Έκθεση εικαστικής φωτογραφίας “Spectrum”της βραβευμένης με χρυσό μετάλλιο Βιργινίας Χορμοβίτη στην Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης στην Πρέβεζα από 5 έως 11 Αυγούστου

Μετά από 6 χρόνια και μετά την επιτυχία της “Fata Morgana II” η Πρεβεζάνα Βιργινία Χορμοβίτη, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 2018, θα πραγματοποιήσει ατομική έκθεση εικαστικής φωτογραφίας με τον τίτλο “Spectrum” στην Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης” (Οικία Αθανασιάδη) στην Πρέβεζα. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 5 Αυγούστου και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 11 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: 19:00- 24:00.

Η εικαστικός φωτογράφος αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ στο οποίο αντικατοπτρίζονται τα Γιάννενα και το Λονδίνο με τη δική της ματιά, γνωστή σε όσους έχουν δει και άλλες δουλειές της. Ένα μέρος της έκθεσης είχε παρουσιαστεί το 2018 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στα Γιάννενα με τον τίτλο Φωτο-Γυάλινα Γιάννινα. Η κριτικός και Ιστορικός Τέχνης κ. Αθηνά Σχινά ανέφερε μεταξύ άλλων στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» το 2018: “Η πόλη προσωποποιείται, ενώ παράλληλα αποχαρακτηρίζεται, καθώς η Β. Χορμοβίτη διαθέτει την ικανότητα να μας τη δείχνει, μέσα από τις συνεχείς μεταβλητότητές της, καθώς εκείνη επιδέξια την επιμερίζει σε μια σειρά από οπτικά προκείμενα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τον κατάλληλο οπτικό χειρισμό διεγείρονται συνειρμικά στον θεατή «εικασίες» από το θυμικό, τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής του μνήμης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρωταγωνιστεί το υποσυνείδητο”.