Αισιοδοξεί ο Στάικος, άτυχος στάθηκε ο 20χρονος Κύρκος

Μπορεί ο ΠΑΣ να έχασε 2-1 στο προχθεσινό φιλικό που έγινε στα Γιάννινα με τον Παναιτωλικό, αλλά ο Θανάσης Στάικος δεν μένει στο αποτέλεσμα λέγοντας ότι είδε αρκετά καλά στοιχεία στην απόδοση της ομάδας. Σχολιάζοντας το παιχνίδι σημείωσε: «Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε οι επίσημοι αγώνες κι εκεί που πραγματικά μετράνε τα πάντα. Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορούμε να περιμένουμε απ’ αυτήν την ομάδα καλά πράγματα. Φυσικά έχουμε και ατέλειες που θα πρέπει ή να τις εξαλείψουμε ή να τις κρύψουμε και σιγά σιγά να βελτιώνουμε τα ήδη καλά διαστήματα που έχουμε. Το γήπεδο είναι πάντα οδηγός μας κι έτσι θα πορευτούμε. Η αλήθεια είναι ότι όντως από οργανωμένες επιθέσεις του αντιπάλου δεν έχουμε δεχτεί κάποιο τέρμα ή δεν έχουμε απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή στις μεταβάσεις ή να προσέξουμε να μην έχουμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε κάποια σημεία. Αυτό που χρειαζόμαστε, κυρίως στην έδρα μας που έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας και βρίσκουμε ρυθμό, εκεί πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Η υπερβολική εκτίμηση κάποιων φάσεων μπορεί να οδηγήσει σε λάθη που να είναι μοιραία. Αυτό πρέπει να το ελέγξουμε και έχουμε παιδιά που μπορούν να το κάνουν. Δεν είναι όλοι νεαροί, υπάρχουν και έμπειροι παίκτες που μπορούμε να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας. Από εκεί και πέρα δημιουργούμε, έχουμε σχετικά καλή κατοχή μπάλας, δημιουργούμε κάποιες φάσεις με ωραίο και δημιουργικό τρόπο, θα πρέπει να τις τελειώνουμε όμως πιο σωστά και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Όπως ξέρετε κι εσείς, πρέπει να τελειώνεις τα παιχνίδια και να μη σπαταλάς ευκαιρίες, γιατί δεν θα αποβεί σε καλό».

Χθες έγινε πρόγραμμα αποθεραπείας και σήμερα θα γίνει κανονικά πρωινή προπόνηση. Για αύριο που είναι γιορτή της Παναγίας όλοι θα έχουν ρεπό. Άτυχος στάθηκε ο 20χρονος μέσος του ΠΑΣ Ιάσων Κύρκος, καθώς στο φιλικό με τον Παναιτωλικό έπαθε κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο και εκτιμάται ότι χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης 2-3 μήνες. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που τα πήγε καλά στη διάρκεια της προετοιμασίας, μπήκε ως αλλαγή στο 65ο λεπτό στη θέση του Τζίμα και στο 87’ τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Αμέσως του έγινε αλλαγή με τον Νίκο Λώλη, χωρίς να δείχνει εκ πρώτης όψεως κάτι σοβαρό. Όμως στις εξετάσεις που έγινε φάνηκε το κάταγμα στο μετατάρσιο.
Αντίθετα ο Γιώργος Παμλίδης που σε κάποια φάση παραπάτησε δεν έχει τίποτα το σπουδαίο και από σήμερα ή από μεθαύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος