Έχασε 2-1 στα Γιάννινα ο ΠΑΣ από τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε νικητής από το χθεσινό φιλικό που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες», καθώς κέρδισε με σκορ 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες άνοιξαν πρώτοι το σκορ στο 35’ με καρφωτή κεφαλιά του Κόντε μετά από σέντρα του Σόρια, αλλά τα «καναρίνια» έκαναν την ανατροπή, καθώς στο 44’ ο Μπαλντασάρα έκλεψε τη μπάλα από τον Τζίνο και με πλασέ μπροστά από τον Κλέιμαν βρήκε δίχτυα και στη συνέχεια στο 77’ ο Καρέλης με απευθείας χτύπημα φάουλ πέτυχε το γκολ της νίκης και μάλιστα στη γωνία που φύλαγε ο τερματοφύλακας. Το αποτέλεσμα, όσο έχει σημασία σε φιλικά παιχνίδια, δεν δείχνει και την εικόνα του αγώνα, καθώς ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ στο 60’ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Παντελάκη. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις λίγες καλές φάσεις που δημιούργησε.

Για τον ΠΑΣ ήταν η τελική πρόβα ενόψει πρωταθλήματος, αφού το ερχόμενο Σάββατο 19 Αυγούστου θα υποδεχθεί την Κηφισιά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Θανάσης Στάικος δοκίμασε σήμερα το 4-3-3 σε αντίθεση με το 4-4-2 που είχε σε άλλα φιλικά, κατεβάζοντας τον ΠΑΣ με τερματοφύλακα τον Κλέιμαν, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Κιάκο, στόπερ τους Εραμούσπε, Παντελάκη, στη μεσαία γραμμή Καραχάλιο, Τζίνο, Ριένστρα και στην επίθεση σέντερ φορ τον Κόντε, από δεξιά τον Παμλίδη και αριστερά τον Τζίμα. Από το 65’ και μετά άλλαξε όλη η ομάδα δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες. Όσο έπαιζε η βασική ομάδα το σκορ ήταν 1-1. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός μεσοεπιθετικός Χουάν Γκάρο γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμος. Από Τρίτη θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Εκτός ήταν και οι τραυματίες Ροσέρο, Λεό, Μίνα.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναιτωλικό και ο Γκάμπριελ Σούρερ, έχοντας γκολκίπερ τον Καπίνο, στα άκρα της άμυνας τους Λιάβα (δεξιά), Τορεxόν (αριστερά), στο κέντρο άμυνας τους Μαλή και Μπρούνο Ντουάρτε, στα χαφ τους Μπάντεν, Τσιγγάρα, Μπαλντασάρα και στην επίθεση Καρέλη, Μπουζούκη, Ντίας. Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε μόνο τέσσερις αλλαγές από το 60’ και μετά, θέλοντας να διατηρήσει τον βασικό κορμό για τους δικούς του λόγους. Ο Παναιτωλικός έχει άλλες δύο εβδομάδες προετοιμασίας, αφού δεν θα γίνει το παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ, λόγω μετάθεσης του αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την 2η αγωνιστική, υποδεχόμενος στο Αγρίνιο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γενικά έγινε ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας, περισσότερο χρήσιμο για τους προπονητές καθώς πλησιάζει ο καιρός των επίσημων αγώνων και αρχίζει για τις ομάδες η πίεση των αποτελεσμάτων. Ο ΠΑΣ ήταν πιο βελτιωμένος στο επιθετικό κομμάτι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό. Έγιναν κάποια ατομικά λάθη από το κέντρο και πίσω, από τα οποία προήλθε το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού και δημιουργήθηκε στο 10’ ευκαιρία με τον Ντίας, που σε επίσημους αγώνες θα είναι οδυνηρά. Στο 55’ τραυματίστηκε ο Παμλίδης και αντικαταστάθηκε, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να κοιτάξει το ματς της πρεμιέρας με την Κηφισιά που είναι πολύ σημαντικό και επιπλέον αν μπορεί να βρει και κανένα δημιουργικό χαφ, γιατί μόνο με τις πλαγιοκοπήσεις από δεξιά του Σόρια δεν μπορεί να βγει πρωτάθλημα. Χρειάζεται μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ένας παίκτης που να μπορεί να βγάλει κάθετες μπαλιές και να δημιουργεί φάσεις, οπλίζοντας και το πολυβόλο του Κόντε που αν του βγει καλή φάση, βρίσκει δίχτυα και με κλειστά μάτια.

Καλή η διαιτησία του Ματσούκα (Αιτωλοακαρνανίας) και των βοηθών Μωϋσιάδη (Γρεβενών), Λιόντου (Ηπείρου).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν (65’ Αθανασίου), Σόρια (65’ Πανάγου), Κιάκος (65’ Ναούμης), Εραμούσπε (65’ Μπακαδήμας), Παντελάκης (65’ Μπορταγκαράι), Τζίνο (65’ Μπεγκάλα), Καραχάλιος (65’ Λιάσος), Ριένστρα (65’ Φοφανά), Τζίμας (65’ Κύρκος – 88’ Νίκος Λώλης), Παμλίδης (55’ Αλ. Λώλης), Κόντε (65’ Μπάλαν).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαλής, Μπρούνο Ντουάρτε, Μπλάντεν, Λιάβας, Καρέλης (89’ Βοίλης), Ντίας (74’ Ξενιτίδης), Μπαλντασάρα (74’ Χατζηθεοδωρίδης), Τσιγγάρας, Τορεχόν, Μπουζούκης (60’ Φρεντ Ντουάρτε).

Βαγγέλης Γυφτόπουλος