα Β’ κατηγορίας της Κύπρου Πέγεια και τον Αλβανό επιθετικό Φλοσάρντ Μάλτσι από την Καλλιθέα.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος