Ανταμώνουν στα σαλόνια μετά από 33 χρόνια!

Μετά από 33 χρόνια, θα αναμετρηθούν αύριο με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, ο ΠΑΣ και ο Πανσερραϊκός. Την προηγούμενη φορά που είχαν αγωνιστεί στο γιαννιώτικο στάδιο σε αυτή την κατηγορία, ήταν τη σεζόν 1990-91. Η αναμέτρηση έγινε στα Γιάννινα στις 13 Ιανουαρίου 1991 με νικητή τον ΠΑΣ. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Γιώργος Δώνης που ήταν δανεικός στον «Άγιαξ της Ηπείρου» από τον Παναθηναϊκό. Στις μικρότερες κατηγορίες, είχαν συναντηθεί πάλι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής στις 30 Απριλίου 2008, με νικητή 3-1 τον Πανσερραϊκό. Στον θεσμό του Κυπέλλου είχαν αγωνιστεί οι δύο αυριανοί μονομάχοι και στις 29 Νοεμβρίου 2012 όπου ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Ευριπίδης Γιάκος. Στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας η προϊστορία καταγράφει στις αναμετρήσεις του σταδίου «Ζωσιμάδες», 17 νίκες του ΠΑΣ, 2 ισοπαλίες και 4 νίκες του Πανσερραϊκού.
Στα σαλόνια Α’ Εθνικής για πρώτη φορά αναμετρήθηκαν στις 6 Οκτωβρίου 1974, αγωνιστική σεζόν 1974-75. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε με σκορ 2-0 με τέρματα που σημείωσαν στο 42’ ο Κοντογιωργάκης και στο 78’ ο Αλβαρέζ.
Σε εκείνο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκαν οι Λίσα, Γραμμενιάτης, Μάντος, Σιόντης, Χατζηκαπετάνης, Κόκκορης (65’ Θωμάς), Κοντογιωργάκης, Βογιατζής (81’ Τύρπος), Αλβαρέζ, Γκλασμάνης, Μπρεντάνος.
Με τον Πανσερραϊκό αγωνίστηκαν οι Φορτούλα, Αποστολίδης, Τσιρίκας, Κατσαβάκης, Κεχαγιάς, Λυγάσης, Ζελίδης, Βάβουλας, Ζιγκερίδης, Σείζης, Σοφιάς (51’ Γκαρανάτσος).

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, όπου η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ. Και το αυριανό παιχνίδι είναι δύσκολο, καθώς οι Σερραίοι θα παίξουν σφιχτά για να πάρουν αποτέλεσμα, αφού βολεύονται και με την ισοπαλία. Επιπλέον, είναι 6 βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και δεν αισθάνονται τόσο πολύ τη βαθμολογική πίεση που έχει ο ΠΑΣ. Οι «κυανόλευκοι» δείχνουν αποφασισμένοι να δείξουν χαρακτήρα στα δύσκολα και να βγουν από το σημερινό αδιέξοδο. Με νίκη επί του Πανσερραϊκού θα πάρουν ανάσες στον βαθμολογικό και ψυχολογικό τομέα. Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Εκτός από την ανάλυση της τακτικής που ακολουθεί η φιλοξενούμενη ομάδα που έγινε με προβολή βίντεο, έγινε στον αγωνιστικό χώρο η τακτική προσέγγιση αυτού του αγώνα. Το μενού είχε ασκήσεις τακτικής, δούλεμα στις στατικές φάσεις και δίτερμα όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι συνεργάτες τους έδωσαν τις ανάλογες οδηγίες για την αποφυγή λαθών και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργίας φάσεων. Ο Εραμούσπε που είχε ένα χτύπημα από το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ προπονήθηκε κανονικά και είναι στη γραμμή του πυρός. Όλοι πλέον οι παίκτες, είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και αποφασισμένοι για νίκη στην αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση, καθώς εξέτισαν την ποινή της μιας αγωνιστικής και οι Τζίμας, Τσαούσης. Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο.

ΡΕΦΕΡΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διεθνής διαιτητής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός που θα γίνει το Σάββατο και ώρα 19.00 για την 19η αγωνιστική. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας), Χρήστος Κορώνας (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας). Στο VAR ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων) και βοηθός AVAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). Παρατηρητής διαιτησίας ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Ο Σιδηρόπουλος στη φετινή σεζόν είχε διευθύνει στις 5 Νοεμβρίου 2023 και τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 1-1. Πέρυσι (σεζόν 2022-23) ήταν ρέφερι στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1.

ΓΚΑΡΣΙΑ: ΠΡΟΦΥΛΑΞΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Προχθές ο Πανσερραϊκός έχασε με σκορ 4-0 από τον ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο προπονητής Πάμπλο Γκαρσία τόνισε ότι προφύλαξε παίκτες για το ματς των Ιωαννίνων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είχαμε ευκαιρίες πολύ καθαρές και αν δεν εκμεταλλεύεσαι τέτοιες ευκαιρίες με τέτοιες ομάδες δεν έχεις τύχη. Δεχθήκαμε δύο γκολ πολύ εύκολα. Δεν έχουμε ομάδα με πολλούς παίκτες σε δύο εβδομάδες έξι ματς, καλό να παίζεις πολλά ματς αλλά θέλει μεγάλο ρόστερ. Μας πόνεσε, παίξαμε για τους 8 χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η φάση των 16. Αυτός που κάνει το πρόγραμμα δεν είναι φίλος μας». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και για το αυριανό παιχνίδι στα Γιάννινα: «Πολύ δύσκολο το ματς για εμάς το Σάββατο όπως για όλες τις ομάδες σε αυτή τη θέση, μας άλλαξαν ματς και πάλι στον Βόλο το Χριστούγεννα συγχαρητήρια στους παίκτες μου θέλω να δώσω μόνο. Επέλεξα να κρατήσω παίκτες για Γιάννινα για να αντέξουμε. Έχουμε δύο παίκτες με πυρετό και έπρεπε αναγκαστικά να κάνουμε πολλές αλλαγές».

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΣΙΝΤΩΤΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε μετά από κλήση της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, όσον αφορά την προσφυγή του Παναγιώτη Τσιντώτα, και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Όπως είναι γνωστό, η προσφυγή δεν εκδικάστηκε, καθώς ο ΠΑΣ κατέβαλε τα χρήματα στον ποδοσφαιριστή και η υπόθεση έκλεισε συμβιβαστικά. Όπως με την αρχική κατάθεση της προσφυγής κινήθηκε αυτεπάγγελτα και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που είχε καλέσει για εξηγήσεις την τοπική ΠΑΕ, θέτοντας και αυτή την υπόθεση στο αρχείο.

ΚΛΗΣΗ ΒΕΝΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ

Στην Εθνική Ομάδα Προπαίδων, για το Aegean Cup, κλήθηκε ο Θοδωρής Βενέτης που αγωνίζεται στην ομάδα Νέων Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άγγελος Χατζόπουλος κάλεσε 24 ποδοσφαιριστές, ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Προπαίδων (Κ-16) στους αγώνες του 2024 Aegean Cup International Youth Tournament, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Κουσάντασι της Τουρκίας 20- 27.01.2024.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος