Βουλιάζει όλο και περισσότερο ο ΠΑΣ!

Η 21η αγωνιστική ήταν μοιραία για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχασε το απόγευμα της Κυριακής στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με σκορ 4-1 από τη Λαμία, ενώ η Κηφισιά κέρδισε με σκορ 2-1 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Έτσι η γιαννιώτικη ομάδα έμεινε ουραγός στη βαθμολογία, με τρεις βαθμούς διαφορά από Κηφισιά, Παναιτωλικό και τέσσερις από τον Βόλο. Η ήττα-διασυρμός από τη Λαμία με 4-1 ήταν μαχαιριά στην καρδιά του ΠΑΣ, καθώς έχασε ένα ακόμα παιχνίδι μέσα στα Γιάννινα από μικρομεσαία ομάδα. Και κάθε φορά που δεν κερδίζει τέτοια ματς στην έδρα του, ψαλιδίζονται και οι ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια, τίποτα δεν τελείωσε, υπάρχουν ακόμα άλλα 12 παιχνίδια, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις σαν την προχθεσινή, δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα.
Όπως σε όλα σχεδόν τα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό, δέχθηκε σε ένα δίλεπτο δύο γκολ και στο 22’ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Λαμίας. Στο διάστημα αυτό δεν υπήρχε ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο, είχε μείνει στα αποδυτήρια! Στον αγωνιστικό χώρο ήταν το…φάντασμα του ΠΑΣ. Μετά τα δύο τέρματα συνήλθε και άρχισε πλέον να παλεύει το παιχνίδι. Αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΣ, ότι για να λειτουργήσει ως ομάδα θα πρέπει να φάει ένα και δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει… ψυχολόγους αλλά και ειδικούς αναλυτές του ποδοσφαίρου. Κάτι που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση. Είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε για πρώτη φορά και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!
Ενώ έπαιζε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, ο πάλαι ποτέ δυνατός «Άγιαξ της Ηπείρου», δεν βγήκε καν στο γήπεδο. Στο πρώτο 25λεπτο έκανε ότι ήθελε η Λαμία στο γήπεδο. Πέτυχε δύο γκολ στο 20’ με τον Καρλίτος και στο 22’ με τον Αμαράλ, ενώ στο 9’ έχασε πέναλτι με τον Καρλίτος (απέκρουσε ο Αθανασίου). Ο ΠΑΣ στο διάστημα αυτό δεν έκανε υποψία ευκαιρίας. Η Λαμία έδειχνε μπροστά του σαν ήταν η….Μπαρτσελόνα στις καλές εποχές του Μέσι. Μετά το 30’ αντέδρασε ο ΠΑΣ, μείωσε στο 41’ το σκορ σε 1-2 με τον Κόντε και στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι με τον Εραμούσπε.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ναι μεν ο ΠΑΣ έβγαζε επιθέσεις και πίεζε ψηλά, αλλά ήταν άδειος πίσω στις αντεπιθέσεις της Λαμίας και πολύ ευάλωτος αμυντικά. Ειδικά από τον άξονα η Λαμία έκανε πάρτι με τις κάθετες μπαλιές, καθώς είχε να αντιμετωπίσει μια χάρτινη άμυνα. Στο 59’ κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε πάλι ο Καρλίτος και απέκρουσε ο Αθανασίου και λίγο μετά, στο 62’, έγινε το 1-3 από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα που έπιασε αέρα σε έξοδο και ο Τσιλούλης έκανε το 1-3. Από εκεί και μετά, σχεδόν το παιχνίδι είχε κριθεί. Ο ΠΑΣ δεν είχε ούτε τις δυνάμεις, ούτε και το ψυχικό σθένος για να κάνει μια τέτοια ανατροπή. Ναι μεν έκανε τελικές με κάποια μακρινά σουτ, αλλά ήταν πολύ ευάλωτος πίσω, όπου κάθε φορά που έβγαινε μπροστά η Λαμία σήμαινε συναγερμός.
Η Λαμία κέρδισε δίκαια. Ο πρόεδρος Λουκάς Πανουργιάς έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και πήρε παίκτες. Οι καλοί και ποιοτικοί παίκτες κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο που μπήκε στη ζώνη των πλέι οφ. Αντίθετα με ότι έγινε στα Γιάννινα, όπου ο ΠΑΣ έμεινε αβοήθητος από μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι, και όσα λάθη έγιναν προσπαθούν να διορθώσουν τώρα με κινήσεις και μεταγραφές της τελευταίας στιγμής υπό την πίεση των αποτελεσμάτων. Όμως, τα καλοκαίρια χτίζονται οι καλές ομάδες και όχι τον Γενάρη.
Το κλίμα έγινε και πάλι βαρύ. Τέτοιες ήττες είναι μαχαιριές στην καρδιά του οργανισμού που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα. Αν μπορέσει αυτή η ομάδα να ανακάμψει και να διεκδικήσει την παραμονή, ένας Θεός μπορεί να το ξέρει. Εμείς οι…γήινοι, σύμφωνα με όσα βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούμε να διακρίνουμε φως στο τούνελ. Αν και φέτος σωθεί και διασφαλίσει την κατηγορία, τότε θα τα έχουμε δει όλα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο οι δικές του αδυναμίες, αλλά παλεύει μόνος του εναντίον όλων. Ο διαιτητής Φωτιάς και ο Βεργέτης που ήταν στο VAR έκαναν κακή διαιτησία. Με ευκολία έδωσαν τα πέναλτι στη Λαμία σε οριακές φάσεις, δεν εξέτασαν στο VAR το τρίτο γκολ όπου παίκτης της Λαμίας είναι σε θέση οφσάιντ. Αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Κάνε ομάδα για να κερδίζει και τους….Φωτιάδες όπως θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Το σκορ μιλά από μόνο του. Ποια άλλη κριτική να κάνουμε; Όταν έρχεται η Λαμία, που παλαιότερες εποχές έβαζε…πολιτικό μέσον για να παίξει φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ, και βάζει τέσσερα γκολ, χάνει δύο πέναλτι και έχει άλλα δύο τετ-α-τετ, τι κριτική να κάνεις; Πολύ κρίμα για τον ΠΑΣ. Έμπλεξε σε μια μεγάλη περιπέτεια, καθώς ένας υποβιβασμός θα είναι όλεθρος για τα επόμενα χρόνια. Η πόλη, ο κόσμος, η Ιστορία αυτής της ομάδας, δεν αξίζουν τέτοια κατάντια.

ΤΑ ΓΚΟΛ

20’: Σε βαθιά μπαλιά του Αμαράλ ο Καρλίτος αμαρκάριστος από δεξιά έκανε το κοντινό σουτ κάνοντας το 0-1.

22’: Ο Αμαράλ από αριστερά απέφυγε Τούτου και Σόρια και με κοντινό σουτ έκανε το 0-2 για τη Λαμία.

41’: Σε σουτ του Σόρια απέκρουσε δύσκολα ο Κοσέλεφ, η μπάλα έγραψε μια περίεργη τροχιά καμάρας προς την εστία της Λαμίας, εκεί ο Κόντε πήρε την κεφαλιά από τον Τζανετόπουλο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας, μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

62’: Σε κόρνερ της Λαμίας από δεξιά, απέκρουσε με κεφαλιά ο Εραμούσπε, βγήκε να αποκρούσει ο Αθανασίου, έπιασε αέρα και ανενόχλητος ο Τσιλούλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-3.

81’: Σε κάθετη μπαλιά του Νούνιες ο Τσιλούλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και με πλασέ έκανε το ΠΑΣ – Λαμία 1-4

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

45+1’: Ο Εραμούσπε έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε ελαφρώς ο Κοσέλεφ η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

9’: Σουτ του Νούνιες από κοντά απέκρουσε ο Αθανασίου, πήγε να αποκρούσει ο Καραχάλιος και σε μαρκάρισμα που έκανε στον Μαρτίνς ο διαιτητής Φωτιάς με υπόδειξη του VAR έδειξε πέναλτι ενώ αρχικά έδωσε φάουλ σε μαρκάρισμα του Τζίνο στον Καρλίτος. Πολύ αυστηρή η απόφαση. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καρλίτος και απέκρουσε ο Αθανασίου.

59’: Σε κάθετη μπαλιά του Καρλίτος βγήκε μόνος του ο Μαρτίνεθ, βγήκε να αποκρούσει με απλωμένα χέρια ο Αθανασίου, για να καταλογίσει ο Φωτιάς πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Καρλίτος και επέκρουσε ο Αθανασίου.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8’: Σέντρα από αριστερά του Καρλίτος, κεφαλιά του Τσιλούλη από κοντά πέρασε ελάχιστα άουτ.

28’: Εκτέλεση φάουλ του Κόντε πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ.

35’: Σουτ του Καραχάλιου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

37’: Κόρνερ του Σόρια από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Κόντε έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία της Λαμίας.

39’: Φοβερή απόκρουση του τερματοφύλακα Κοσέλεφ της Λαμίας σε σουτ του Ροσέρο.

40’: Δυνατό σουτ του καραχάλιου έφυγε άουτ.

45+2΄: Σε αντεπίθεση της Λαμίας κοντινό σουτ του Μαρτίνεθ από καλή θέση απέκρουσε ο Αθανασίου.

49’: Γυριστό σουτ του Κόντε απέκρουσε ο Κοσέλεφ.

75’: Σουτ του Κιάκου μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

84’: Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία όταν ο Τσούκαλης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και σούταρε πάνω στο Αθανασίου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Φωτιάς του συνδέσμου Πέλλας. Βοηθοί του οι Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Δέλλιος (Πέλλας). Τέταρτος ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Στο VAR ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας) και AVAR ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Παρατηρητής ο Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια (46’ λ.τρ. Λεό), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος (66’ Καραχάλιος), Τζίνο, Τούτου, Ροσέρο (66’ Ντεμίρ), Παμλίδης (82’ Τζίμας), Κόντε (82’ Μπάλαν)
ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ (82’ Κορνέζος), Σλίβκα (76’ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Μαρτίνεθ (82’ Τσούκαλος), Τσιλούλης, Στάνκο, Καρλίτος (63’ Τόσιτς

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βόλος – Παναιτωλικός 1-1
Πανσερραϊκός – Άρης 1-1
ΟΦΗ – ΑΕ Κηφισιάς 1-2
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2
ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-4
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(21η Αγωνιστική)
ΠΑΟΚ 50
ΑΕΚ 48
Παναθηναϊκός 47
Ολυμπιακός 41
Άρης 34
Λαμία 30
————————————————–
Αστέρας Τρίπολης 29
Πανσερραϊκός 23
Ατρόμητος 23
ΟΦΗ 20
Βόλος 16
Παναιτωλικός 15
Κηφισιά 15
ΠΑΣ Γιάννινα 12
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.30 Ολυμπιακός – ΟΦΗ
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης
19.30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Κηφισιά – Βόλος
17.00 Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός
19.30 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης
20.00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Γρηγορίου: Πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ομάδα του πλήρωσε το κακό ξεκίνημα και δεν παρουσιάζει στα παιχνίδια την εικόνα που παρουσιάζει στις προπονήσεις: Συγκεκριμένα τόνισε: «Ήταν ένα αλλοπρόσαλλο παιχνίδι, στο πρώτο 25λεπτο ούτε καν μπήκαμε στο ματς. Δεν ξέρω που ήμασταν. Έχουμε πει ότι κάθε εβδομάδα παίζουμε τελικό. Στο πρώτο 25λεπτο η ομάδα που έπαιξε τελικό ήταν η Λαμία. Αυτό το διάστημα δεν αντέχει κριτικής. Δεχθήκαμε δύο γκολ σε δύο λεπτά και με ένα χαμένο πέναλτι από τον αντίπαλο. Είχαμε πολύ άσχημες τοποθετήσεις, μηδέν συγκέντρωση. Πραγματικά, μετά το 0-2, λες και θεωρήσαμε ότι το ματς έχει χαθεί, οπότε μην έχοντας κάτι άλλο να χάσουμε άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού. Πετύχαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να φέρουμε το ματς στα ίσα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για να οργανώσουμε επιθέσεις από τα άκρα και από τον άξονα για να μπορέσουμε να διασπάσουμε την άμυνα της Λαμία, που θεωρούνταν δεδομένο ότι θα κλειστεί στο μισό γήπεδο. Δημιουργήσαμε δύο προϋποθέσεις, μία ευκαιρία, φαινόταν ότι το ματς μπορούσαμε μέχρι το τέλος να το διεκδικήσουμε. Σε μια φάση στο 61’, ενώ δεν είχε απειλήσει καθόλου ο αντίπαλος, γίνεται το 1-3 και το υπόλοιπο διάστημα εννοείται ότι δεν αντέχει σε κριτική. Το παράδοξο, το παράλογο είναι ότι όλη την εβδομάδα είμαστε διαφορετικά και στα παιχνίδια διαφορετικά. Εννοείται ότι θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις, εννοείται ότι πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα, εννοείται ότι θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε πράγματα, αλλά αυτή η μεταβολή, η αγωνιστική, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, δεν θυμάμαι να μου έχει ξανατύχει προηγουμένως. Ήμασταν και είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, δεν έχει αλλάξει κάτι. Απομένουν ακόμα δώδεκα παιχνίδια. Εγώ προσωπικά πρέπει να κοιτάξω μπροστά, τι μπορώ να αλλάξω. Θα πρέπει να συζητήσουμε εκτενέστερα και να αλλάξουμε πράγματα. Δίκαια η νίκη της Λαμίας. Για τον κόσμο και την Ιστορία της ομάδας, θα πρέπει να συνεχίσουμε με άλλο πνεύμα και με άλλη λογική».

Βόκολος: Δείξαμε σοβαρότητα και συγκέντρωση

Ο προπονητής της Λαμίας Λεωνίδας Βόκολος δήλωσε ότι έγινε ανοιχτό παιχνίδι, ο ΠΑΣ είναι σοβαρή ομάδα και τον αδικεί η βαθμολογική θέση. Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι. Τα Γιάννινα είναι σοβαρή ομάδα, καλή ομάδα, με καλό προπονητή και θεωρώ την αδικεί η θέση που έχει. Εμείς δείξαμε σοβαρότητα, συγκέντρωση και σήμερα τα παιδιά απέδειξαν ξανά πως πιστεύουν στη νίκη και τις δυνατότητές τους. Όλα όσα πετυχαίνουμε ως τώρα τους ανήκουν».
Για το που πάει η Λαμία φέτος: «Εμείς δεν το πάμε πουθενά, το πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό λέω κάθε φορά, αυτό θα πω και τώρα. Είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι γι’ αυτό που έχουμε κάνει, κοιτάμε όμως το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα. Το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή νοοτροπίας, τίποτα άλλο».
Για τα δύο χαμένα πέναλτι του Καρλίτος, είπε: «Τα πέναλτι μπαίνουν ή χάνονται. Ο Καρλίτος είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έχει βοηθήσει τα μέγιστα φέτος στην πορεία μας. Τι θα μπορούσαμε να του πούμε; Εμείς κοιτάμε πλέον να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα Τρίπολης».

Κόντε: Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι

Από πλευράς παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε μόνον ο Πέδρο Κόντε που τόνισε: «Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Φάγαμε δύο γκολ σε δύο λεπτά και μετά έπρεπε να παλέψουμε κόντρα σ’ αυτό το χάντικαπ. Ήταν σαν να ξεκινούσαμε το παιχνίδι με εις βάρος μας σκορ 2-0. Το ίδιο συνέβη και με τον Πανσερραϊκό, αλλά σήμερα νομίζω ότι η ομάδα προσπάθησε, αντέδρασε, αρχικά για να ισοφαρίσει και μετά για να κερδίσει. Κάναμε ένα μικρό λάθος, αλλά όλοι κάνουμε λάθη, εγώ είμαι ο πρώτος που κάνει, αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, πρέπει να συνεχίσουμε, να παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Σίγουρα δεν είναι αυτός ο τρόπος να ξεκινάμε τα παιχνίδια με 0-2, αλλά θα πρέπει να παίζουμε και να δείχνουμε αντίδραση όπως μετά το 0-2».
Για το αν είπε κάτι ως αρχηγός στα αποδυτήρια: «Πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά, δεν πρέπει να απογοητευθούμε, να συνεχίσουμε δυνατά, να το παλέψουμε για εμάς, για τις οικογένειές μας, για τον κόσμο και όλον τον οργανισμό του ΠΑΣ. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πολλοί βαθμοί να διεκδικήσουμε και δεν πρέπει να απογοητευθούμε. Εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου και θα βγούμε απ’ αυτή τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος