Έχασε 2-0 από τον Άρη και έπιασε πάτο ο ΠΑΣ

Δεν άντεξε στην πίεση του Άρη ο ΠΑΣ και έτσι έχασε με σκορ 2-0 στο γήπεδο Χαριλάου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο πρώτο μέρος με σφιχτή άμυνα και κλείνοντας καλά τους χώρους κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Κλέιμαν, χωρίς ο Άρης να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο πιεστικοί, έχοντας και την εύνοια του ρέφερι Μανούχου. Η πίεση απέφερε καρπούς καθώς στο 55’ έγινε το 1-0 με τον Σουλεϊμάνοφ και στο 75’ το 2-0 με τον Ζαμόρα. Ο Ζαμόρα μπήκε ως αλλαγή στο 62’ στη θέση του Κάρλσον και αποδείχθηκε ο παίκτης κλειδί για τον Άρη, αφού είχε και δοκάρι στο 87’ και μια καλή ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ. Ο ΠΑΣ είχε και την ατυχία να παίζει από το 61’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζίνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στερήθηκε για μεγάλο διάστημα των υπηρεσιών ενός πολύτιμου παίκτη σε μια φάση όχι ξεκάθαρη για κόκκινη κάρτα. Ο ρέφερι Μανούχος και στο παιχνίδι αυτό ήταν πολύ εχθρικός για τον ΠΑΣ, ανεξαρτήτως άλλων αδυναμιών που είχε η γιαννιώτικη ομάδα. Στη φάση της αποβολής ο Τζίνο άπλωσε το πόδι όπως το ίδιο έκανε και ο Βερστράτε. Ο Μανούχος απέβαλε τον παίκτη του ΠΑΣ. Ο δε Βερστράτε ήταν από τους πιο βρόμικους παίκτες του Άρη, έχοντας ασυλία από τον ανεκδιήγητο ρέφερι όπως και άλλοι παίκτες των γηπεδούχων. Στο 7’ τράβηξαν από τη φανέλα τον Παμλίδη με ανατροπή και ο τύπος με τη σφυρίχτρα πετούσε αετό, όπως και στο 48’ σε χτύπημα του Κάρλσον στον Τζίμα. Στο 43’ και στο 45’ με θετρινίστικο τρόπο πήγαν να παραβιάσουν πέναλτι οι Μορόν και Σουλεϊμάνοφ χωρίς να πάρουν κίτρινη κάρτα όπως λένε οι κανονισμοί. Σε αυτή τη φάση δέχθηκε ο Τζίνο την πρώτη κίτρινη κάρτα σε αψιμαχία με τον εριστικό Σουλεϊμάνοφ. Κάκιστος ο Μανούχος, είναι ντροπή τέτοια λάθη για την ελληνική διαιτησία.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ είχε πολλές αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι. Εκτός από μια φάση στο 11’ που λίγο έλειψε να βάλει γκολ με τον Τζίμα δεν απείλησε άλλη φορά τον Κουέστα σε οργανωμένη επίθεση. Αποσπασματικά βρέθηκε κάποιες φορές στην επίθεση αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρία ή φάση της προκοπής. Από τη στιγμή που ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ψηλά, αναγκαστικά έπαιζε πίσω υποχρεωμένος σε ρόλο άμυνας και σε παθητικό ποδόσφαιρο, με τον Άρη να πιέζει πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν άσχημη η αμυντική λειτουργία. Δεν μπορούσε εύκολα ο Άρης να κάνει φάσεις, προσπαθώντας κάποιες φορές να παραβιάσει το πέναλτι με θεατρινίστικα πεσίματα, ενώ υπήρξαν και σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς γηπεδούχων, βλέποντας και την ανοχή του Μανούχου. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε ταμπουρωθεί πίσω και από τη στιγμή που δεν μπορούσε να βγει και να πιέσει ψηλά, έδωσε ουσιαστικά την πρωτοβουλία στον Άρη. Και όταν υπάρχει τέτοια συνεχόμενη πίεση, δύσκολα μπορεί μια αμυνόμενη ομάδα να πάρει αποτέλεσμα. Βρήκε ο Άρης τρόπο να βάλει δύο γκολ και να δημιουργήσει και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Κλέιμαν. Η νίκη των κιτρίνων είναι δίκαια. Ο Άρης έδειξε στο δεύτερο μέρος ότι έχει καλή και ποιοτική ομάδα, επικράτησε στα μήκη και πλάτη του γηπέδου, στρίμωξε πολύ άσχημα τον ΠΑΣ και πήρε μια σπουδαία νίκη. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την υπεροπλία των γηπεδούχων, ανεξάρτητα από τις ενστάσεις που υπάρχουν για τη διαιτησία.
Ο πάλαι ποτέ ισχυρός «Άγιαξ της Ηπείρου» κάθε αγωνιστική χάνει έδαφος στη βαθμολογία από τις συνεχόμενες ήττες. Μοιράζεται την τελευταία θέση με τον Βόλο. Παλεύει με ότι δυνάμεις του έχουν απομείνει, οι αδυναμίες του είναι εμφανείς, οι περισσότερες μεταγραφές του καλοκαιριού είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας και δεν έκαναν την διαφορά. Είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση, υπάρχει απογοήτευση και στον κόσμο βλέποντας να δυσκολεύουν τα πράγματα. Το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον Βόλο στα Γιάννινα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πέραν αυτού, επιτέλους ας κάνουν κάποιες ποιοτικές μεταγραφές για να παίξουν τον Γενάρη και να καλύψουν κάποια κενά που υπάρχουν.

ΤΑ ΓΚΟΛ

55’: Σε ένα γέμισμα στα καρέ του ΠΑΣ από τον Μορόν, ο Σουλεϊμάνοφ με κοντινή κεφαλιά ανάμεσα από τρεις αμυντικούς που δεν είχαν καλές τοποθετήσεις έκανε από κοντά το 1-0.

75’: Έγινε το 2-0 για τον Άρη με τον Ζαμόρα. Σουτ του Νταρίντα απέκρουσε ο Κλέιμαν, πήρε το ριμπάουντ ο Μενέντες αλλά απέκρουσε ο Εραμούσπε, δεύτερο ριμπάουντ από τον Σαμόρα που με σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

87’: Σουτ του Σαμόρα στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ και άουτ.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ

Στο 61’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζίνο του ΠΑΣ, όταν είχε μια σύγκρουση με τον Βερστράτε, καθώς άπλωσαν και οι δύο τα πόδια τους.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν άλλαξαν τη μπάλα Ροσέρο με Σόρια, ο Σόρια έκανε τη σέντρα δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Κουέστα, ο Τζίμας πήγε να κάνει την προβολή αλλά δόθηκε φάουλ επιθετικό για σπρώξιμο στον Οτουμπάτζο.

21’: Η μπάλα βρήκε το πόδι του Παμλίδη και στη συνέχεια το χέρι ο Μανούχος μετά από έλεγχο του VAR σωστά δεν έδωσε πέναλτι που ζήτησε ο Άρης.

23’: Ο Σουλεϊμάνοφ έστρωσε στον Νταρίντα, το σουτ του δεύτερου πέρασε ελάχιστα άουτ με τον Κλέιμαν να διαμαρτύρεται και με το δίκιο του στους συμπαίκτες του που άφησαν τον παίκτη του Άρη να σουτάρει.

37’: Σε κόρνερ του Μαντόγια, δεν μπόρεσε να διώξει η άμυνα του ΠΑΣ αλλά ο Κλέιμαν έκλεψε τη μπάλα από τον Μορόν πριν σουτάρει.

50’: Σε κόρνερ του Κάρλσον δεν έπιασε τη μπάλα ο Κλέιμαν που έκανε έξοδο, πήγε να κάνει το σουτ ο Μπράμπετς, δεν το έπιασε γεμάτο και έτσι γλύτωσε η εστία του ΠΑΣ καθώς η σφαίρα έφυγε άουτ.

69’: Κοντινή κεφαλιά του Σαμόρα έφυγε ελάχιστα άουτ σε σέντρα του Βερστράτε.

79’: Σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του φεράρι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας. Αναφέραμε παραπάνω τα «κατορθώματά του». Βοηθοί του ήταν οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Βεργέτης (Αργολίδας). Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας). Στο VAR ο Άγγελος Ευάγγελου (Αθηνών) και βοηθός AVAR ο Μιχάλης Νιδριώτης (Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας ο Ευάγγελος Κιοτζένης από την Ξάνθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (34’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε, Νταρίντα (88’ Ρούμπεν), Σουλεϊμάνοφ (88’ Τζούρασεκ), Παναγίδης (62’ Μενέντες), Κάρλσον (62’ Ζαμόρα), Μορόν
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (83’ Λιάσος), Τζίνο, Παμλίδης (71’ Μπάλαν), Τζίμας (83’ Έφορτ), Ροσέρο (83’ Κιάκος).

Στάικος: Επιτακτική η νίκη με τον Βόλο

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος τόνισε ότι σχολιάζοντας το παιχνίδι με τον Άρη ανέφερε ότι δεν ήταν άσχημη η ανασταλτική λειτουργία, αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Σημείωσε ότι είναι επιτακτική η νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Βόλο στα Γιάννινα. Αναλυτικά τόνισε: «Η ανασταλτική μας λειτουργία δεν ήταν άσχημη, ο Άρης δεν μας έκανε σχεδόν καμία καθαρή φάση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι, ειδικά στο α’ ημίχρονο. Στις πλευρές δεν είχαμε ιδιαίτερο θέμα, στις σέντρες ήμασταν αποτελεσματικοί, εκτός από μία στιγμή αδράνειας στο 1-0 του Άρη. Κυρίως ο προβληματισμός μας ήταν ότι δεν απειλούσαμε, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά που δύο φορές προσπαθήσαμε και τη μία γίναμε πιο επικίνδυνοι. Δεν δημιουργήσαμε όμως πολλές προϋποθέσεις να φανούμε πιο απειλητικοί και να φοβίσουμε λίγο περισσότερο τον Άρη. Στην πάροδο του χρόνου αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να γίνει πιο επιθετικός και επιθετικογενής. Η αποβολή ήρθε σ’ ένα σημείο που ίσως δεν μας άφησε να διεκδικήσουμε κάτι άλλο απ’ αυτό το παιχνίδι».
Για το τι χάλασε το πλάνο της ομάδας του στο β΄ μέρος: «Στο α’ ημίχρονο το παιχνίδι πήγαινε όπως είχε σχεδιαστεί, να μη δώσουμε δηλαδή πολλούς χώρους στον Άρη και να βγάλουμε εμείς αντεπιθέσεις. Βγάλαμε όμως λίγες. Το γρήγορο γκολ στο β’ ημίχρονο έδωσε άλλη τροπή στο ματς. Μ’ ένα παίκτη λιγότερο, με ένα γκολ πίσω στο σκορ και με μία ομάδα όπως ο Άρης είναι δύσκολο να κάνεις ανατροπή. Παρ’ όλα αυτά βγάζουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, με λίγες νίκες από τις ομάδες αν δούμε ένα γκρουπ ομάδων κάτω από τα πλέι οφ. Για μας στο παιχνίδι με τον Βολο είναι επιτακτική η νίκη».

Μάντζιος: Πετύχαμε σπουδαία νίκη

Ο προπονητής του Άρη Άκης Μάντζιος έδειξε ανακουφισμένος για τη νίκη επί του ΠΑΣ με 2-0 σημειώνοντας ότι το ματς αυτό δεν έγινε θρίλερ όπως προηγούμενα. Οι δηλώσεις του: «Είχε νίκη, δεν είχε θρίλερ σήμερα, ευτυχώς καθαρίσαμε το παιχνίδι πιο σύντομα σε σχέση με τον Πανσερραϊκό. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Θεωρώ ότι ήταν μία δίκαια νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε μαζική άμυνα και όταν έχεις τόσους παίκτες χαμηλά είναι δύσκολο να τη διασπάσεις. Κάναμε κάποιες φάσεις, βρήκαμε όμως καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και έγιναν όλα πιο εύκολα. Σημαντική νίκη, αλλά δεν καταφέραμε τίποτα ακόμα. Να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Στο προηγούμενο δεν βρήκαμε λύσεις για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν είχαμε και τον απαιτούμενο τρόπο να παίξουμε. Σήμερα δεν ήμασταν τόσο κακοί, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι, δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, είχαμε καλύτερο ρυθμό με πολυπρόσωπη άμυνα, βάλαμε στοιχεία στο παιχνίδι μας και τα καταφέραμε, Τέλος καλό όλα καλά».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βόλος – ΑΕ Κηφισιάς 2-1
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 3-2
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1
Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0
Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
ΟΦΗ – Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(9η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 22
Ολυμπιακός 18
ΠΑΟΚ 17
ΑΕΚ 17
Λαμία 15
Άρης 14
————————————————–
ΟΦΗ 13
Πανσερραϊκός 9
Αστέρας Τρίπολης 8
Κηφισιά 7
Ατρόμητος 6
Παναιτωλικός 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Βόλος 5
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Βόλος, Πανσερραϊκός έχουν αγώνα λιγότερο ενώ ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 Λαμία – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
16.00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport)
17.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (NOVAsports)
19.30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport)
20.15 Άρης – Ατρόμητος (NOVAsports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
18.00 Πανσερραϊκός – ΟΦΗ (NOVAsports)
19.30 ΑΕ Κηφισιάς – ΑΕΚ (COSMOTEsport)

Βαγγέλης Γυφτόπουλος