Αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω μητρώου

Την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ στη Γενική Συνέλευση της λόγω του νόμου για το Μητρώο. Στην σχετική ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν ένα συντριπτικό «υπέρ» (57 ναι, 4 λευκά, 4 όχι), με το σώμα της συνέλευσης να τονίζει ότι όποια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων παρεκκλίνει να αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της. Η ΕΠΟ είναι αντίθετη με τις απαγορεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σύμφωνα με τις οποίες οι ομάδες που δεν εγγράφηκαν στο αθλητικό μητρώο δεν θα μπορούν να αγωνίζονται σε διοργανώσεις ούτε να χρησιμοποιούν δημόσιες και δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.
3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος