Έχασε 2-1 ο ΠΑΣ και αποκλείστηκε από το Κύπελλο

Εκτός Κυπέλλου έμεινε και φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έχασε με σκορ 2-1 από τον Βόλο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και αποκλείστηκε. Μέσα σε ένα δίλεπτο (33’-35’) δέχθηκε δύο γκολ από κεφαλιές του Γκαρσία σε σέντρες που έγιναν από δεξιά από τους Άλχο και Κόμπα. Δύο φάσεις καρμπόν όπου πιάστηκε στον ύπνο η άμυνα του ΠΑΣ και μοιραία ήρθαν για τους γηπεδούχους τα δύο γκολ που χάρισαν την πρόκριση στους Θεσσαλούς. Στο πρώτο γκολ ο Γκαρσία ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, χάνοντας τη φάση ο βοηθός Τριανταφύλλου. Ο ΠΑΣ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, μείωσε στο 86’ με εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε, αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς και να ισοφαρίσει. Το πέναλτι ήταν καθαρό σε χέρι του Μωραΐτη.
Ο ΠΑΣ παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγε καθόλου καλά, είχε αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δέχθηκε δύο γκολ από το πουθενά, σε ένα διάστημα που ο Βόλος δεν είχε καν υποψία ευκαιρίας. Αυτή η αδυναμία που είχε και σε κάποιους αγώνες πρωταθλήματος, να έχει νεκρά διαστήματα χάνοντας τον προσανατολισμό και τη σκέψη, φάνηκε και σήμερα, στο μοιραίο δίλεπτο που δέχθηκε δύο γκολ από τον ίδιο τρόπο. Στην αρχή ξεκίνησε ενθαρρυντικά με το γκολ στο 6’ του Κόντε που δεν μέτρησε ως οφσάιντ, αλλά σταδιακά έχανε στροφές.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ βελτιώθηκε, άσκησε περισσότερο πίεση, είχε φάσεις και ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα που ήταν το ζητούμενο, εκτός από το εύστοχο πέναλτι του Εραμούσπε. Αν ήταν τόσο ζωντανός και στο πρώτο μέρος, ίσως να ήταν διαφορετική και η εξέλιξη του αγώνα. Οι παίκτες που μπήκαν στην επανάληψη έδωσαν φρεσκάρισμα και τρεξίματα στην ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι ο κόουτς θα πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα και να περιορίσει τη…μονιμότητα κάποιων παικτών που είναι στην ενδεκάδα ενώ δεν είναι σε καλό φεγγάρι.
Ο Βόλος έχοντας και την εύνοια της διαιτησίας του Τσαγκαράκη, σε ένα ματς χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και VAR, χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο πήρε μια σημαντική νίκη – πρόκριση στα Γιάννινα. Με λίγες φάσεις καθάρισε από το πρώτο μέρος ουσιαστικά το παιχνίδι ρίχνοντας τον ΠΑΣ στα σχοινιά. Στο δεύτερο ημίχρονο με σκόπιμες καθυστερήσεις προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο. Είχε κάποιους ποιοτικούς παίκτες, αλλά ως σύνολο δεν έδειξε κάτι το ουσιαστικό. Συγκινητική η αναφορά του προπονητή Κώστα Μπράτσου ότι αφιερώνει τη νίκη στον κόσμο του Βόλου και της Μαγνησίας που πέρασε μεγάλη δοκιμασία με τις πλημμύρες.
Ο διαιτητής Τσαγκαράκης έχασε και τα αυγά και τα καλάθια. Αν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη ή VAR θα είχε εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε από θέση οφσάιντ, έτυχε να είμαστε σχεδόν στην ίδια ευθεία από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και το είδαμε. Ο επόπτης Τριανταφύλλου έχασε τη φάση. Αν είχε τη σωστή θέση και δεν σήκωσε τη σημαία, πρέπει επειγόντως να επισκεφθεί οφθαλμίατρο! Και επίσης η κίτρινη κάρτα στο 85’ στον Μπερτόγλιο θα μπορούσε να είναι και κόκκινη για επικίνδυνο παίξιμο αφού έπεσε με τις τάπες πάνω στον Πανάγου και να τον κάνει μεγάλη ζημιά. Ο άλλος επόπτης Βεργέτης από την Αρκαδία σωστά έδειξε οφσάιντ στο γκολ με κεφαλιά του Κόντε. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπιλμπάο, Παντελάκης, Τζίνο, Κιάκος (ΠΑΣ), Γκλαβτσιτς, Γκαρσία, Κόμπα, Σιαμπάνης (Βόλου).
Κάποια στιγμή στο β’ μέρος ξέσπασαν κάποιες αποδοκιμασίες από την πλευρά των οργανωμένων προς τους παίκτες του ΠΑΣ. Στο τέλος υπήρξε κάποια ένταση, οι παίκτες πήγαν κοντά στη θύρα 9 και υπήρξε ένας διάλογος με τους φιλάθλους. Στον ΠΑΣ θα πρέπει να αφήσουν πίσω το παιχνίδι αυτό και να κοιτάξουν το πρωτάθλημα. Κύπελλο ήταν πέρασε και πάει. Η ομάδα χρειάζεται να βελτιωθεί, θέλει δουλειά, αυτοσυγκέντρωση, για να σώσει την παρτίδα της παραμονής.
Από τον ΠΑΣ φιλότιμος ήταν ο Ροσέρο που έκανε πολλά χιλιόμετρα, ασχέτως αν δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησαν οι Κιάκος, Γκάρο. Από τον Βόλο καλός ήταν ο Σιαμπάνης όπως και οι Άλχο, Λούνα, Γκαρσία.

 

Θανάσης Στάικος – Προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα

ΤΑ ΓΚΟΛ

33’: Σέντρα από δεξιά του Άλχο, η μπάλα κάπου βρήκε το σώμα παίκτη του Βόλου, έφτασε στον Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι που από θέση οφσάιντ την έστειλε στα δίχτυα. Με VAR σε καμία περίπτωση δεν θα μετρούσε το γκολ.
35’: Πάλι από τα δεξιά σε σέντρα του Κόμπα, ο Γκαρσία με παλικαρίσια κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.
76’: Ο Τσαγκαράκης καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μωραΐτη που εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσπε μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7’: Γέμισμα του Πανάγου από δεξιά, κεφαλιά του Κόντε στα δίχτυα του Βόλου. Όμως με υπόδειξη του επόπτη το γκολ ακυρώθηκε, σωστά όπως φάνηκε.
28’: Ο Ροσέρο μπήκε σφήνα από αριστερά στην περιοχή του Βόλου, έδωσε τη μπάλα στον Τζίνο που προσπάθησε να την στρώσει στον Παμλίδη, αλλά πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί.
49’: Σέντρα σουτ του Γκάρο, βρήκε το σώμα του Λούνα, χτύπησε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε κόρνερ.
72’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν δυνατό ξηρό σουτ του Καραχάλιου μπλόκαρε ο Σαμπάνης.
75’: Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Κιάκου, η κεφαλιά του Γκάρο κατέληξε στην αγκαλιά του Βολιώτη γκολκίπερ.
79’: Καλό σουτ του Μωραίτη πάνω από τα δοκάρια.
93’: Σε αντεπίθεση του Βόλου σουτ με δεξιοτεχνία του Μπερτόγλιο έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Πανάγου, Τσαούσης (46’ Κιάκος), Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπιλμπάο (46’ Γκάρο), Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (80’ Αλ. Λώλης), Παμλίδης (68’ Τζίμας), Κόντε (74’ Μπάλαν).

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (80’ Ασλανίδης), Λούνα, Γκλαβτσιτς, Τρουιγέ (64’ Μεταξάς), Κόμπα, Κορνέτ (80’ Μπερτόγλιο), Μαχαίρας (46’ Ένγκιν), Γκαρσία (68’ Μωραίτης).

Στάικος: Έχουμε πίεση αλλά θα συνέλθουμε

Ο Θανάσης Στάικος στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι στο τέλος με τη μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει ο ΠΑΣ θα πετύχει τον στόχο του. Ξεκινώντας τις δηλώσεις τόνισε: «Είχαμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, το μοναδικό με ομάδες Σούπερ Λιγκ. Ξέραμε ότι έχουμε δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα ποιοτική και με καλούς ποδοσφαιριστές. Θέλαμε να προκριθούμε και να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση από τις δύο προηγούμενες. Έχουμε ξαναδεί ένα τέτοιο σενάριο παιχνιδιών από την ομάδα μας και στην περυσινή σεζόν, να έχουμε κάποιες ευκαιρίες και να δεχτούμε γκολ από την πρώτη επίσκεψη της αντίπαλης ομάδας και όχι σε τόσο επικίνδυνη φάση. Δεχθήκαμε ένα γκολ και καπάκι ένα δεύτερο γκολ, που επηρέασε πάρα πολύ μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου την ομάδα μας. Στο β’ ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να πιέσουμε περισσότερο, κάποιες φορές τα καταφέραμε. Το γκολ της μείωσης του σκορ ήρθε κάπως αργά και έτσι δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε και να στείλουμε το παιχνίδι στην παράταση. Με αυτά τα αποτελέσματα η ομάδα μας βρίσκεται σε ένα καθεστώς πίεσης. Πάντοτε υπάρχει πίεση σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, αυτό είναι αναπόφευκτο. Πιστεύω ότι στο τέλος η ομάδα μας θα είναι αυτή που πρέπει. Σε αυτή την αίθουσα, όταν όλοι έλεγαν πολύ καλά λόγια για την ομάδα, δεν είπα ότι η ομάδα μας μπορεί να κυνηγήσει κάτι πιο ψηλά, από το να μάχεται κάθε εβδομάδα. Και μάλιστα να έχει μια σοφή μαχητικότητα και όχι έτσι, να παρασυρόμαστε και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το ελέγξουμε. Από εκεί και πέρα, μόνο με προπόνηση, πίστη και με το αγωνιστικό τμήμα προσηλωμένο στη δουλειά, για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε όπως έγινε και πέρυσι. Αλλά αυτή τη στιγμή, το μόνο σε εισαγωγικό θα το πω, είναι η δουλειά».
Για την ψυχολογία της ομάδας ανέφερε: «Μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ με φανατικό κοινό, με κόσμο που αγαπά την ομάδα και επηρεάζεται ίσως από το αποτέλεσμα που έχουμε φέρει εμείς. Είναι λογικό να υπάρχει μια πίεση που τη νιώθουν οι ποδοσφαιριστές. Αυτό θα έπρεπε να μην μας επηρεάζει πάρα πολύ ή θα πρέπει να το προσέξουμε. Είναι μια περίοδος που μπορεί να έχει επηρεάσει όχι την ψυχολογία αλλά τη θετική αύρα που υπήρχε στην αρχή, στο ξεκίνημα της προσπάθειας. Πιστεύω ότι θα επιστρέψει η θετική αύρα, αν δουλέψουμε σωστά και πειθαρχημένα, με ευθύνη απέναντι στον σύλλογο και στον κόσμο και στη διοίκηση. Έχουμε βρεθεί και πέρυσι σε τέτοια θέση και μάλιστα τα πράγματα να είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όμως οι παίκτες έδειξαν αντίδραση και όλοι δείξαμε ψυχραιμία που αρμόζει στην ομάδα. Πρέπει τώρα να κλείσουμε τα αυτιά μας, να μη σκεφτόμαστε πολύ και να δουλεύουμε».
Για τον αποκλεισμό από το κύπελλο και αν είναι αποτυχία, απάντησε: «Είναι αποτυχία. Την πρώτη χρονιά που ήμουν στην ομάδα αποκλειστήκαμε από τη Λάρισα που ήταν στη Β’ Εθνική, πέρυσι από την ΑΕΚ. Θέλαμε όλοι στο παιχνίδι με τον Βόλο να προκριθούμε. Δεν προκριθήκαμε και δεν είμαστε ικανοποιημένοι».
Για το αν υπάρχει προβληματισμός που σε κάθε παιχνίδι η ομάδα είναι ακίνδυνη επιθετικά: «Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω σε αυτό. Κάνουμε ευκαιρίες. Θα συμφωνήσω εν μέρει ότι παρουσιάζουμε αν όχι δυστοκία αλλά να έχουμε πιο ορθολογικές επιθέσεις και όταν ήμαστε πίσω στο σκορ θέλει υπομονή».

Κώστας Μπράτσος – Προπονητής Βόλου

Μπράτσος: Αφιερώνουμε την πρόκριση στους πολίτες του Βόλου

Ο προπονητής του Βόλου Κώστας Μπράτσος αφιέρωσε τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση της ομάδας του στους πολίτες του Βόλου που χτυπήθηκαν τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό από πυρκαγιές και πλημμύρες. Αναλυτικά τόνισε: «Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες του Βόλου για την εμφάνιση και την ψυχή που έβγαλαν για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του αγώνα και να δώσουν την πρόκριση στην ομάδα και την πόλη. Ήταν αναγνωριστικό το παιχνίδι από εμάς στην αρχή το παιχνίδι, μετά η κατοχή μπάλας άλλαζε. Στη δική μας κατοχή κάναμε οργανωμένες επιθέσεις, είχε και κάποιες ο αντίπαλος, εμείς στο δικό μας καλό διάστημα καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ. Στο β’ ημίχρονο ξέραμε ότι θα πιεστούμε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και αν υπάρχει κάτι που θέλω να ξαναδούμε απ’ αυτό το ματς είναι ότι, ενώ είχαμε καθαρούς χώρους στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου, δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Είχαμε όμως καλή αμυντική συμπεριφορά και συνοχή στο β’ ημίχρονο και το κρατάω»
Για τον στόχο του Βόλου στο κύπελλο και αν σημαίνει κάτι η πρόκριση , αλλά και την εικόνα που είχε ως τώρα στο πρωτάθλημα: «Είναι σχετικό το αν ξεκίνησε καλά η ομάδα, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Η εικόνα βαθμολογικά ναι δεν είναι καλή, αλλά αν δούμε λεπτομέρειες και το πρόγραμμα είναι σχετικό, είναι στο χέρι μας με το πρόγραμμα που έχουμε να το διορθώσουμε. Η σημερινή εμφάνιση ήταν μία αξιόπιστη εικόνα που μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Ο Βόλος είναι μία φιλόδοξη ομάδα. Από εκεί και πέρα ναι το κύπελλο μας ενδιαφέρει, είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Το που θα φτάσουμε θα μας το δείξει η πορεία».
Για το που αφιερώνει την πρόκριση: «Εννοείται στους πολίτες του Βόλου. Με την ψυχή που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές πιστεύω ότι και οι πολίτες του Βόλου δείχνουν έναν τέτοιον ψυχισμό για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Αν τα παιδιά αυτά αντιπροσωπεύουν τον Βόλο, τους αφιερώνουμε την πρόκριση».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος