Βαρύ κλίμα και πίεση στον ΠΑΣ Γιάννινα

Η ζωή…τραβά την ανηφόρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει πέντε ήττες στη σειρά σε αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, κάνοντας έτσι πολύ βαρύ το κλίμα. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν κακή η εμφάνιση στη Λαμία, τελικά δεν πήρε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν με σκορ 2-1. Ο κόσμος, αν αναλογιστούμε στα σχόλια που υπάρχουν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είναι πολύ πικραμένος και απογοητευμένος. Περισσότερο τα επικριτικά σχόλια στρέφονται κατά των αδελφών Χριστοβασίλη που είναι μεγαλομέτοχοι, με βολές όπως δεν ενίσχυσαν το καλοκαίρι την ομάδα με τις κατάλληλες μεταγραφές και κατά του προπονητή Θανάση Στάικου για τις εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια. Ο κόουτς στις δηλώσεις τόνισε «ήταν μία καλή εμφάνιση, αλλά επειδή ήταν διαδοχική η ήττα, αυτό μας προβληματίζει, γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε βαθμούς». Ο αρχηγός Ζήσης Καραχάλιος από τη δική του πλευρά ανέφερε: «Δεν θα πω ότι μας αδικεί το σκορ και δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες. Στόχος μας είναι να σηκώσουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε πιο σκληρά, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα».

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΡΗ

Με προπόνηση που έγινε χθες το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Άρη που θα γίνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Γίνεται προσπάθεια η ομάδα να βγει από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση και να βρει σημεία στήριξης με καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια. Ο Στάικος και οι παίκτες θα αναλύσουν το παιχνίδι με τη Λαμία (ήττα με 2-1) για να διορθώσουν πράγματα που δεν πήγαν καλά. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το κλίμα γενικότερα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο, καθώς υπάρχουν πέντε συνεχόμενες ήττες, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο. Όμως θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία, καθαρή σκέψη για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στη συνέχεια.
Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασε με άδεια ο Κλέιμαν, ενώ δεν προπονήθηκε ο Πανάγου που αναμένεται αύριο Τρίτη να μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αμυντική τακτική. Είναι κομμάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, γιατί η ομάδα δέχεται γρήγορα και φτηνά γκολ από ατομικά λάθη παικτών και από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Με τον ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ στο 5’ από τον Κωνσταντέλια, με τον Πανσερραϊκό στο 8’ από τον Πηλέα, με τον Ολυμπιακό στο 7’ από τον Ποτένσε. Επίσης έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο κάτι που δείχνει ότι μπαίνει απροετοίμαστη στο γήπεδο. Κάτι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια. Ενώ παλεύει τα παιχνίδια, οι παίκτες παίζουν φιλότιμα, τα δίνουν όλα, κάτι λείπει και χαλάει η συνταγή. Επίσης, στη χθεσινή προπόνηση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «στην αρχή οι ποδοσφαιριστές έκαναν παιχνίδια ρόντο, για να ακολουθήσει παιχνίδι υπεραριθμιών καθώς και τελικό παιχνίδι». Επόμενη προπόνηση το πρωί της Τρίτης (σήμερα) στο ΠΕΑΚΙ.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος