Βασίλης Τζίμας με τον Χρήστο Αργυρό στο Oasis Cafe – εντυπώσεις

Ο Βασίλης Τζίμας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Πρέβεζας. Η καλοσύνη, η ευγένεια και η αφοπλιστική ευαισθησία του μας κάνει όλους να τον συμπαθούμε, το ελάχιστο!. Οι παλιότεροι, όμως, γνωρίζουμε πόσο χαρισματικός μουσικός κι ερμηνευτής είναι. Αμέτρητες οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν συγκινηθεί και ταξιδέψει σε τρυφερές και μοναδικές ερμηνείες του Βασίλη – με όλο τον σεβασμό η οικειότητα στην προσφώνηση.

Είχε καιρό να τραγουδήσει σε κάποιο μαγαζί. Και το ενδιαφέρον του κοινού που μαζεύτηκε το περασμένο Σάββατο στο Osis Cafe, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Τον συνόδευσε με την ηλεκτρική κιθάρα ο Χρήστος Αργυρός. Μη μου πεις ότι χρειάζονται συστάσεις για τον Χρήστο. Εδώ και χρόνια είναι παρών στην πρεβεζάνικη νύχτα είτε ως ντι τζέι είτε τραγουδώντας παίζοντας την κιθάρα του σε κάποιο από τα μαγαζιά της πόλης μας. 

Οι δύο μουσικοί παρουσίασαν ένα σύνολο από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια – μπαλάντες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό ρεπερτόριο, και, κατά πως φαίνεται, υπάρχει πάντα κοινό που επιθυμεί να τα ακούσει. Με απαλές, ευαίσθητες και ουσιαστικές ερμηνείες, συνοδεία μίας ή δύο κιθαρών. Μακριά από εκκωφαντικές εντάσεις, ψηλά ντεσιμπέλ και βαβούρα. “Έτσι αργά και ήσυχα…”!

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Μάη το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται στο Oasis Cafe. Θα παίξει το μεσημέρι, σχήμα αποτελούμενο από τους Σπύρο Βάσση στην κιθάρα, Ηλία Καρανίκα στο μπουζούκι και Κώστα Σπυρόπουλο στο τραγούδι. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις όμορφα!

Κώστας Μαζιώτης

 

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας – Καλοκαίρι 2022
Επόμενο άρθροΔέκα συν τρία αποφθέγματα του Μαρκ Τουαίην