Ανακοινώθηκε ο Μπεγκάλα, κλείνει και Πανάγου ο ΠΑΣ

Και με τη βούλα παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Σλοβάκος μέσος Μάτους Μπεγκάλα που υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ο ξένος άσος είχε κάνει δοκιμαστικές προπονήσεις από την αρχή της προετοιμασίας και προ ημερών ο Θανάσης Στάικος εισηγήθηκε την απόκτησή του. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Σλοβάκου μέσου Μάτους Μπεγκάλα ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας μέχρι το 2025. Ο Μπεγκάλα γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 2001 στην Στάρα Λουμπόβνα της Σλοβακίας και σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε. Σε ηλικία μόλις 16 ετών τον Δεκέμβριο του 2017 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην 1η κατηγορία του πρωταθλήματος Σλοβακίας κόντρα στην Σένιτσα. Αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη των προπονητών του με αποτέλεσμα να αποτελεί βασική επιλογή μετρώντας 88 συμμετοχές και 3 γκολ καθώς και μία ασίστ μέχρι και το τέλος της σεζόν 2022-23 όταν και αποχώρησε. Ο Μπεγκάλα είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Σλοβακίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένειά του και του εύχεται καλή επιτυχία».
Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, το www.pasgiannina.gr, ανέφερε: «Ευχαριστώ την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να δείξω τι μπορώ να προσφέρω. Έρχομαι με όρεξη και κίνητρο να βοηθήσω κι εγώ μέσα στο γήπεδο τους νέους συμπαίκτες μου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει κι ελπίζω στο τέλος της σεζόν να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που θα έχουμε πετύχει».

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, ο ΠΑΣ είναι κοντά στην απόκτηση του 25χρονου δεξιού αμυντικού του Ηρακλή Κώστα Πανάγου, για να αποτελεί εναλλακτική λύση του Κάρλες Σόρια. Για τη θέση του αριστερού αμυντικού δεν έγινε τίποτα για έναν εκ των Τασουλή, Μπαλογιάννη και οι αναζητήσεις στρέφονται και πάλι στην Αργεντινή, απ’ όπου έχουν προταθεί πάλι παίκτες. Ο Σωτήρης Νίνης είναι στην πόρτα της εξόδου και για τον λόγο αυτό δεν προπονείται τις τρεις τελευταίες ημέρες. Αναμένεται κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου, καθώς ο πρώην διεθνής μέσος δεν μπόρεσε να «κολλήσει» στον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο έπρεπε. Σε αυτό συνέβαλαν και οι τραυματισμοί που έβγαλε. Από σήμερα σταμάτησε τις δοκιμαστικές προπονήσεις ο Τσουμάνης και μέχρι την Τετάρτη θα έχει αποφασίσει ο Στάικος αν τον πάρει στην Πολωνία ή όχι. Αν επιλεγεί για την προετοιμασία στο εξωτερικό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ θα προχωρήσει στην απόκτησή του.

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Με προπόνηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο ΠΕΑΚΙ ολοκληρώθηκε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα. Για το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή δόθηκε ρεπό από τον Θανάση Στάικο για ξεκούραση. Από Δευτέρα οι προπονήσεις θα είναι διπλές, μέχρι την Πέμπτη που θα γίνει η αναχώρηση για Πολωνία όπου για ένα δεκαήμερο θα συνεχιστεί εκεί η προετοιμασία. Μάλιστα θα γίνουν και τρία φιλικά παιχνίδια, που θα οριστικοποιηθούν προσεχώς. Από τη σημερινή προπόνηση απουσίαζε ο Μπόρις Κλέιμαν που είχε από μέρες προγραμματισμένη άδεια για την μετακόμιση στα Γιάννινα. Πρόβλημα παρουσιάστηκε στον άλλο γκολκίπερ Βασίλη Σούλη που έχει ελαφρά κάκωση στο γόνατο αλλά εκτιμάται ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Εκτός προγράμματος έμεινε το πρωί του Σαββάτου και ο Μπάλαν, προληπτικά λόγω ενοχλήσεων που είχε και για να μην βγάλει τραυματισμό.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος